Wat zegt het aantal motoren over een sta-op stoel?

Fitform-sta-op-stoelen

Verschil 1, 2 of 3 motorige sta-opstoel

Een sta-opstoel is een elektrische stoel die u zo kunt verstellen dat deze u kan ondersteunen bij het gaan zitten en opstaan. Maar wist u dat een sta-opstoel een verschillend aantal motoren kan hebben? Het verschilt van 1 tot 3 motoren. Het aantal motoren is van invloed op de mogelijkheden van de stoel. Lees verder wat de verschillen zijn en kom erachter welke soort stoel het beste bij u past!

1 motorige sta-opstoel

Bij de 1 motorige sta-opstoel kantelen de rug- en de beensteun tegelijkertijd naar sta-op- of zitpositie en weer terug. U kunt de 1 motorige sta-opstoel ook in een comfortabele lig-stand zetten. Zowel de zitting als de rug- en de beensteun zijn niet los van elkaar te bedienen. De 1 motorige sta-opstoel is geschikt wanneer u op zoek bent naar een comfortabele stoel die u kan ondersteunen bij het gaan zitten en opstaan.

2 motorige sta-opstoel

De 2 motorige sta-opstoel heeft naast de sta-opfunctie ook de mogelijkheid om de rug- en beensteun apart van elkaar te bedienen. Zo kunt u de rugsteun achterover kantelen zonder dat de beensteun meegaat, of een voetenbankje creëren met de beensteun terwijl de rugsteun rechtop blijft. Ook de 2 motorige sta-opstoel kan in lig-stand.

De rugleuning en de zitting zijn niet apart bedienbaar: als de rugleuning naar achteren gaat, kantelt de zitting automatisch mee. De 2 motorige sta-opstoel is geschikt wanneer u op zoek bent naar een comfortabele stoel met sta-opfunctie en wat extra zit-mogelijkheden.

3 motorige sta-opstoel

U raadt het al. Bij de 3 motorige sta-opstoel is het wel mogelijk om zowel de zitting als de been- en rugleuning apart van elkaar te bedienen. Zo kunt u de positie van de stoel helemaal instellen naar uw eigen wens. En dat is fijn, zeker wanneer u veel tijd doorbrengt in uw stoel. De 3 motorige sta-opstoel is geschikt wanneer u op zoek bent naar een comfortabele stoel met sta-opfunctie, die u geheel naar uw eigen wens kunt instellen. Uiteraard kan ook de 3-motorige sta-opstoel in lig-stand.

Goed om te weten! Het aantal motoren van een sta-opstoel heeft geen invloed op de kwaliteit van de sta-opfunctie van de stoel, deze werken voor alle Fitform sta-opstoelen hetzelfde. Het kan zijn dat sommige stoelen zoals een Fitform 570 alleen leverbaar zijn als 1 of 2 motorige stoel.

Naar boven