Douchekrukken

Om het zelfstandig douchen makkelijker te maken kunt u gebruik maken van een douchekruk. Deze speciale krukken zijn waterbestendig en ze zijn voorzien van antislip noppen. Ze kunnen daardoor niet wegglijden. Een douchekruk zorgt ervoor dat u zich veilig zelfstandig kan douchen. Op deze pagina kunt u alle krukken bekijken die in ons assortiment zitten.

   

23 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
23 products found
   

23 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
23 products found

Wanneer gebruikt u een douchekruk?

U kunt een douchekruk gebruiken als u slecht ter been bent, als u niet lang kunt staan of als u gauw uw evenwicht verliest. De douchekruk plaatst u in de douchecabine zodat u tijdens het douchen kunt zitten. Het voordeel hiervan is dat u zich zelfstandig kan reinigen op een veilige manier. U kunt de douchekruk tevens gebruiken als u zich wilt wassen of tijdens het tanden poetsen.

Een douchekruk kan ook gebruikt worden door mensen met evenwichtsstoornissen en daardoor een verhoogd valrisico hebben bij het douchen. Maar in dat geval is een douchestoel met armleuningen en een rugleuning wel aan te bevelen. De douchestoelen zorgen veer iets meer stabiliteit. Tot slot is een douchekruk handig voor het verzorgen van de voeten als dit niet meer staande lukt. Een douchekruk is al jaren een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat mensen langer zelfstandig kan blijven wonen.

Diverse soorten douchekrukken

Op deze pagina vindt u verschillende soorten douchekrukken. Douchekrukken bevatten in de meeste gevallen geen armleuningen en rugleuningen. Als u dat liever wel heeft kunt u kijken bij de douchestoelen. Toch heeft de douchekruk Etac Swift met Armsteunen bijvoorbeeld wel armleuningen. De krukken hebben een recht zitvlak of een zitvlak met een lichte curve. Dit zitvlak kan rond, vierkant of rechthoekig zijn. Door de drie of vier poten staat de kruk stabiel op de grond. De poten hebben kunststoffen of rubberen doppen zodat ze stevig staan, zomaar wegglijden (anti-slip) en de vloer uiteraard niet beschadigen.

Wilt u de douchekruk mee kunnen nemen of makkelijk kunnen opbergen? Dan kunt u het beste een inklapbare kruk gebruiken. Enkele modellen zijn verstelbaar in de hoogte, zoals de Aqulia Douchekruk. Deze kunt u gebruiken tijdens het douchen, maar ook bij bijvoorbeeld het tanden poetsen. Voor extra comfort tijdens het zitten zijn er krukken met bekleding. Bij sommige varianten is het zitvlak draaibaar waardoor u zich eenvoudig kan bewegen. Tevens kunt u zo het opstapje bij de douchecabine vermijden door te gaan zitten en dan te draaien. Wilt u een douchekruk kopen? Dan kunt u het beste eerst verschillende modellen bekijken zodat u deze kunt vergelijken. Vervolgens kunt u bepalen welke kruk voor u het meest passend is.

Voordelen van een douchekruk

Een douchekruk maakt het mogelijk om uzelf te verzorgen als u slecht ter been bent of als u moeite heeft met het bewaren van uw evenwicht. Het kan ook zo zijn dat u bang bent om uit te glijden terwijl u onder de douche staat. De kruk maakt u weer in staat om altijd zelfstandig te douchen en u zit tijdens het douchen veilig op een stabiele kruk.

Uw badkamer veilig maken

Een veilige badkamer is erg belangrijk als u nog zelfstandig wil douchen of baden. In onze webwinkel vindt u daarom verschillende artikelen die u daarbij helpen, zoals de badzitjes en de badmatten. Dankzij het zitje kunt u met een veilig en gerust gevoel een bad nemen. Tevens zijn er zitjes die u helpen bij het in- en uitstappen. Als u in plaats van een douchekruk liever een stoel heeft vanwege de rug- en armleuningen, dan kunt u beter bij de douchestoelen kijken.

Een douchekruk kopen? Hier moet u op letten.

Bij het kopen van een douchekruk is het belangrijk om op een aantal punten te letten.

  • De goede zithoogte wordt gemeten in zit met blote voeten, van de grond tot in de knieholte.
  • Een douchekruk met een uitsparing in de zitting maakt het mogelijk om het onderlijf te wassen zonder op te staan.
  • Een douchekruk met draaischijf in de zitten maakt het mogelijk om staand naast de douchebak op de kruk te gaan zitten en al zittend in de douchebak te draaien. Zo wordt voorkomen dat de opstap van de douchebak problemen oplevert.
  • Als er steun nodig is bij het opstaan is een douchestoel een betere oplossing. Dit geldt ook als er steun nodig is van een rugleuning.
  • Als de douchekruk alleen in de douche wordt gebruikt is een opklapbaar douchezitje aan de muur meestal een betere oplossing, omdat dit niet in de weg staat. Hiervoor moet de muur wel sterk genoeg zijn.
  • Voor het gebruik van een douchekruk moet de douchebak voldoende ruim zijn. Aan te bevelen is 90 x 90 cm. Bij een kleinere douchebak blijft er te weinig ruimte over om veilig in en uit de douchebak te stappen. Een inloopdouche is natuurlijk een veiligere oplossing.
  • Een douchekruk wordt vaak gecombineerd met een beugel om steun te nemen bij het opstaan.
  • Een antislip douchebak en antislipvloer naast de douchebak vergroten de veiligheid bij het in- en uit de douchebak stappen.

Wordt een douchekruk vergoed?

Douchekrukken worden in sommige gevallen vergoed door de WMO. U kunt informatie inwinnen bij uw gemeente vóór aanschaf.  Vergoeding na aanschaf is meestal niet meer mogelijk. 

Naar boven