Toiletsteunen

Bent u slecht ter been of heeft u moeite met opstaan? Dan kan het zijn dat naar het toilet gaan een probleem wordt. U heeft dan bijvoorbeeld moeite om weer rechtop te gaan staan. Met de toiletsteunen kunt u veilig opstaan als u naar het toilet bent geweest. De steunen kunt u vastpakken waardoor u niet kunt vallen. Hierdoor kunt u op een prettige en veilige manier naar het toilet. In onze webwinkel bieden wij diverse toiletsteunen aan.

   

5 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
5 products found
   

5 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
5 products found

Voor wie is een toiletsteun geschikt?

Een toiletsteun kan door vrijwel iedereen gebruikt worden. Vaak biedt een toiletsteun uitkomst voor mensen die moeite hebben met lopen en opstaan of mensen die hun evenwicht niet goed kunnen bewaren. Er bestaat een angst om te vallen en opstaan kan vermoeiend / pijnlijk zijn. Met een toiletsteun wordt het voor meer en deel weer mogelijk om veilig en volledig zelfstandig naar het toilet te gaan. Doordat de toiletsteunen in meerdere modellen verkrijgbaar zijn, kan iedereen een passende oplossing voor zijn of haar toilet vinden.

Diverse soorten toiletsteunen

Bij de toiletsteunen heeft u keuze uit diverse modellen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een frame dat precies om het toilet heen past. Deze is eenvoudig neer te zetten. Het frame heeft vier poten en aan de zijkanten zitten armleuningen die boven het toilet uitsteken. Deze armleuningen kunt u vasthouden als u op het toilet gaat zitten en als u weer rechtop wilt gaan staan. Binnen deze frames zijn er modellen die opvouwbaar zijn. Dit model neemt weinig ruimte in beslag als u er geen gebruik van wilt maken.

U kunt ook kiezen voor armleuningen die tegen de muur aan de zijkanten van het toilet gemonteerd worden. Deze modellen kunnen voor extra steun en veiligheid voorzien zijn van een steunpoot. Bij de meeste modellen kunt u de armleuningen inklappen als u deze niet gebruikt. Ze nemen daardoor vrijwel geen ruimte in. Als u ze wilt gebruiken kunt u ze eenvoudig weer uitklappen.

Bij zowel de frames als de losse armleuningen zijn de handgrepen zo gemaakt dat u ze makkelijk vast kunt pakken. Er zitten geen scherpe randen aan waardoor u zich niet kan bezeren. In de productomschrijvingen kunt u meer informatie vinden over een specifiek model. U vindt daarin onder andere informatie over het maximale gebruikersgewicht, de afmetingen van het product en hoeveel het product weegt.

Weet u niet zeker of u liever een frame of de armleuningen gebruikt? U kunt dan bellen voor persoonlijk advies van onze specialisten. Zij kunnen tevens uw vragen beantwoorden.

Andere hulpmiddelen voor het toilet

Naast toiletsteunen bieden wij in onze webwinkel nog meer hulpmiddelen voor het toilet aan. Enkele voorbeelden hiervan zijn toiletstoelen, toiletverhogers en toiletzittingen. U kunt met deze producten veiliger en eenvoudiger naar het toilet. Tevens zorgen deze hulpmiddelen ervoor dat u geen hulp hierbij nodig heeft.

Naar boven