Toiletstoelen

In deze categorie vindt u toiletstoelen in alle soorten en maten. Een toiletstoel geeft u meer veiligheid en comfort. De standaard toiletstoelen zijn voorzien van armleuningen en toiletemmer. Daarnaast zijn er toiletstoelen die inklapbaar zijn, deze zijn makkelijk te vervoeren, mee te nemen op vakantie of makkelijk op te bergen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een toiletstoel op wieltjes, hiermee kan iemand eenvoudig verplaatst worden. De meeste toiletstoelen zijn ook te gebruiken als douchestoelen.

   

16 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
16 products found
   

16 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
16 products found

Waarom een toiletstoel Kopen?

Naar het toilet gaan kan op den duur niet meer zo gemakkelijk zijn als het was. Wanneer u moeite heeft met u zelf te verplaatsen naar het toilet of als het huidige toilet moeilijk bereikbaar is door bijvoorbeeld een opstapje of een trapje, biedt een toiletstoel de uitkomst. Het helpt u zelfstandig naar het toilet te gaan,  biedt comfort en vooral veiligheid.

Verrijdbare toiletstoelen

De verrijdbare toiletstoelen zijn voorzien van wieltjes om de persoon en stoel eenvoudig te verplaatsen en/of boven een toilet te positioneren. De wielen van de toiletstoelen zijn voorzien van remmen en de voetsteunen zijn inklapbaar/draaibaar. Hierdoor kunnen transfers makkelijker mogelijk worden gemaakt. 

Hulpmiddelwereld helpt: Welke Toiletstoel is het meest geschikt?

In deze categorie vindt u toiletstoelen in alle soorten en maten. Een toiletstoel geeft u meer veiligheid en comfort. Er zijn toiletstoelen die u naast uw bed of in de kamer kunt plaatsen. Deze toiletstoelen hebben een stijlvol design en kunnen met een deksel of zitting worden afgesloten. Bent u nog goed ter been, maar is de toilet te laag? Dan kan een toiletsteun de oplossing zijn. Deze zijn verkrijgbaar met of zonder bijbehorende toiletbril en toiletbeugel. Voor nog meer steun kan er een toiletstoel over uw toilet worden geplaatst, zodat u hoger kunt zitten. In dit geval kunt u ook kiezen voor een toiletverhoger welke op de toiletbril te plaatsen is of ter vervanging van de toiletbril gemonteerd kan worden. Welke toiletstoel is het meest geschikt? De volgende informatie kan u helpen bij het maken van uw keuze:

Toiletstoelen en Toiletzittingen

Een toiletstoel die bedoeld is om in uw kamer te plaatsen is de Herdegen Toiletstoel, de Toiletstoel Vitility en de Toiletstoel die in vele kleuren verkrijgbaar is. U kunt ook kiezen voor een toiletstoel die tevens als toiletoverzet gebruikt kan worden. Een voorbeeld hiervan is de Postoel Mobiel. Indien u nog voldoende mobiel bent, kan een toiletsteun uitkomst bieden. De Sta-op-hulp kan worden gebruikt in plaats van een toiletstoel of toiletverhoger. Een andere sta-op-hulp voor het toilet is het Prima Multi Frame. Deze toiletsteun is zowel in hoogte als in de breedte verstelbaar en gemakkelijk uit elkaar te halen. Wilt u dat de toiletsteun niet teveel ruimte in beslag neemt? Kies dan voor de Toiletsteun Opvouwbaar, welke eenvoudig op te klappen en op te bergen is.

Naast de toiletstoel en de toiletsteun, is er ook de speciale toiletzitting en de speciale toiletbril. Deze worden geplaatst op het toilet in plaats van de normale zitting. Zo zitten de armsteunen bij de Toiletzitting Nobi al vast aan de zitting, voor meer veiligheid. Ook een goede ondersteuning geeft de Support Toiletbril met Armsteunen. Een extra ruime toiletzitting is de Toiletzitting Big John XXL, welke 75% meer zitruimte geeft dan een normale toiletzitting. Bij verminderde mobiliteit kan worden gekozen voor een verrijdbare toiletstoel. De Toiletstoel Mobiel kan als toiletstoel of als toiletverhoger over het toilet gebruikt worden. De wegklapbare en afneembare steunen en de geremde wieltjes van de toiletstoel mobiel vergemakkelijken de transfer. Zie hiervoor ook de Postoel Mobiel.

Luxe Toiletstoelen

Er zijn ook toiletstoelen die tevens als douchestoel te gebruiken zijn. Zo is er de Toiletstoel Bonn met duwbeugel, welke voorzien is van vele opties. De Swift Toiletstoel Multifunctioneel is tevens geschikt als vrijstaande toiletverhoger of als douchestoel en is gemakkelijk uit elkaar te halen. Voor professioneel gebruik zijn er de stoelen van Etac, waarbij werkelijk aan alles is gedacht om het zo comfortabel mogelijk te maken voor de gebruiker en verzorger! Er zijn verschillende douchestoelen welke ook als toiletstoel te gebruiken zijn. Een versie hiervan is de Rebotec Toiletstoel/Douchestoel. Koop uw toiletstoel, toiletzitting, toiletsteun of postoel bij Hulpmiddelwereld, keuze uit een ruim assortiment.

Wat kost een toiletstoel?

De kosten van een toiletstoel lopen nogal uiteen. Deze verschillen ontstaan voornamelijk door de extra opties. Zoals bijvoorbeeld de prijs van een verrijdbare toiletstoel hoger ligt dan een toiletstoel op poten.

Wordt een toiletstoel vergoed?

Er kan in bepaalde gevallen een aanspraak worden gemaakt op een bijdrage van de gemeente. Hiervoor kunt u terecht bij het WMO-loket van uw gemeente.

Koop uw toiletstoel, toiletzitting, toiletsteun of postoel bij Hulpmiddelwereld, keuze uit een ruim assortiment.

Naar boven