Toiletverhogers

Een toiletverhoger is een populair hulpmiddel dat eenvoudig op uw eigen toiletbril geplaatst kan worden waardoor u makkelijker en veiliger naar het toilet kunt gaan. Een toiletverhoger is ideaal wanneer de toiletbril te laag of te hard voor u is. Het verhogen van het toilet zorgt er dan voor dat het gaan zitten en weer opstaan gemakkelijker en veiliger mogelijk wordt. Bekijk hieronder onze toiletverhogers.

   

16 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
16 products found
   

16 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
16 products found

Hoe hoog dient uw toiletverhoger te zijn?

Het is belangrijk dat een toiletverhoger de juiste hoogte heeft zodat u een correcte zithouding kunt aannemen op het toilet. Indien uw bovenbenen van lies naar knie een klein beetje aflopen, weet u dat u de juiste zithouding heeft. Let er hierbij op dat uw voeten plat op de grond staan.

Hoe kunt u meten welke hoogte toiletverhoger u ongeveer nodig heeft? Doe de toiletbril dicht en leg probeer de juiste zithouding te creëren door bijvoorbeeld boeken op de bril te leggen. Als u de juiste hoogte heeft bereikt, meet u de dikte van de wc-bril en de deksel op. U kunt hier de hoogte van de stapel boeken bij optellen en dan heeft u een goede richtlijn.


Welke types wc verhogers zijn er?

Er bestaan verschillende soorten toiletverhogers:.

Wc verhogers die over de toilet worden geplaatst: Deze worden over het toilet worden gezet. Tevens kunnen deze kunnen ook als douchekruk / douchestoel worden ingezet. 

Toiletverhogers die op de bestaande toiletbril worden geplaatst: Dit wordt ook vaker een wc bril verhoger of toiletbril verhoger genoemd. Deze bevestigt u gemakkelijk op uw toiletbril. Over het algemeen komt dit niet snel voor.

Toiletverhogers die worden geplaatst in plaats van de toiletbril. Dit is het meest voorkomend. Vaak kunnen deze toiletverhogers zonder het gebruik van gereedschap aan het toilet gemonteerd worden, bijvoorbeeld door middel van verstelbare klemmen. De toiletverhoger kan dan goed bevestigd worden en wegschuiven wordt vermeden.


Een toiletverhoger met armsteunen of zonder?

Wij raden in veel gevallen een toiletverhoging met armsteunen aan. Waarom? Omdat een toiletverhoger met armleuningen een stuk meer stabiliteit geeft en ondersteuning bij het gaan zitten en het opstaan van de toilet. Als u bang bent dat de armleuningen in de weg zitten bij de transfer naar of van de toilet dan kunt u ook kiezen voor een toiletbril met armleuningen die opklapbaar zijn.

Hieronder ziet u een voorbeeld van toiletverhoging zonder armsteunen en een toiletverhoger met armsteunen:

Toiletverhoger met armsteunen versus zonder armsteunen

Naar boven