Toiletverhogers

Een toiletverhoger is een populair hulpmiddel wanneer het moeilijker wordt om zelfstandig van het toilet gebruik te maken. Er zijn verschillende hulpmiddelen die hierbij ondersteuning kunnen geven. In de categorie Toiletstoelen vindt u vooral vervangende oplossingen voor het toilet, zoals de toiletstoel, maar ook een aantal sta-op-hulpen en speciale toiletzittingen. In deze categorie vindt u oplossingen waarbij het normale toilet nog gewoon zelfstandig gebruikt kan worden, het zal door deze hulpmiddelen alleen makkelijker, comfortabeler en veiliger gemaakt worden. 

   

15 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
15 products found
   

15 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
15 products found

Onderstaande populaire onderwerpen over toiletverhoging bespreken we in onderstaand artikel:

1. Wat is een toiletverhoger?

2. Welke verschillende wc verhogers zijn er?

3. Waar moet u op letten bij het kopen van een toiletverhoger

4. Een toiletverhoger met armsteunen of zonder?

5. Welke is de beste toiletverhoger om te kopen?

6. Hoe bevestig je een toiletverhoger?

7. Wat kost een toiletverhoger?

8. Wordt een toiletverhoger vergoed?

Wat is een toiletverhoger?

Een toiletverhoger is een hulpmiddel dat eenvoudig op uw eigen toiletbril geplaatst kan worden waardoor u makkelijker en veiliger naar het toilet kunt gaan.

Met een toiletverhoger kunt u makkelijk gebruik maken van de wc als de toiletbril voor u te laag is en het door uw knieën gaan erg lastig is. Het verhogen van het toilet zorgt er dan voor dat het gaan zitten en weer opstaan gemakkelijker en veiliger mogelijk wordt. Om de veiligheid te verbeteren en de onafhankelijkheid van de gebruiker te verhogen is het aan te raden een toiletverhoger in combinatie met wandgrepen/handsteunen te gebruiken. 

Daarnaast kan het zo zijn dat een toiletbezoek vervelend of zelfs pijnlijk is door de harde toiletbril. Een zachte zitting zorgt dan voor extra comfort voor regelmatig en langdurig gebruik van het toilet. Bij langdurig toiletgebruik kan een harde bril voor tintelende of slapende benen zorgen. Dit kan voor instabiliteit na het toiletgebruik zorgenDeze zachte zitting is ook zeer geschikt voor mensen met een decubitus risico. Een voorbeeld van een toiletverhoger met zachte zitting is de Contact Plus Toiletverhoger. Mocht u op zoek zijn naar een douchestoel, kunt een kijkje nemen in ons assortiment douchestoelen.


Welke verschillende wc verhogers zijn er?

Er bestaan verschillende hulpmiddelen die de wc bril verhogen.

Vrijstaande wc verhogers: Deze worden over het toilet worden gezet, zoals de Swift Vrijstaande Toiletverhoger, de Swift Toiletstoel Multifunctioneel en de Prima Toiletzitting. Deze kunnen allen ook als douchekruk / douchestoel worden ingezet. De Prima Toiletzitting is zowel in hoogte als in breedte te verstellen, zodat de ideale positie voor de gebruiker kan worden ingesteld. 

Toiletverhogers die op de bestaande toiletbril worden geplaatst: Dit wordt ook vaker een wc bril verhoger of toiletbril verhoger genoemd. Een voorbeeld is de Toiletverhoger Soft welke met klittenbandsluitingen gemakkelijk aan de bril te bevestigen is. Deze zachte toiletverhoger is ideaal voor mensen met pijnlijke gewrichten en bij langdurig toiletgebruik. Zie hiervoor ook de Contact Plus Toiletverhoger en de Zachte Toiletzitting.

Toiletverhogers die worden geplaatst in plaats van de toiletbril. Dit is het meest voorkomend. Vaak kunnen deze toiletverhogers zonder het gebruik van gereedschap aan het toilet gemonteerd worden, bijvoorbeeld door middel van verstelbare klemmen. Zo vindt u bij Hulpmiddelwereld de Toiletverhoger met deksel, deze zijn verkrijgbaar als toiletverhoger 5 cm en toiletverhoger 10 cm. Een vergelijkbaar model is de Toiletverhoger Prima, ook te verkrijgen in verschillende hoogtes, met of zonder deksel. Weet u niet zeker welke hoogte het prettigste is? De Toiletverhoger Compleet geeft u de mogelijkheid om de hoogte aan te passen. Zoekt u een luxere toiletverhoger, dan is de Hi-Loo toiletverhogers een optie. Deze behoort tot het luxe segment. Zo is er de Hi-Loo Toiletverhoger Vast en de Hi-Loo Toiletverhoger met Armleuningen. Deze toiletverhogers worden met een kliksysteem veilig bevestigd en zijn verkrijgbaar als toiletverhoger 6 cm en als toiletverhoger 10 cm.


Waar moet u op letten bij het kopen van een toiletverhoger?

Hoe zwaar is de gebruiker? De toiletverhogers hebben namelijk een verschillend maximaal gewicht die ze aan kunnen. Dit verschilt van minimaal 136 Kg tot een maximum van 225 Kg. Met hoeveel centimeter moet de toiletzitting verhoogt worden? Deze hoogtes verschillen van 2 cm tot 11 cm. Bij bijvoorbeeld de Toiletverhoger met deksel is als optie de hoogte aan te geven. Zijn er armleuningen nodig om te gaan zitten en weer op te staan? Zo ja, dan kunt u kiezen voor een toiletverhoger met armleuningen. Naast het verhogen van de toiletzitting is een verbreding voor mensen met overgewicht ook mogelijk, hiervoor is de toiletzitting xl ontwikkeld. Daarnaast kunt u ook nog na gaan of u liever een zachte zitting heeft of een normale toiletbril. 


Een toiletverhoger met armsteunen of zonder?

Wij raden in veel gevallen een toiletverhoging met armsteunen aan. Waarom? Omdat een toiletverhoger met armleuningen een stuk meer stabiliteit geeft en ondersteuning bij het gaan zitten en het opstaan van de toilet. Als u bang bent dat de armleuningen in de weg zitten bij de transfer naar of van de toilet dan kunt u ook kiezen voor een toiletbril met armleuningen die opklapbaar zijn, zoals bij de Aquatec 90000 toiletverhoger en de Hi-Loo toiletverhoger met armleuningen

Hieronder ziet u een voorbeeld van toiletverhoging zonder armsteunen en een toiletverhoger met armsteunen:

Toiletverhoger met armsteunen versus zonder armsteunen


Welke is de beste toiletverhoger om te kopen?

Zoveel keuze.. Wat is nu de beste toiletverhoger? Het grote aanbod aan toiletverhogers maakt het vaak moeilijk om tot de goede keuze te komen. De keuze wordt veelal bepaald door de persoonlijke wensen van de gebruiker. Waar de een het prettig vindt om een vrijstaande toiletverhoger te gebruiken, is voor een ander een afneembare toiletverhoger voldoende. Het gaat er uiteindelijk om dat de gebruiker zich veilig voelt.

Een gangbare maat voor een wc verhoger is er een met een verhoging van 5 of 6 centimeter. Kan de persoon echt niet meer goed bukken, dan is 10 centimeter toiletverhoging meer geschikt en is het gebruik van armleuningen aan te raden. In dit geval is het ook raadzaam om de vrijstaande toiletverhogers in overweging te nemen. Deze geven optimale steun en kunnen soms ook worden gebruikt als douchestoel. Een hulpmiddel voor toiletverhoging wordt vaak samen gekocht met een toiletbeugel.

Andere overwegingen bij de aanschaf van een wc verhoger is of u een toiletverhoger met deksel wenst, of u een toiletverhoger met armleuningen wilt en of u een vrijstaande of een toiletverhoger die u vastmaakt op de toilet wilt

Het hangt dus af van uw wensen en behoefte welke toiletverhoging het beste is voor u. Wenst u persoonlijk advies over onze toiletverhogers, onze medewerkers helpen u graag!


Hoe bevestig je een toiletverhoger?

Alle toiletverhogers die wij aanbieden zijn makkelijk zelf te monteren. U plaatst de verhoger op de toiletbril en u maakt de verhoger gemakkelijk vast met de bijgeleverde kunststof schroef of klemmetjes. Deze schroef is sterk en zorgt voor stabiliteit en veiligheid. Daarnaast zijn al onze toiletbrilverhogers simpel en eenvoudig te reinigen wat erg belangrijk is voor een goede hygiëne.


Wat kost een toiletverhoger?

De prijs van een toiletverhoger begint veelal bij 29,95 en kan oplopen tot 350 euro. Belangrijke factoren die de prijs bepalen zijn het merk, of de wc verhoger armleuningen heeft, een deksel heeft en of die vrijstaand is of niet.


Wordt een toiletverhoger vergoed?

Een toiletverhoger kan eventueel met een aanvullende verzekering vergoed worden door de zorgverzekeraar. Neem wel altijd eerst contact op met uw verzekeraar over de mogelijkheden.

Tip

Vraag advies aan een ergotherapeut. Een ergotherapeut kan samen met u nagaan wat uw beperkingen en mogelijkheden zijn. Vanuit de basisverzekering hebben alle verzekerden recht op vergoeding van ergotherapie. Vraag  bij uw verzekeraar naar de mogelijkheden.

Wenst u persoonlijk advies over de mogelijkheden bij toiletverhoging? Onze medewerkers helpen u graag!

Naar boven