Valpreventie

Profiteer nu van 10% Korting op "al onze" rollators

Tijdelijk 10% korting op alle rollators

korting is al verwerkt in de prijs

Hulp bij uw keuze


Vallen kan zeker als u ouder wordt nare gevolgen hebben. Een gebroken arm, been of heup dat wilt u uiteraard zien te voorkomen. Op deze pagina vindt u diverse hulpmiddelen voor valpreventie zoals wandbeugels en grijppalen die bijdragen aan een veilige leefomgeving.

   

Artikelen 1 tot 24 van 30 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
30 products found
   

Artikelen 1 tot 24 van 30 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
30 products found

Wandbeugels voor valpreventie

Valpreventie voor ouderen is mogelijk dankzij twee verschillende soorten wandbeugels. Het ene type bevestigt u met behulp van een boor aan de muur en de andere soort maakt u eenvoudig vast met zuignappen. Wandbeugels worden vooral geplaatst in het toilet de badkamer. Ze worden gebruikt als steun bij het zitten en opstaan of om veilig in of uit een douche of bad te stappen. Zo kunt u voorkomen dat u valt of uitglijdt. Daarnaast kan een wandbeugel u een extra zeker gevoel geven bij het op- en afgaan van de trap. Ze worden daarom ook vaak onder- of bovenaan een trap geplaatst.

  • Wandbeugels met boren. Omdat u deze wandbeugels maar een keer plaatst, moet u van tevoren bepalen op welke plek deze voor u het meeste voordeel oplevert. Het is daarbij ook belangrijk om er zeker van te zijn dat de wand sterk genoeg is zodat de steunbeugel stevig vast blijft zitten wanneer u deze vastgrijpt. U heeft de keuze uit verschillende soorten beugels. De traditionele wandbeugel heeft een hoek van 90 graden. U kunt echter kiezen voor een ergonomisch model. Deze maakt een hoek van 60 graden waardoor uw hand en pols in de natuurlijke positie blijven wanneer u de beugel vasthoudt. Ook gehoekte modellen zorgen voor een ergonomische greep.
  • Wandbeugels zonder boren. Omdat deze wandbeugels zich zelf vacuüm vastzuigen aan de muur kunt u ze flexibel gebruiken. Boren is dus niet nodig. Dit type beugels is daarom makkelijk mee te nemen wanneer u bij iemand gaat logeren of op reis gaat. Een voordeel is ook dat u ze heel goed kunt plaatsen op gladde oppervlakten. Sommige wandbeugels beschikken over een veiligheidsindicator die precies aangeeft hoe groot de hechtkracht is. Als de zuignappen na verloop van tijd iets losser gaan zitten, geeft de indicator dit direct aan. U kunt de wandbeugel dan eenvoudig opnieuw plaatsen.

Grijppaal hulpmiddel bij valpreventie voor ouderen

Uit onderzoek is gebleken dat ouderen die bang zijn om te vallen, meer risico lopen. Een hulpmiddel dat is ontwikkeld voor valpreventie, verkleint dan ook niet alleen de kans dat u valt, maar kan er ook toe bijdragen dat u uw angsten overwint. Een grijppaal is een goed voorbeeld van zo'n hulpmiddel. U kunt deze grijp- of pakpaal overal in huis plaatsen. Uiteraard zijn grijppalen heel nuttig in de badkamer, maar helpt u bijvoorbeeld ook bij het opstaan uit een stoel. De grijppaal is voorzien van een handvat en zorgt zo voor extra steun en evenwicht. De verstelbare grijppaal plaatst u eenvoudig tussen de vloer en uw plafond en is daarom geschikt voor meerdere ruimtes in uw woning.

Naar boven