Hoe stel ik mijn rollator goed af?

Dit is een van de meest gestelde vragen van mensen die net een rollator kopen. Wanneer iemand de rollator in een van onze winkels heeft gekocht stellen wij deze meteen goed af. Dit is bij een online aankoop natuurlijk anders. Daarom geven wij u in dit artikel de meest praktische tip om de rollator snel & volledig veilig af te stellen.

Onderstaande vindt u de stappen om een rollator goed af te stellen.

De rollator afstellen: een goede houding

Het afstellen van de rollator is van belang om een correcte houding te stimuleren achter de rollator. Zo kunt u langere stukken lopen zonder dat u last gaat krijgen van vervelende pijntjes. U plaatst de rollator voor u en gaat recht achter de handvatten staan. U laat nu uw armen ontspannen langs het lichaam hangen.

Bij deze houding plaatst u de handvatten van de rollator bij uw handen. De ideale hoogte van de handvatten is bereikt wanneer de achterkant van het handvat gelijk is met de hoogte van uw pols bij een ontspannen houding.

Het is dus heel simpel! Bij het bepalen van de juiste afstelling van de rollator is het prettig om met zijn tweeën te zijn. Zo kan de rollator gebruiker achter de rollator gaan staan en de ander de handvatten op de juiste hoogte afstellen.

Een rollator veilig gebruiken

Na het correct afstellen van de rollator is het belangrijk dat u de rollator op een veilige manier gaat gebruiken. Binnenshuis is het belangrijk dat u ruimte heeft om te manoeuvreren met de rollator. Let op eventuele kabels of losliggende kleden, beperk dit tot een minimum wanneer mogelijk.

Let ook altijd op met bepaalde drempels, een binnen rollator heeft bijvoorbeeld vaak kleinere wieltjes. Hiermee komt u moeilijker over een drempel. Heeft u een (lichtgewicht) buiten rollator met grote voorwielen die u ook binnen gebruikt? Dan kunnen bepaalde drempels binnenshuis ook beter genomen worden.

Bij het buiten gebruik van uw rollator is het voornamelijk belangrijk dat u rekening houdt met de weersomstandigheden en eventuele obstakels. Met weersomstandigheden bedoelen wij voornamelijk gladheid. Bij een gladde ondergrond zult u merken dat remmen oncomfortabel voelt. Let qua obstakels altijd goed op met losliggende tegels, drempels, maar ook takken en andere zaken die tussen uw rollator kunnen komen.

Heeft u toch nog vragen over het afstellen en het veilig gebruik van een rollator? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Hulpmiddelwereld!