Dementie Winkel

Wij willen u de handvatten bieden om zo goed mogelijk om te gaan met dementie

Het juiste hulpmiddel kan voor iemand met dementie het verschil maken

Bepalen of iemand aan dementie lijdt, is moeilijk vast te stellen. Vaak zijn er subtiele terugkerende problemen die opgemerkt worden door een partner of familielid. Het gaat hierbij vaak om geheugenklachten, gedragsproblemen en veranderingen in het karakter. Dementie is lastig vast te stellen. Dit maakt het een extra grote uitdaging om goed om te gaan met de symptomen.

Wij van Hulpmiddelwereld hebben regelmatig hiermee te maken en begrijpen hoe moeilijk dit kan zijn. Daarom hebben wij een aantal hulpmiddelen geselecteerd die bijdragen aan een comfortabel leven met dementie. Aangenaam voor de patiënt en fijn voor u als familielid, vriend of zorgverlener.

Welke oplossingen hebben wij voor u

BBrain Slimme Kalenderklok

Deze klok is speciaal voor mensen die een verminderd tijdsbesef en geheugenproblemen hebben. De klok zorgt voor meer structuur, zekerheid en zelfredzaamheid.
 
Bekijk hieronder de video en ontdek de functies van deze slimme klok.

Meer Informatie

Dementie muziekspeler

Muziek is soms het beste medicijn. Wij vinden dat ook mensen met dementie van hun eigen muziek moeten kunnen genieten. Dankzij deze muziekspeler kan dat ook. De muziekspeler is speciaal ontwikkeld voor dementerende mensen. Dankzij de eenvoudige bediening perfect voor dementerende ouderen.

Meer Informatie

Senioren telefoons

Voor beginnend dementerende ouderen is een telefoon met grote knoppen met afbeeldingen de uitkomst om in contact te blijven met familie en vrienden. Met een druk op de foto wordt verbinding gemaakt. Een uitkomst voor mensen met lichte dementie.

Meer Informatie

Aangepast bestek

Moeite met eten vanwege reuma, een beperkte grip of een verminderde handfunctie? Aangepast bestek kan de uitkomst bieden en meer zelfstandigheid genereren. Er zijn veel verschillende uitvoeringen beschikbaar.

Meer Informatie

Pillendoosje met alarmering

Dagelijks of meerdere keren per dag medicijnen innemen is niet voor iedereen even eenvoudig. Onthouden welke medicijnen ingenomen moeten worden, kan ook een taak op zich zijn. Met deze handige pillendoosjes worden beide problemen ondervangen.

Meer Informatie

Kalender/dementie klokken

Een kalenderklok kan de oplossing zijn voor mensen met geheugenproblemen. Dankzij een heldere aanduiding van datum, tijd en dag(deel) krijgen dementerende ouderen meer grip op hun dag en voelen ze zich zelfverzekerder.

Meer Informatie

Bekijk hieronder de video over de BBrain
 
De beste oplossing voor mensen met beginnende dementie

Bekijk hoe de BBrain Slimme Kalenderklok werkt

Kijk de video en zie wat de mogelijkheden zijn!

Klik op de pijl om de mogelijkheden per functie uitgelegd te krijgen.

Wat vinden de kopers

Janine

Heeft de klok aangeschaft voor haar moeder

Ik zag de BBrain langskomen en het product leek me direct geschikt voor mijn moeder. De laatste weken is haar tijdsbesef achteruit aan het gaan en ze vergeet kleine dingen. De agendafunctie en het duidelijk weergeven van de tijd helpt daarbij. Een heel fijn product!!

Robert

Heeft de klok voor zijn vader gekocht

Mijn vader is beginnend dementerend. Na het slapen is hij altijd erg verward. Het dementiethema van de klok is voor hem heel prettig en een goede houvast. De klok maakt hem een stuk zelfverzekerder.

Yvonne

Heeft de klok aangeschaft voor haar gezin

In een gezinssamenstelling van 6 personen, is het nogal lastig om de structuur en overzicht te behouden. Wij gebruiken de klok als een digitale agenda voor alle afspraken. Heel handig!

Naar boven