Dementie Winkel

Wij willen u de handvatten bieden om zo goed mogelijk om te gaan met dementie

Een duidelijk overzicht met dementie hulpmiddelen die u kunnen helpen

Het is moeilijk om te bepalen of een persoon lijdt aan dementie. Vaak zijn er subtiele terugkerende problemen, die opvallen bij de partner of het familielid. Denk hierbij aan geheugenklachten, gedragsproblemen en veranderingen in het karakter. Dit maakt het moeilijk om te bepalen of iemand dementie heeft en welke vorm.
 
Daarbij is het een uitdaging om hiermee om te gaan. Dit geldt voor zowel de patient als de naasten in de omgeving. Bij Hulpmiddelwereld hebben we hier regelmatig mee te maken en begrijpen hoe lastig dit kan zijn. Met deze wetenschap hebben we een selectie hulpmiddelen geselecteerd, die bijdragen aan een comfortabel leven met dementie.

Welke oplossingen hebben wij voor u

BBrain Slimme Kalenderklok

Deze klok is ontwikkelt voor mensen die geheugenproblemen en een verminderd tijdsbesef hebben. De klok biedt de gebruiker meer structuur en zelfredzaamheid
 
Bekijk hieronder de video

Meer Informatie

Dementie muziekspeler

Iedereen moet kunnen genieten van hun favoriete muziek, ook mensen met dementie. Deze muziekspeler is speciaal ontwikkeld voor dementerenden en zo ontworpen dat het door de demente oudere zelf bediend kan worden.

Meer Informatie

Senioren telefoons

Grote knoppen met afbeeldingen erbij. De gebruiker hoeft alleen op een foto te klikken om verbinding te maken. Voor beginnend dementerenden is dit een prettige oplossing.

Meer Informatie

Aangepast bestek

Heeft u moeite met het eten vanwege bijvoorbeeld reuma, beperkte grip of een verminderde handfunctie? U kunt dan gebruik maken van aangepast bestek. Aangepast bestek is verkrijgbaar in vele uitvoeringen.

Meer Informatie

Pillendoosje met alarmering

Dient u dagelijks of meerdere keren per dag medicijnen te nemen? Dit is niet voor iedereen altijd even eenvoudig. Onthouden om de juiste medicijnen te nemen en in de juiste hoeveelheid gaat niet altijd gaat niet altijd zoals verwacht.

Meer Informatie

Kalender/dementie klokken

Dient u dagelijks of meerdere keren per dag medicijnen te nemen? Dit is niet voor iedereen altijd even eenvoudig. Onthouden om de juiste medicijnen te nemen en in de juiste hoeveelheid gaat niet altijd gaat niet altijd zoals verwacht.

Meer Informatie

Bekijk hieronder de video over de BBrain
 
De beste oplossing voor mensen met beginnende dementie

Bekijk hoe de BBrain Slimme Kalenderklok werkt

Kijk de video en zie wat de mogelijkheden zijn!

Klik op de pijl om de mogelijkheden per functie uitgelegd te krijgen.

Wat vinden de kopers

Janine

Heeft de klok aangeschaft voor haar moeder

Ik zag de BBrain langskomen en het product leek me direct geschikt voor mijn moeder. De laatste weken is haar tijdsbesef achteruit aan het gaan en ze vergeet kleine dingen. De agendafunctie en het duidelijk weergeven van de tijd helpt daarbij. Een heel fijn product!!

Robert

Heeft de klok voor zijn vader gekocht

Mijn vader is beginnend dementerend. Na het slapen is hij altijd erg verward. Het dementiethema van de klok is voor hem heel prettig en een goede houvast. De klok maakt hem een stuk zelfverzekerder.

Yvonne

Heeft de klok aangeschaft voor haar gezin

In een gezinssamenstelling van 6 personen, is het nogal lastig om de structuur en overzicht te behouden. Wij gebruiken de klok als een digitale agenda voor alle afspraken. Heel handig!

Naar boven