Time Timer

Efficiënt met de tijd omgaan, wie wil dat nu niet. We hebben het allemaal druk en dan telt iedere minuut, maar hoe ga je op een goede manier met de tijd om? Een Time Timer is een van de beste timer tools om meer controle te hebben over tijd. De Time Timer wordt veel ingezet op school, maar kan ook thuis, op het werk en bij het sporten worden gebruikt. Daarbij kan de Time Timer kinderen en volwassenen met speciale behoeftes helpen, die worstelen met het abstracte begrip van de tijd. Door het gebruik van de Time Timer krijgen ze meer inzicht, onafhankelijkheid en productiviteit. Door het goed beheren van de tijd, ontstaat routine en regelmaat.

   

13 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
13 products found
   

13 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
13 products found

Time Timer kopen bij Hulpmiddelwereld

Een Time Timer kopen doet u eenvoudig bij Hulpmiddelwereld. We bieden een uitgebreid assortiment Time Timers aan, van originele Time Timers tot pocket edities, horloges en meer timer tools! We bieden zowel Time Timers voor kinderen als voor volwassenen aan. Twijfelt u welke Time Timer u moet kopen? Lees hieronder welke soorten Time Timers en timer tools er zijn en in welke situaties u ze kunt gebruiken. Mocht u erna nog twijfels hebben over welke Time Timer u moet aanschaffen dan kunt u ons altijd mailen of bellen zodat we samen kunnen kijken welke het meest geschikt is voor u.

Wat kunt u doen met een Time Timer?

De Time Timer is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, van een grote klok tot een handig pocket formaat. Daarnaast is deze verkrijgbaar in de vorm van een Time Timer Horloge. Dat maakt het zowel voor onderweg als thuis uw ideale maatje op het gebied van time management. De Time Timer is een belangrijk instrument om te leren omgaan met tijd en is zeer eenvoudig in gebruik. U beweegt de rode (of blauwe) schijf naar de door u gewenste tijd. In de meeste gevallen kunt u de timer tot 60 minuten instellen. Naarmate de tijd verstrijkt, verdwijnt de schijf. Wanneer deze helemaal weg is, is uw tijd om. Meer tijd nodig? U kunt de schijf eenvoudig voor- of achteruit zetten zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor het mechanisme.

Leren klokkijken wordt makkelijker met een Time Timer

Klokkijken is voor velen nog een struikelblok. Veel kinderen zijn nog aan het leren klokkijken en hebben daardoor moeite met tijdsbesef. Een Time Timer helpt met het verkrijgen van een beter tijdsbesef en geeft een beter inzicht hoeveel tijd verstreken is. Moet een taakje binnen een bepaalde tijd af? Of krijgt u steeds de vraag van uw kind hoe veel tijd ze nog over hebben? Dan is de Time Timer een ideaal hulpmiddel om u hierbij te ondersteunen. U kunt simpelweg een tijd instellen met de Time Timer en de tijd die over is, is makkelijk af te lezen op de Time Timer. Het rode vlak wordt steeds kleiner naarmate de tijd verstrijkt. Het is dus heel visueel en dus een uitkomst als uw kind nog moeite heeft met klokkijken. Help uw kind een beter besef van tijd te krijgen met de Time Timer. In ons ruime assortiment zit er voor iedereen een geschikte Time Timer bij die bij hem of haar past!

Time Timer PLUS

De Time Timer Plus is een nieuwer model Time Timer. De Time Timer PLUS is een lichtgewicht en heeft een groot handvat waarmee die makkelijk gedragen kan worden. Deze Time Timer is eenvoudig te bedienen en is daardoor geschikt voor alle leeftijden. Van jong tot oud. De schijf wordt beschermd door kunstof glas. U kunt de tijd instellen middels een grote knop aan de voorzijde.

Net zoals de andere Time Timer klokken is de Time Timer PLUS geruisloos. De klokt tikt niet zodat u zich maximaal op uw taak kunt focussen. De Time Timer Plus komt in vier verschillende varianten:

Het voornaamste verschil tussen de drie varianten is het tijdsinterval dat u kunt instellen. Deze verschilt van 0-5 minuten, 0-20, 0-60 en 0-120 minuten. Daarnaast zijn van de Time Timer Plus 5 en 60 minuten het geluidsvolume instelbaar. De Time Timer 60 minuten is daarbij in zowel wit als zwart verkrijbaar, terwijl de Time Timer PLUS 5, Time Timer Plus 20 en Time Timer PLUS 120 alleen in het wit verkrijgbaar zijn. Tot slot verschillen de kleuren van de schijf. De Time Timer PLUS - 60 minuten heeft nog de klassiek rode schijf, de Time Timer PLUS 5 minuten heeft een groene schijf, de Time Timer Plus 20 heeft een lichtblauwe schijf en de Time Timer PLUS 120 minuten heeft een paarse schijf. 

Time Timer Horloge

Het Time Timer horloge heeft ten opzichte van de andere varianten een groot voordeel: je bent een stuk mobieler! U kunt het Time Timer Horloge overal mee naartoe nemen en gebruiken wanneer u deze nodig heeft, op elk moment van de dag. De Time Timer Horloges zijn bestand tegen spatwater en hebben een modern ontwerp. Ze komen in twee uitvoeringen: De Time Timer Horloge Plus en de Time Timer Horloge Plus Junior. Deze twee varianten hebben dezelfde specificaties alleen is het Time Timer Horloge Plus Junior geschikt voor een kleinere polsomvang.

Time Timer Pocket

De Time Timer Pocket is het kleinste formaat Time Timer. Door het compacte formaat kunt u deze variant makkelijk overal mee naartoe nemen. De Time Timer Pocket bevat een transparante deksel die de Time Timer klok beschermt tijdens het transport. Tevens kan deze transparante deksel opengeklapt worden en als standaard dienen. De Time Timer Pocket is geluidsarm, maar geeft wel een subtiel eindsignaal indien de ingestelde tijd verstreken is. Dit eindsignaal kan ook makkelijk uitgeschakeld worden aan de achterkant van de klok indien gewenst. De Time Timer Pocket is dus ideaal als u veel onderweg bent en als u zich vaker in geluidsgevoelige omgevingen bevindt.

Time Timer voor kinderen

Kinderen hebben veel baat bij een Time Timer. Zo leren zij wat het begrip tijd inhoudt en krijgen zij een beter besef hoe die tijd verstrijkt. Uw kind vraagt bijvoorbeeld: "Wanneer gaan we naar oma?", en u antwoordt: "Over drie kwartier". Weten zij dan voldoende? Kinderen hebben vaak geen idee hoelang 45 minuten duren. Maar wanneer je hen uitlegt dat het tijd is om te gaan wanneer de rode schijf is verdwenen, weten ze precies waar ze aan toe zijn. Zo kunt u ze ook eenvoudig laten zien wanneer ze naar bed moeten of klaar moeten zijn om naar school te worden gebracht. Wanneer kinderen eenmaal begrijpen hoe ze zelf de tijd kunnen instellen, is een belangrijke stap naar zelfstandigheid gezet.

Time Timer voor scholieren

Tijdens het maken van een opdracht vragen kinderen op school zich vaak af hoeveel tijd ze nog hebben. Wanneer er een grote, goed zichtbare timer in het klaslokaal aanwezig is, kunnen zij aan de hand van de rode schijf zien hoeveel tijd er nog over is. Dit leert hen ook om een opdracht binnen een bepaalde tijd af te hebben. Voor middelbare scholieren is de timer ook handig om te gebruiken bij het maken van huiswerk. Vaak krijgen ze werk mee voor verschillende vakken. Op het klokje of horloge kunt u eenvoudig per vak instellen hoeveel tijd er maximaal besteed moet worden. Dit is gelijk ook een goede les in time management.

Time Timer voor volwassenen

Heeft u moeite om een goede planning te maken dan is een Time Timer klok een nuttig hulpmiddel om uw taken te koppelen aan een vastgestelde tijd. Zit u vaak achter een computer? Dan moet u af en toe even van dat scherm weg. De Time Timer (digitaal) kan u daarbij een goede dienst bewijzen.

Time Timer met magneten

De Time Timer met magneten is een van de nieuwste varianten van Time Timer. Deze Time Timer heeft magneten aan de achterzijde waardoor de Time Timer op elk metalen oppervlak opgehangen kan worden. Geen metalen object in de buurt? Geen probleem, de Time Timer met magneten beschikt ook over twee uitklapbare pootjes. Zo kan die ook neergezet worden, net zoals u van andere Time Timer klokken gewend bent. Tevens kan dit model ook opgehangen worden.

De Time Timer Large met Magneten is ideaal voor in de klas of bij groepsactiviteiten. Doordat deze een stuk groter is, is de klok ook nog vanaf een afstandje goed leesbaar. 

Gebruikt u de Time Timer voor uzelf of voor uw kind? Dan heeft u voldoende aan de kleinere Time Timer Medium met Magneten

De Time Timer Wash 

De Time Timer Wash is een timer die ondersteunt bij het handenwassen. Het handwasproves bestaat namelijk uit 3 essentiële stappen:

1) 5 seconden uw handen inzepen

2) 20 seconden uw handen wassen

3) 5 seconden uw handen afspoelen

Het is belangrijk dat deze stappen met voldoende tijd worden doorlopen. De Time Timer Wash begeleidt u of uw kinderen hierbij met de WHO-eisen voor handenwassen inachtneming. Voor extra hygiëne is de Time Timer Wash handsfree te bedienen! Met de Time Timer Wash haalt u het maximale uit handenwassen. En we weten allemaal hoe belangrijk schone handen zijn. 

Time Timer Digitaal

Door gebruik te maken van het Time Timer software programma verandert uw computerscherm in een tijdmeetinstrument. Het abstracte begrip van verstreken tijd is eenvoudig te zien en te begrijpen door middel van de grafische afbeelding. Beheer tijd effectiever bij bijvoorbeeld vergaderingen, therapie, in klaslokalen, thuis en elke andere activiteit waar tijdslimieten nodig zijn. De afmeting van de Time Timer is op het scherm aan te passen en kan daarom tegelijkertijd met een andere applicatie gebruikt worden. Bovendien kunt u de digitale Time Timer personaliseren door te kiezen uit 4 verschillende kleuren en 16 verschillende tijdsignalen. De digitale TimeTimer is leverbaar in 5 talen, zodat deze internationaal te gebruiken is, is geschikt voor Windows evenals Macintosh (OSX) en is geschikt voor gebruik op elk digitaal schoolbord. De Time Timer software is beschikbaar als pakket voor 1 gebruiker, 5 gebruikers en 25 gebruikers.

Naast het Time Timer software programma is er ook een fysieke digitale Time Timer, namelijk de Time Timer Twist. De Time Timer Twist is een digitale versie die zichtbaar de tijd aftelt vanaf 90 minuten. De tijd is zelf in te stellen en kan ingesteld worden tussen de 0 en 90 minuten. Ook deze Time Timer heeft een hoorbaar alarm, maar is verder geruisloos. De klok tikt dus ook niet. Door de magnetische achterkant kunt u de Time Timer Twist makkelijk ergens op bevestigen. Hij is gemakkelijk mee te nemen.

Timer Timer Online of toch een fysieke Time Timer kopen?

Time Timer komt ook in een online versie. Zo’n online Time Timer kan eenvoudig  worden gebruikt in de klas, bijvoorbeeld via een digibord. De timer is via het digibord goed zichtbaar voor de hele klas. De timer op het digibord wordt vaker gebruikt tijdens toetsen of opdrachten waar een tijd aan gebonden zit. Maar is een Time Timer die online (of een ander online timer alarm) wordt gebruikt net zo handig als een fysieke Time Timer?

Dat hangt ervan af. Als u een Time Timer zoekt waarbij de tijd duidelijk te lezen moet zijn voor een grote groep en u heeft een toegang tot een digibord dan is de Time Timer in de online omgeving ideaal hiervoor. Voor een schoolomgeving is een online timer bijvoorbeeld ideaal. Er worden hier tegenwoordig steeds vaker schoolbordportaal timers gebuikt.

Zoekt u een Time Timer voor uzelf, voor uw kind(eren) of voor een kleinere groep dan is een fysieke Time Timer handiger. Deze kan meteen erbij gepakt en ingesteld worden. Daarbij kunnen fysieke Time Timers makkelijk meegenomen worden waardoor u niet afhankelijk bent van internet of van een digibord zoals bij een Time Timer voor online gebruik.

Verschillen in maximale tijd om in te stellen bij de Time Timers

Bij de Time Timers is het mogelijk zelf de tijd in te instellen, maar er is wel een maximale tijd wat ingesteld kan worden. Dit verschilt per Time Timer. Hieronder vindt u een overzicht van de Time Timers en de maximale tijd die u kunt instellen bij de desbetreffende Time Timer:

Elke Time Timer is zelf door u in te stellen tussen 0 minuten en het maximaal aantal minuten. 

Time Timer voor Smartphone

De Timer Timer is via een app ook te gebruiken op uw Smartphone. Wilt u Time Timers personaliseren, opslaan en opnieuw gebruiken? Dat kan met de applicatie voor de Time Timer. Zo kunt u onder andere de naam instellen, kleuren instellen en signalen personaliseren. De grootte van de Time Timer kunt u zelf bepalen. De Time Timer applicatie voor iPhone is de ideale app voor stressvrije activiteiten. Deze applicatie heeft een frisse look en veel nieuwe mogelijkheden. De app is ook geschikt voor Apple Watch, iPad en Android.

Andere hulpmiddelen bij klokkijken 

Hulpmiddelwereld biedt nog andere hulpmiddelen aan die helpen met klokkijken. Indien men echt moeite heeft met klokkijken of niet klok kan klokkijken in verband met bijvoorbeeld slechtziendheid dan kan men een sprekende wekker overwegen. De wekken zal de tijd uitspreken indien men u op een knop klikt. Zo weet u altijd hoe laat het is zonder het aan iemand te vragen. De MyTime sprekende klok is zelf analoog en digitaal in te stellen. Deze spreekt het dan ook zo uit. 

Indien u moeite heeft met klokkijken doordat u niet meer zo goed kunt zien, is een kalenderklok aan te raden. Kalenderklokken helpen u met het besef van datum en tjid. Ze geven de datum, dag, het dagdeel en de tijd weer. De kalenderklokken kunnen de tijd weergeven in digitale of analoge vorm of allebei. Ook deze klokken hebben een uitspreekfunctie en kunnen zo ingesteld worden dat er een contrast tussen de achtegrond en de tijd en datum ontstaat zodat deze makkelijk af te lezen is. De kalenderklokken hebben verschillende functies. De kalenderklok met de meeste functies is de BBrain Basic Family G2. Er zijn ook speciale klokken voor mensen met geheugenverlies of dementie, zoals de BBrain Basic Analoge Dementieklok en de BBrain Family D2 Dementieklok. Kijk bij ons assortiment kalenderklokken welke we allemaal aanbieden en welke wellicht geschikt is voor uw situatie!

Naar boven