Vitaminen

Vitaminen kunnen uw lichaam niet zelf aanmaken. U krijgt ze in kleine mate binnen via voeding. Vitaminen dragen bij aan een normale groei en ontwikkeling en helpen u om gezond te blijven. Omdat het lichaam vitamines niet zelf kan aanmaken, is het belangrijk dat u deze voldoende via uw voeding binnenkrijgt. Bij sommige situaties, denk aan bijvoorbeeld bij ziekte, of sommige groepen, bijvoorbeeld 50-plusser lukt het vaker niet om voldoende vitamines binnen te krijgen. Een aanvulling met vitamine- of mineralensupplementen kan dan een uitkomst bieden.

   

16 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
16 products found
   

16 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
16 products found

Online is er veel informatie over vitaminen en vitamine tabletten te vinden. In dit artikel bespreken wat populaire vragen omtrent vitamines en vitamine supplementen. We bespreken onder andere:

Wat zijn vitamines?

Welke vitaminen zijn er?

Wanneer moet ik vitamine pillen slikken?

Waar kunnen vitamine (pillen) ondersteuning bij bieden?

Hoe kunt u vitaminen innemen?

Online vitaminen kopen

Wat zijn vitaminen?

Vitaminen zijn micronutriënten die bijdragen aan een gezond lichaam. Vitaminen maken we over het algemeen niet zelf aan (op een paar uitzonderingen na). Daarom moeten we vitaminen uit ons eten en drinken halen.

Vitamines zijn onmisbaar voor ons lichaam. Ze ondersteunen verschillende processen in ons lichaam, zoals het op peil houden van onze weerstand, de energiehuishouding en spijsvertering. Elke soort vitamine speelt zo zijn eigen rol en levert een belangrijke bijdrage aan uw gezondheid.

Welke vitaminen zijn er?

In totaal zijn er 13 stoffen die de naam vitamines zijn toegekend. Deze 13 vitaminen zijn onder te verdelen in vitamines die oplosbaar zijn in vet en vitamines die oplosbaar zijn in water.

In vet oplosbaar: Vitamine A, D, E en K. Deze zijn voornamelijk te vinden in producten die vetten bevatten, zoals vis, vlees, melk(producten), noten en smeer- en bereidingsvetten.

In water oplosbaar: Vitamine C, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 en B12. Deze vitaminen zijn voornamelijk te vinden in groenten, fruit, volkorenproducten, noten, melk(producten) en peulvruchten.

Wanneer moet ik vitamine pillen slikken?

Wanneer je vitaminen pillen moet slikken hangt van verschillende factoren af. Eet je gezond en gevarieerd? Grote kans dat je dan geen extra vitamine pillen of vitamine supplementen hoeft te slikken. Maar we hebben het tegenwoordig vaker zo druk dat gezond en gevarieerd eten niet altijd lukt. Daarnaast zijn er ook bepaalde groepen die extra vitamines nodig hebben. Volgens het voedingscentrum zijn dit:

  • Baby’s: Baby’s tot 3 maanden die borstvoeding krijgen, hebben extra vitamine K nodig.
  • Kinderen t/m 3 jaar: Zij hebben extra vitamine D nodig.
  • Vrouwen: Vrouwen van 4 t/m 49 jaar die een donkere/getinte huidskleur hebben of overdag niet veel in de zon komen en alle vrouwen van 50 t/m 70 jaar hebben extra vitamine D nodig. We bieden ook speciaal vitamines voor vrouwen aan: Meer-in-1 vrouw.
  • Mannen: Mannen van 4 t/m 69 jaar die een donkere/getinte huidskleur hebben of overdag niet veel in de zon komen. Maar ook mannen van 70 jaar en ouder kunnen extra vitamine D gebruiken.
  • Veganisten/vegetariërs: Zij kunnen extra vitamine B12 pillen slikken.

Verder geeft het voedingscentrum aan dat ouderen die weinig eten, mensen die eenzijdig eten en mensen die een extreem dieet volgen ook baad kunnen hebben bij mineralen- en vitamine supplementen. Vooral bij ouderen met maag/darminfecties kan de opname van B12 uit voeding onvoldoende zijn en zou het slikken van B12 vitamine pillen zinvol zijn. Speciaal voor 50-plussers bieden we dan ook Meer-in-1 50+ supplementen aan.


Waar kunnen vitamine (pillen) ondersteuning bij bieden?

Vitamines dragen bij aan het functioneren van een tal van processen in uw lichaam. Te veel om allemaal op te noemen. Als u niet voldoende vitamines binnen, kunt u dat gaan merken. Bijvoorbeeld aan uw energieniveau.

Als u niet voldoende vitamines via voeding binnenkrijgt, is het van belang dat u ze op een andere manier binnenkrijgt. U kunt dat vitamine supplementen slikken om dit tekort aan te vullen. Hier drie veel voorkomende voorbeelden waar onze vitamine tabletten ondersteuning bij kunnen bieden (indien u een tekort heeft):

Hoe kunt u vitaminen innemen?

Er zijn verschillende manieren hoe u vitaminen kunt innemen. Over het algemeen worden vitaminen ingenomen via uw voeding. Mocht dit niet voldoende zijn dan kunt u extra vitamines innemen middels een pil of sachet.

Met extra vitamine in sachetvorm is het voordelig dat u het makkelijk kunt oplossen met water of vruchtensap.

Wij bieden verschillende soorten pillen. Er zijn tabletten die u in één keer kunt doorslikken, zuigtabletten en vegicaps.Wilt u meerdere vitamine in één tablet? Dan kijk eens bij onze multivitaminen.

Vitaminen online kopen?

Wilt u graag uw vitaminen online kopen en ontvangen per post? Dan zit u bij Hulpmiddelwereld goed. We hebben een ruim aanbod vitamines, zoals vitamine C, vitamine Bmultivitamines en mineralen supplementen, die u eenvoudig en snel online kunt bestellen. Dankzij onze snelle levering, hoeft u ook niet lang te wachten totdat u de vitamines per post ontvangt.

Momenteel bieden we vitaminen van de merken NOW en VitOrtho aan. Zij leveren kwalitatief hoge vitamine supplementen en wij willen alleen het beste voor onze klanten. Kijk of u vitamine supplementen nodig heeft en welke vitamine supplementen aan uw behoefte voldoen en bestel!

Naar boven