Probiotica

Probiotica zijn goede bacteriën die bijdragen aan een goede en gezonde darmflora. Een goede en gezonde darmflora heeft weer een positief effect op het immuunsysteem, de spijsvertering en de stoelgang. Een goede darmflora komt tot stand bij een gevarieerd, gezond en vezelrijk voedingspatroon. Maar het lukt het niet altijd om de juiste voeding binnen te krijgen. U kunt dan last krijgen van bijvoorbeeld verstopping of diarree. Dit duidt er dikwijls op dat uw darmflora niet helemaal optimaal is. In zo’n gevallen worden er vaker probiotica supplementen gebruikt om de darmflora een handje te helpen. In ons ruime assortiment hebben we een brede keuze aan Probiotica, zodat er voor ieder een geschikte probiotica bijzit.

   

9 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
9 products found
   

9 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
9 products found

Wat is probiotica?

Probiotica zijn goede bacteriën die uw darmflora gezond houden. Als u problemen heeft met uw stoelgang kan het zijn dat uw darmflora verstoord is. U kunt dat merken aan dunne ontlasting of juist aan verstopping. Door probiotica in te nemen kunt u dit weer in balans brengen. De goede bacteriën helpen het darmstelsel bij het verteren van voedsel. Dit bevordert uw stoelgang en u heeft minder of geen last van lichamelijke ongemakken. Zelfs als u geen last heeft van de stoelgang kunt u probiotica proberen om uw darmen gezond te houden.

Een goede en gezonde darmflora is voor iedereen van belang. Uiteraard kan probiotica goed eten, drinken en voldoende beweging niet vervangen. Het is dan ook enkel bedoeld als aanvulling op een gezonde levensstijl.

Verschillende soorten probiotica

In onze webwinkel bieden wij enkele soorten probiotica supplementen aan. Deze zijn van het merk Winbiotic. Deze probiotica bestaat uit een groot aantal bacteriën van verschillende soorten. Elke probiotica variant bevat ook weer andere bacteriën waardoor de werking anders is. De probiotica wordt geleverd als poeder in een bus met een maatlepel of in een doosje. Bij de bus is het de bedoeling dat u elke dag de aangegeven hoeveelheid van het probiotica poeder oplost in een geschikte vloeistof. Dit dient u eerst goed door te roeren voordat u het drinkt. In het doosje zitten een aantal sachets waar de probiotica in poedervorm in zit.

Het kan zijn dat u dagelijks 1 of meerdere sachets in dient te nemen voor een bepaald aantal weken. Specifieke informatie over het gebruik wordt vermeld op de verpakking.

Probiotica uitkiezen en gebruiken

Weet u niet zeker welke probiotica voor u het beste is? Neemt u dan contact op met onze specialisten. Zij kunnen u helpen bij het maken van een keuze. Als u naar een diëtist gaat kunt u het gebruiken van probiotica ook met hem of haar bespreken. Daarnaast kunt u onze specialisten raadplegen over het gebruik van probiotica. Het is belangrijk om voor gebruik de aanwijzingen op de verpakking goed door te lezen en deze te volgen. Elke probiotica is namelijk anders en dit kan invloed hebben op hoe vaak en hoeveel u in dient te nemen.

Uw gezondheid ondersteunen

Naast probiotica supplementen zijn er andere middelen verkrijgbaar die uw gezondheid ondersteunen. Tevens zijn er middelen die u helpen bij het eten en drinken. Drinkvoeding, van bijvoorbeeld Nutricia, komt goed van pas als u tekorten heeft en deze weer wil aanvullen. Aangepast bestek of aangepaste borden kunnen u helpen als het eten u moeite kost.

Naar boven