FFP2 masker kopen

Voor het kopen van een FFP2 masker is het natuurlijk wel handig om te weten wat het precies is en of het geschikt is voor uw situatie. Een FFP2 maskers zijn medische mondkapjes met de op één na beste filtercapaciteit van de FFP reeks. Ze hebben een filtercapaciteit van minstens 94%. Een FFP2 masker sluiten volledig aan het gezicht aan. Hierdoor bieden een hogere beschermingsgraad aan dan FFP1 mondkapjes en chirurgische mondneusmaskers. Maar dat is ook nodig aangezien FFP2 maskers de drager moet beschermen tegen pathogenen die door deeltjes via de respiratoire route worden overgedragen.

Mondkapjes FFP2

FFP2 Masker 

  • Dekra gekeurd
  • CE-gecertificeerd
  • Filtercapaciteit: groter dan 95%
  • 30 stuks


Levertijd 1 tot 2 werkdagen€1,80 per stuk bij 30 stuks.
Vanaf 60 stuks minstens 3% staffelkorting.

Op zoek naar grotere aantallen vanaf 1000 stuks?


Het is niet mogelijk dit product te retourneren.Wat is een FFP2 masker?

Een FFP2 masker is een medisch masker met een filtercapaciteit (vaker aangeduid als Filter Efficiency) van ten minste 94%. Andere benamingen voor een FFP2 masker zijn N95 en KN95. Hoewel dit benamingen zijn die in het buitenland gebruikt worden om FFP2 masker aan te duiden (KN95 in Chine en N95 in de US), worden deze benamingen ook vaker in Nederland gebruikt. De '95' staat voor de filtercapaciteit van 95%. Een filtercapaciteit van minsten 94% betekent grofweg dat minstens 94% van de deeltjes uit de lucht worden gefilterd. FFP2 mondmaskers beschermen de drager tegen aerogeen overgedragen micto-organismen doordat FFP2 maskers ook zeer kleine druppeltjes en druppelkernen kunnen tegenhouden.

Het voornaamste van een FFP2 masker is dat het niet alleen de uitgeademde lucht filtert, zoals bij bijvoorbeeld chirurgische mondmaskers, maar ook de ingeademde lucht wordt gefilterd. Het is hier dus wel van groot belang dat het masker goed aansluit op het gezicht. Het FFP2 mondmasker beschermt dus de omgeving u, maar ook u van de omgeving.

Waar moet u op letten als u een FFP2 masker koopt?

Voordat u FFP2 maskers gaat kopen, is het goed om met een paar dingen rekening te houden. Belangrijk is om te kijken naar de filtercapaciteit. Deze moet minstens 94% zijn. Let er ook op of de mondkapjes gecertificeerd zijn en aan de juiste eisen voldoet. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat FFP2 maskers CE gecertificeerd zijn. Als FFP2 maskers een CE-markering hebben, wilt dit zeggen dat de maskers voldoen de regels binnen de Europese Economische Ruimte omtrent de desbetreffende productcategorie. Naast een CE- markering zijn de FFP2 maskers van Hulpmiddelwereld ook Dekra gekeurd. Met een TÜV certificering kan de deugdelijkheid en kwaliteit van een product worden aangetoond.

FFP2 masker in de zorg?

FFP2 maskers worden voornamelijk in de zorg gedragen naast chirurgische mondneusmaskers. Wanneer een FFP2 masker nodig is in de zorg, hangt af van de situatie.

De overheid heeft een paar handelingscategorieën in de zorg opgesteld en daar persoonlijke beschermingsmiddelen aan gekoppeld. Het gebruik van een FFP2 masker in de zorg achten ze nodig bij hoogrisico handelingen. Bij deze handelingen is het bekend dat er grote hoeveelheden aerosolen ontstaan. Aerosolvormende handelingen zijn onder andere bronchoscopie, tracheale intubatie, uitzuigen van de bovenste en onderste luchtwegen en handmatige beademing via intubatie. Het dragen van een disposable schort met lange mouwen, oogbescherming en handschoenen wordt ook geacht.

In alle andere handelscategorieën wordt minstens het dragen van een Chirurgisch mondneusmasker type IIR aanbevolen. Alleen in de handelingscategorie 'Wmo onderteuning' waarbij geen (verdenking van) besmetting is en waar 1,5 meter afstand gehandhaafd kan worden, worden geen persoonlijke beschermingsmiddelen aanbevolen. U vindt hier meer over deze handelingscategorieën en bijbehorende beschermingsmiddelen.

Met de signalering van de Britse variant in Nederland begin 2021 is er wel vaker opspraak geweest over de toepassing van FFP2 maskers in de zorg, omdat deze zo goed beschermen. Hier is verder nog niets concreets uitgekomen.

Het feit blijft dat een FFP2 masker zowel uzelf als de omgeving beschermt wordt.

Hoe zet je een FFP2 masker op?

Voor u het FFP2 masker op uw gezicht gaat aanbrengen, zorg er dan voor dat uw gezicht gladgeschoren is en uw handen gedesinfecteerd zijn.

Stap 1) Klap het FFP2 masker open middels de elastiekjes voorzichtig uit elkaar te trekken.

Stap 2) Leg het masker met de buitenkant op uw vingertoppen en zorg dat de elastieken zich aan de buitenkant bevinden.

Stap 3) Zet masker tegen uw gezicht aan met het neusstuk naar boven en het onderste stuk onder uw kin. U kunt nu terwijl u het masker tegen uw gezicht aandrukt de elastieken om uw oren bevestigen.

Stap 4) U kunt nu het metalen neusstuk met uw vingertoppen aanduwen zodat deze goed aansluit aan uw neus. U kunt dit het beste met twee handen tegelijk doen.

Stap 5) Controleer u de pasvorm correct is. Dit kunt u doen door met uw beiden handen het FFP2 masker te bedekken en krachtig uit te ademen. Als u merkt dat er lucht rondom de neus vrijkomt, kunt u de neusbeugel aanpassen. Indien u merkt dat er lucht lukt tussen uw gezicht en het masker is het verstandig dat u de ervoor zorgt dat de elastieken strakker komen te zitten, bijvoorbeeld door de elastieken achter uw hoofd met elkaar te verbinden met, bijvoorbeeld, een paperclip.

Indien u het FFP2 masker weer af wilt zetten, kunt u de elastieken van uw hoofd afhalen. Let erop dat u het masker niet aanraakt! Het masker kan gedeponeerd worden in een afvalbak.

FFP2 masker opdoen

Kun je een FFP2 mondmasker herbruiken?

FFP2 mondmaskers zijn voor eenmalig gebruik en mogen niet hergebruikt worden. Vorig jaar mocht dit door de schaarste van FFP maskers wel aan de hand van bepaalde herverwerkingsmethodes, maar sinds 1 september is dit niet meer toegestaan.  

Een FFP2 masker kopen bij Hulpmiddelwereld

Als u een FFP2 masker bij Hulpmiddelwereld koopt, bent u verzekerd van kwalitatief goede maskers om uzelf of uw zorgmedewerkers goed te beschermen. Ze hebben een filtercapaciteit van minstens 95%. De FFP2 maskers die Hulpmiddelwereld verkoopt, zijn CE gecertificeerd en Dekra gekeurd en worden snel geleverd. Ze kunnen worden besteld per 30 stuks.

We bieden ook een sneltesten voor Corona aan. Dit is de Antigeen sneltesten en geeft resultaat binnen 15 minuten. 

Naast FFP2 maskers aanschaffen, kunt u ook overwegen aanvullende beschermingsmiddelen aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan chirurgische mondmaskers, (niet medische) wegwerp mondkapjes voor kinderendesinfecterende handgel, Sterillium Med of isolatieschorten.

Voor een compleet overzicht van onze beschermingsmiddelen kunt u hier terecht.

Naar boven