Fresubin

   

Artikelen 1 tot 24 van 55 in totaal

 1. 1
 2. 2
 3. 3
Van laag naar hoog sorteren
55 products found
   

Artikelen 1 tot 24 van 55 in totaal

 1. 1
 2. 2
 3. 3
Van laag naar hoog sorteren
55 products found

Over Fresenius

Fresenius Medical Care is een onderneming met veel historie dat ooit begonnen is als een bescheiden apotheek in Frankfurt, maar rond de 20e eeuw is dit kleine bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijd bekende onderneming dat actief is in maar liefst 40 verschillende landen, verspreid over de hele wereld. Door de jaren heen heeft Fresenius zich dan ook ontwikkeld en geïnnoveerd tot een grote speler in de zorg en hulpverlening. Hoewel ze een groter aanbod van producten en diensten hebben binnen de dialysezorg en andere directe zorgverlening, bieden we op Hulpmiddelwereld vooral veel verschillende soorten drinkvoeding van dit merk aan, ook in de vorm van yoghurt.

Fresubin drinkvoeding

Fresubin is een product van het bedrijf Fresenius. Het is een tak van het bedrijf dat zich bezig houdt met medische voeding. Medische voeding moet niet worden gezien als een medicijn, maar daarnaast is het ook geen normaal voedsel of sportdrank. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen die lijden onder een aandoening waardoor de kans op ondervoeding wordt vergroot, bijvoorbeeld diabetes mellitus, kanker of anorexia. Om goed te functioneren heeft het lichaam behoefte aan veel voedingsstoffen zoals koolhydraten, eiwitten en vetten. Maar wanneer men ziek is en aan het herstellen is, is het binnenkrijgen van de juiste hoeveelheid voedingsstoffen nog essentiëler. Genoeg eiwitten en / of andere voedingsstoffen zijn in zo’n situatie dan juist extra belangrijk.

Dankzij het grote aanbod van verschillende soorten medische voeding zit er meestal wel het product tussen dat voor u het meest geschikt is. De medische voeding kan worden gebruikt als volledige vervanging van het voedsel of als extra aanvulling op uw normale dieet. Het is altijd aan te raden eerst met uw arts of diëtist te bespreken welk soort medische voeding voor u van toepassing is. Daarnaast kunt de smaak helemaal zelf kiezen, de meeste producten van Fresubin zijn namelijk verkrijgbaar in meerdere smaken.

Het Fresubin assortiment

Bij Hulpmiddelwereld bieden wij u een breed aanbod van kant-en-klare medische voeding in drinkflesjes en cups. Er zijn veel verschillende soorten voeding, zoals sap, crème, yoghurt etc. Fresubin is er veel in verschillende composities zodat er altijd een product te vinden is dat bij uw specifieke situatie goed van toepassing is. De verschillende vormen waar Fresubin in te vinden is, zetten we een voor een even kort voor u op een rijtje:

Wanneer kan Fresubin uitkomst bieden?

In de volgende situaties kunt u gebruik maken van de medische dieetvoeding van Fresubin:

 • Ongewenst gewichtsverlies
 • Beperkte vochtinname
 • Vóór en/of na een zware operatie
 • Algehele verzwakking
 • Behoefte aan extra energie en/of eiwit

Vraag uw diëtist of arts na of u de algemene adviezen kunt opvolgen of dat er andere richtlijnen voor uw situatie van toepassen zijn. Andere vragen kunnen ook beantwoord worden door uw arts.

Wanneer niet te gebruiken?

In een aantal gevallen mag u géén gebruik maken van medische voeding:

 • darmafsluiting, ernstige stoornissen in de voedingsopname en/of acute alvleesklierontsteking
 • ernstige lever- of nierziekte
 • overgevoeligheid voor één of meer van de ingrediënten van de drinkvoeding
 • bepaalde stofwisselingsziekten.

Ook in deze gevallen is het handig om contact op te nemen met uw arts of diëtist.

Extra tips bij gebruik van dieetvoeding

 • Het is makkelijker om uw dieet vol te houden wanneer u varieert. Probeer verschillende soorten en smaken uit.
 • Gekoeld smaken de producten van Fresubin het best. (Na openen kan een flesje maximaal 24 uur in de koelkast worden bewaard).
 • Schudden of roeren voor gebruik.

Heeft u vragen? Dan kunt u gerust contact opnemen met onze klantenservice, wij helpen u graag!

Naar boven