Incontinentiebroekjes

Heeft u of een naaste last van incontinentie en bent u op zoek naar een goede oplossing? Dan is het gebruiken van incontinentiebroekjes of incontinentie luiers een mogelijkheid. Voor zowel mannen als vrouwen zijn er aparte broekjes en luiers verkrijgbaar zodat ze een goede pasvorm hebben. Ze bieden betrouwbare bescherming en kunnen dagelijks gebruikt worden. Tevens bieden ze voldoende bescherming voor ’s nachts, we bieden een aantal varianten van incontinentiebroekjes en incontinentie luiers aan die speciaal ontworpen zijn om droog de nacht door de komen. Op deze pagina kunt u de diverse broekjes en luiers bekijken, speciaal voor de man, vrouw of uniseks.

Online keuzehulp om u te helpen bij het kiezen van incontinentiebroekjes

Op zoek naar de juiste incontinentiebroekjes? Bij Hulpmiddelwereld begrijpen we dat het kiezen van de juiste incontinentiebroekjes niet gemakkelijk is. Daarom hebben we een 'keuzehulp' ontwikkeld. Druk op onderstaande knop om onze keuzehulp te starten en bekijk direct welke incontinentiebroekjes het beste bij uw situatie past. Persoonlijk advies nodig? Neem gerust contact met ons op!

   

Artikelen 1 tot 24 van 152 in totaal

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van laag naar hoog sorteren
152 products found
   

Artikelen 1 tot 24 van 152 in totaal

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van laag naar hoog sorteren
152 products found

Wat zijn incontinentiebroekjes?

Incontinentiebroekjes, ook weleens incontinentie ondergoed, inco broekjes of pants broekjes genoemd, is incontinentiemateriaal in de vorm van wasbare of wegwerp broekjes. Ze worden gebruikt bij urineverlies of verlies van ontlasting. Incontinentie broekjes verschillen van incontinentie luiers en slips in dat incontinentie broekjes bestaan uit één geheel. U kunt ze dus als een broekje aantrekken. Het is dus eigenlijk incontinentie ondergoed in wasbare of wegwerp vorm.


Wanneer kiest u voor incontinentiebroekjes?

De broekjes zijn geschikt voor hevig urineverlies en ontlasting verlies. Door de opstaande randjes bent u verzekerd van een goede bescherming. Wilt u graag incontinentiemateriaal dat het meest lijkt op uw eigen ondergoed? Dan is een incontinentiebroekjes de beste keuze. Zeker omdat inco broekjes zicht blijven ontwikkelen en er inmiddels varianten op de markt zijn in zwart of crème kleur of met opdruk, zoals van TENA.

Er bestaan verschillende soorten incontinentiematerialen voor urine en ontlasting verlies. Vaak volstaat een inlegger die in het onderbroekje gedragen kan worden, echter er zijn situaties waarin dit niet toereikend is.


Het gebruik van incontinentie broekjes

Er bestaan verschillende soorten incontinentiematerialen voor urine en ontlasting verlies. Vaak volstaat een inlegger die in het onderbroekje gedragen kan worden, echter er zijn situaties waarin dit niet toereikend is.

Incontinentiebroekjes kunnen aangetrokken worden als een onderbroek. Als ze verschoond moeten worden kunnen ze aan de zijkanten open gescheurd worden. Wel dient u er rekening mee te houden dat u bij het aantrekken van een nieuw product, uw onderkleding moet uitdoen, dat wellicht in sommige situaties niet praktisch kan zijn.


Welk incontinentie ondergoed is er?

Het grootste onderscheid bij incontinentie ondergoed is te maken in wegwerp en wasbaar incontinentie ondergoed.

Wegwerp incontinentie ondergoed

Wegwerp incontinentie ondergoed kan een bepaalde tijd gedragen worden en wordt daarna of nadat deze vol is, weggegooid. Een nieuw wegwerp incontinentie broekje kan dan aangetrokken worden.

Wegwerp incontinentie ondergoed is makkelijk in gebruik en heeft het voordeel dat het vaker een veel groter absorptiecapaciteit heeft en het gebruikt kan worden bij het verlies van ontlagsting.

Indien u dus incontinentie ondergoed zoekt bij matig tot zware incontinentie of ontlasting verlies dan is het aan te raden voor een wegwerp variant te gaan, zoals TENA PantsAbena Abri-Flex of Attends Pull Ons.

Wegwerp incontinentie ondergoed is veelal unisex, maar er zijn ook een aantal incontinentie broekjes speciaal ontwerpen voor heren en dames. Later meer hierover.

Wasbaar incontinentie ondergoed

Wasbaar incontinentie ondergoed lijkt erg veel op “normaal” ondergoed en kan na gebruik gewassen en opnieuw gebruikt worden. Dit is ook voordelig voor het milieu. Wasbaar incontinentie ondergoed is prima te gebruiken bij licht urineverlies. Het kan ongeveer 125 ml opnemen in een tijdsbestek van 4 uur en kan dus gebruikt worden bij het verlies van druppels of kleine scheurtjes urine.

Wasbaar incontinentie ondergoed komt in dames en heren varianten. De wasbare incontinentie onderbroekjes voor heren zijn boxershorts en komen bijvoorbeeld in de kleuren blauw, grijs of zijn gestreept.

De wasbare incontinentiebroekjes voor dames komen in de variant tailleslip of heupslip en in wit, zwart of blauw. Voorbeelden zijn de Incontinentie heupslip wit of zwart, de Incontinentie tailleslip wit of zwart, de witte Incontinentie tailleslip met kant en de blauwe Incontinentie Hipster met Kant.

Verliest u meer urine of zoekt u incontinentie broekjes bij verlies van ontlasting? Dan is een wegwerp variant aan te raden. Hier is de absorptiecapaciteit doorgaans veel groter en deze beschermen ook bij ontlasting verlies.


Incontinentie broekjes voor heren

Er zijn ook verschillende incontinentie broekjes voor heren uitgebracht. Er is rekening gehouden met de anatomie van het mannelijke lichaam. Zo kan een extra goede pasvorm gecreëerd worden. Een optimale pasvorm bij incontinentiemateriaal vergroot het draagcomfort en verkleint de kans op lekken.

Topmerken als TENA en Abena hebben beiden incontinentie broekjes speciaal ontworpen voor heren. Abena heeft de Abena Pants ZERO in maat M en maat L en TENA heeft twee verschillend soorten broekjes, namelijk de TENA Men Active Fit (verkrijgbaar in maat M en maat L) en de TENA Men Premium Fit (ook verkrijgbaar in maat M en maat L). Het TENA Men Active Fit broekje komt in een mooie donkerblauwe uitvoering en is voor heren met een actievere levensstijl. Het TENA Men Premium broekje heeft een mooi gestreept patroon waardoor het meer als “normaal” ondergoed oogt.

 Incontinentie broekje heren


Incontinentiebroekjes voor dames

Er zijn ook speciale incontinentiebroekjes voor dames. Ook hier geldt dat een goede pasvorm het draagcomfort verhoogt en de kans op lekken verkleint.

TENA heeft een hele mooie, degelijke lijn incontinentiebroekjes voor dames uitgezet: TENA Silhouette. Dit zijn inco broekjes speciaal ontworpen naar de vrouwelijke anatomie. Er zijn verschillende absorptieniveaus, verschillende kleuren en u heeft de keuze tussen een hoge taille en lage taille. Bekijk snel het TENA Silhouette assortiment.

Incontinentiebroekje dames


Welke maat incontinentie broekje heb ik nodig?

De maatvoering is belangrijk bij incontinentie broekjes. De incontinentiebroekjes moeten niet te straks zitten, maar wel goed aansluiten om het lichaam. U kunt de juiste maat  bepalen aan de hand van de heup en taille omvang.

Twijfelt u tussen twee maten? Dan is het verstandig om van de kleinste maat uit te gaan. Een te groot inco broekje vergroot de kans op lekken.

Komt u er zelf niet uit? Neem dan gerust contact met ons op en dan kijken we samen welk incontinentiebroekje geschikt is voor u.

Naar boven