Incontinentie onderleggers

Een incontinentie onderlegger biedt u zekerheid en functioneert als het extra slot op de deur. Incontinentiemateriaal zoals slips, broekjes en inleggers zijn over het algemeen uitstekend in staat is om flinke hoeveelheden vocht op te nemen, maar het kan soms voorkomen dat er toch lekkage optreedt. Onderleggers zijn zowel bij zwaar als incidenteel urineverlies een uitstekend hulpmiddel om uw matras of stoel te beschermen.

   

23 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
23 products found
   

23 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
23 products found

Wanneer gebruikt u incontinentie onderleggers?

Er zijn een aantal situaties waarbij een incontinentie onderlegger nodig kan zijn. Hieronder vindt u drie veelvoorkomende situaties:

  • Bij incidenteel urineverlies: Sommige mensen hebben slechts af en toe last van urineverlies. Niet iedereen zal daarom dagelijks gebruik willen maken van een slip of broekje. Juist voor deze groep bieden onderleggers voor in bed uitkomst. Dankzij de incontinentie onderlegger ben u er zeker van dat uw matras niet nat wordt, in het geval er eens wat urineverlies optreedt.
  • Bij een grote hoeveelheid urineverlies: Overdag heeft u meestal wel in de gaten wanneer het tijd is om uw slip, broekje of inlegger te vervangen. Wanneer u slaapt, is het een stuk moeilijker om te controleren of uw slip, broekje of inlegger niet verzadigd is. Incontinentiemateriaal kan veel hebben, maar er zijn uiteraard grenzen aan het absorptievermogen. Zodra de maximale opnamecapaciteit is bereikt, gaan ze doorlekken. Wanneer u tijdens de nacht een grote hoeveelheid urine verliest, geeft het wel zo'n rustig gevoel als u beschikt over een waterdichte matrasbeschermer.
  • Wanneer het incontinentiemateriaal kan verschuiven: Vooral tijdens de slaap draait u zich meerdere malen om en heeft u geen directe controle over uw bewegingen. Dat maakt het incontinentiemateriaal kwetsbaarder. Wanneer u bijvoorbeeld gebruik maakt van inleggers is het belangrijk dat deze goed zijn vastgeplakt in het ondergoed waardoor u de kans verkleint dat ze onverhoopt gaan verschuiven, met alle nare gevolgen van dien.

Zijn incontinentie onderleggers ook geschikt voor stoelen?

Hoewel op de verpakking van de meeste incontinentie onderliggers vermeld staat dat zij zijn bestemd voor in bed, kunt ze u ook uitstekend gebruiken voor op uw stoelen. Vooral bij incidenteel urineverlies kan de waterdichte onderlegger uiterst nuttig blijken te zijn bij het beschermen van uw zitmeubels.

Hoe werkt een incontinentie onderlegger?

Een onderlegger werkt volgens hetzelfde principe als ander incontinentiemateriaal. Het vocht wordt opgenomen in de binnenlaag die gevuld is met papierpulp waarin super absorberende microkorrels liggen verspreid. Deze SAP korrels zijn in staat om snel grote hoeveelheden vocht op te nemen en zetten deze om in een gel. Aan de buitenkant heeft de onderlegger twee verschillende zijden. De bovenkant, waarop u ligt of zit, is zacht, comfortabel en uitermate vriendelijk voor de huid. De onderkant is 100% waterdicht wat er voor zorgt dat uw matras of stoel niet nat wordt. Zowel wat betreft de maat als het absorptieniveau zijn er in onze webshop verschillende onderleggers verkrijgbaar.

Zoekt u toch meer incontinentiemateriaal dat u kunt aantrekken of aandoen? Neem dan eens een kijkje op onze incontinentie slips pagina.


Welke soorten onderleggers zijn er?

Er is grofweg een onderscheid te maken tussen wegwerp onderleggers en onderleggers die u kunt hergebruiken. Populaire merken als TENA, Abena en Attends bieden alleen wegwerp onderleggers aan. Ook in de (thuis)zorg wordt vaker gebruik gemaakt van wegwerp onderleggers. Waarom? Omdat deze simpelweg weggegooid kunnen worden indien nodig. Het bespaart dus tijd. Onderleggers die u kunt hergebruiken moet u veelal eerst wassen nadat er urine op is gekomen voordat deze opnieuw gebruikt kan worden. U kunt er bijvoorbeeld wel meerdere aanschaffen zodat als de ene in de was is, u de ander kunt gebruiken. 

Als incontinentie maar sporadisch voorkomt, is wel wellicht wel voordeliger om een onderlegger te gebruiken die u kunt wassen, zoals de Vida Matrasbeschermer met insteek of de Protect-a-bed.

Toch op zoek naar wegwerp onderleggers? Bekijk dan eens ons assortiment TENA Bed onderleggers, Abena Bed onderleggers of Attends Bed onderleggers.

Naar boven