Incontinentie matrassen

De incontinentie matras biedt een uiterst praktische oplossing voor mensen die hebben te maken met ongewenst vochtverlies. Dankzij de waterdichte incontinentie matrashoes hoeft u zich nooit geen zorgen meer te maken om een natte matras. De incontinentie matrassen die wij in onze webwinkel aanbieden zijn bovendien speciaal ontworpen om decubitus te voorkomen.

   

7 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
7 products found
   

7 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
7 products found

Wat is een incontinentie matras?

Incontinentie matrassen worden vaak gebruikt in verpleeghuizen en ziekenhuizen. Ook worden ze regelmatig ingezet door de thuiszorg. Daarom wordt deze matras ook wel zorgmatras genoemd. Ze zijn voorzien van een waterdichte incontinentie matrashoes die met een rits kan worden geopend en gesloten. Dat maakt een groot verschil met een hoeslaken dat met een elastiek om uw matras heen zit. De incontinentie matrashoes met rits blijft altijd perfect op zijn plaats en zorgt voor optimale bescherming. Bovendien kunt u de matrasbeschermer dankzij deze ritssluiting eenvoudig verwijderen wanneer u de hoes wilt schoonmaken.

Waterdicht

De waterdichte matrasbeschermer zorgt ervoor dat urine of vocht wordt geabsorbeerd en nooit uw matras kan bereiken. Dat geeft wel zo'n veilig en rustgevend gevoel en dat bevordert de nachtrust. Deze matras is dan ook een uitstekend hulpmiddel bij incontinentie, maar is ook prima geschikt voor kinderen die in bed plassen. Daarnaast biedt de incontinentie matrashoes ook uitkomst voor personen die last hebben van nachtzweet. Een bijkomend voordeel van deze hoes is dat het ook de huismijt geen kans geeft zich in uw matras te nestelen. Van huismijten is bekend dat zij astmatische klachten kunnen veroorzaken.


Voor wie is een incontinentie matras?

Een incontinentie matras is geschikt voor iedereen die geconfronteerd wordt met incontinentie en bedplassen. Dit kunnen zowel jongere kinderen of jongvolwassenen zijn, maar vooral ouderen en mensen die kampen met ziekte maken vaker gebruik van een incontinentiematras.  

Ook als u 's nachts veel transpiratievocht verliest is een waterdichte matras een uitkomst.


Incontinentie matras van 90x200 kopen?

Bent u op zoek naar een incontinentie matras van 90x200? Dit is een populaire maat die ook wij aanbieden.

Zo is er de Presstige Visco Comi-Care met incontinentiehoes en de Deron Presstige Combi Care AD zorgmatras met Incontinentiehoes. Beide matrassen werken ook druk verlagend en zijn broei vermijdend..

Presstige Visco Comi-Care met incontinentiehoes: Deze matras bestaat uit 2 lagen. De bovenste laag is van drukverlagende SensiDense-schuim en de onderste laag is van SoliCore HRC-schuim. Het schuim van deze matras heeft een lage temperatuur gevoeligheid, is hoog ademend en uitstekend in warmte-en vochtregulering. De incontinentiehoes is bi-elastisch en antiallergische voor maximale bescherming en comfort.

Deron Presstige Combi Care AD zorgmatras met Incontinentiehoes: Deze incontinentiematras is gemaakt van Traagschuim met een Viscopore toplaag voor uitstekende drukverdeling en stabiliteit. Het Traagschuim zorgt ervoor dat de matras nauwelijks in hardheid zal verliezen.


Wordt een incontinentie matras vergoed?

Of u voor een incontinentie matras een vergoeding krijgt, hangt ervan af. Bij de meeste verzekeraars komt u al in aanmerking voor een vergoeding van incontinentie materialen vanaf het basispakket. Houd wel rekening met uw eigen bijdrage.

Er gelden vaker wel voorwaarden waar u aan moet voldoen voor vergoeding van incontinentie materiaal. Zo is er bij CZ sprake van vergoeding als uw urine verlies langer dan 2 maanden duurt of het verlies van ontlasting langer dan 2 weken, het urine verlies uw dagelijkse leven ernstig verstoort en als langdurig gebruik noodzakelijk is.

Informeer voor de aankoop van een incontinentie matras altijd over de voorwaarden van een vergoeding bij uw eigen verzekering.


Anti decubitus zorgmatras

Wanneer u door ziekte of andere omstandigheden veel tijd in bed moet doorbrengen, is er een kans op decubitus. Bij decubitus of bedzeer ontstaan er wonden op het lichaam door teveel druk op het weefsel. Dit heeft als gevolg dat kleine bloedvaatjes worden dichtgedrukt en het weefsel te weinig zuurstof en voedingsstoffen krijgt waardoor de huid en onderliggend weefsel afsterft. Om die druk te voorkomen, zijn er speciale anti decubitus matrassen ontwikkeld waarbij gebruik wordt gemaakt van traagschuim. Deze incontinentie matrassen blinken uit in comfort en stabiliteit.

Traagschuim verlaagt de druk op uw lichaam

Traagschuim bestaat uit holle cellen. Wanneer u op de matras gaat liggen, past het schuim zich perfect aan uw lichaam aan. Traagschuim verlaagt de druk op het lichaam en verspreidt het lichaamsgewicht over de hele matras. Omdat het schuim zich ook aanpast aan de temperatuur van uw lichaam en de omgeving geeft dat een prettig en comfortabel gevoel. Dankzij een viscopore toplaag kan deze incontinentie matras voldoende ademen waardoor broei wordt vermeden.


Andere incontinentiematerialen

Hulpmiddelwereld biedt naast incontinentiematrassen nog vele andere soorten incontinentiematerialen aan van verschillende topmerken zoals TENA, Abena en Attends. Denk hierbij bijvoorbeeld aan incontinentie luiers of slips, incontinentie broekjes, incontinentie inleggers en incontinentie onderleggers. Daarnaast hebben we ook nog een ruim assortiment urinalen, voor zowel mannen als vrouwen.

Naast incontinentiemateriaal bieden we ook verzorgingsproducten aan die speciaal ontwikkeld zijn voor de oudere, kwetsbare huid in combinatie met belasting van incontinentie. Een goede verzorging van de huid bij incontinentie is van belang op de huid in goede conditie te houden en te voorkomen dat deze geïrriteerd raakt.

Naar boven