Urinalen

Heeft u moeite om op tijd bij de wc te komen of bent u langdurig bedlegerig? Een urinaal biedt dan uitkomst. In een urinaal kunt u tijdelijk urine opvangen zodat u niet naar het toilet hoeft. Er zijn verschillende varianten die u onderweg, thuis of in bed kan gebruiken. Zo kunt u in elke situatie uw urine op een prettige en discrete manier kwijt. In ons assortiment kunt u deze urinalen bekijken en bestellen.

   

20 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
20 products found
   

20 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
20 products found

De kenmerken van verschillende urinalen

Urinalen zijn in meerdere varianten verkrijgbaar. Hierdoor kunt u altijd een geschikt urinaal vinden voor uw situatie. Een standaard urinaal komt goed van pas als u naar de wc moet maar er geen wc in de buurt is. Er zijn urinalen voor vrouwen en mannen. De vorm is hierop aangepast zodat het erg gebruiksvriendelijk is.

Als u het urinaal mee wilt nemen, dan is een afsluitbaar model de beste optie. Bent u bedlegerig of mag u tijdelijk uw bed niet uitkomen? Of heeft u moeite met uit bed komen als u naar de wc moet? Dan is een urinaal met terugloopbeveiliging de beste keuze. Dit urinaal kunt u in een liggende houding gebruiken. Dankzij de beveiliging kan de urine er niet weer uitlopen en blijft uw bed droog en schoon.

Als u wel uit bed kan komen, maar het te veel tijd kost om bij de wc te komen, dan kunt u een bedpan gebruiken. Deze worden geleverd met een deksel en sommige varianten hebben een handvat. De bedpan kunt u naast of onder het bed zetten zodat u er snel bij kan. U zou ook gebruik kunnen maken van een urinaal met houder.

Een andere oplossing is om gebruik te maken van een urine beenzak. Deze wordt aangesloten op een katheter waarna de urine in de zak kan stromen. Dit is handig voor mensen die ’s nachts last hebben van urineverlies, maar het is ook overdag te gebruiken. De zak valt nauwelijks op onder kleding. Wilt u een urinaal kopen? Dan kunt u de verschillende opties bekijken om tot de beste keuze voor u te komen.

De voordelen van een urinaal

Een urinaal is erg handig als u verhinderd bent of moeite heeft om naar de wc te gaan. Ook als u de blaas niet goed onder controle heeft dan biedt een urinaal uitkomst. Urinalen kunt u in verschillende situaties gebruiken om u bij dit probleem te helpen. Door bijvoorbeeld een urinaal naast uw bed te leggen of mee te nemen voelt u zich zekerder. U kunt dan direct naar de wc om ongelukjes te voorkomen. Dit is niet alleen handig voor thuis, maar ook voor onderweg. Het kan u helpen om weer op pad te gaan als u hierdoor eerst werd tegengehouden.

Een urinaal is eenvoudig te legen en te reinigen. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid kan vrijwel iedereen gebruik maken van een urinaal.

Andere hulpmiddelen bij incontinentie

In onze webwinkel vindt u meerdere producten die bijvoorbeeld ook kunnen helpen bij incontinentie. Andere incontinentiematerialen om vochtverlies op te vangen zijn de incontinentiebroekjes, incontinentie slips en incontinentie inleggers. Deze kunt u dagelijks gebruiken om urineverlies op te vangen zodat u zich droog en schoon blijft voelen.

Naar boven