Verzorging & bescherming

Wanneer u te maken heeft met incontinentie is huidverzorging extra belangrijk. Op deze pagina bieden wij u allerlei producten die u een goede dienst bewijzen bij het wassen en reinigen van uw lichaam. Daarnaast vindt u in ons aanbod ook producten die speciaal zijn ontwikkeld om uw huid te beschermen.

   

Artikelen 1 tot 24 van 30 in totaal

 1. 1
 2. 2
Van laag naar hoog sorteren
30 products found
   

Artikelen 1 tot 24 van 30 in totaal

 1. 1
 2. 2
Van laag naar hoog sorteren
30 products found

Waarom is een goede huidverzorging zo belangrijk?

Een goede verzorging van de huid is essentieel bij incontinentie. Urine bevat veel zuur. Normaal gesproken verdwijnt dit zuur samen met de urine uit uw lichaam. Wanneer uw huid echter in contact komt met urine kan dit op den duur gaan irriteren. Uw huid gaat dan rode plekken vertonen, voelt schraal en pijnlijk aan. Hoe langer uw huid door urine wordt aangetast, hoe ernstiger de gevolgen. In sommige gevallen kan een langdurig contact zelfs tot serieuze huidproblemen leiden.

Oudere huid is extra gevoelig

Leeftijd is een bijkomende factor. Het is namelijk zo dat uw huid verandert naarmate u ouder wordt. Deze wordt extra gevoelig en kan sneller gaan irriteren. Een goede huidverzorging is dan ook belangrijk om irritatie of letsel te voorkomen. De verschillende creams die wij in onze webwinkel aanbieden, zijn daarom ook prima geschikt voor de oudere, kwetsbare en gevoelige huid.

Geen water en zeep bij het wassen en reinigen

Om problemen te voorkomen, is het van belang dat u zich regelmatig wast. Dit kunt u echter beter niet met water en zeep doen. Water tast namelijk de beschermende zuurlaag van uw huid aan. Onze huid heeft een pH waarde van 5,5 terwijl water een pH waarde van 7,0 heeft. U kunt daarom het beste een cream gebruiken die ervoor zorgt dat de natuurlijke pH-waarde van de huid behouden blijft. TENA Wash Cream is een uitstekend alternatief voor het wassen en reinigen met water en zeep. De cream reinigt niet alleen, het zorgt er ook voor dat de kwetsbare huid wordt beschermd. Daarnaast heeft het een hydraterende werking. Dit in tegenstelling tot water en zeep die uw huid juist uitdrogen. Het voordeel van deze wash cream is dat u na het wassen niet hoeft na te spoelen. Dat geldt ook voor de TENA Wet Wipes die vooral geschikt zijn voor de verschoning van ontlasting.

Huidbescherming

Bij incontinentie, en het gebruik van incontinentiemateriaal zoals bijvoorbeeld slips, is huidbescherming van groot belang. Met dit doel voor ogen zijn er speciale crèmes ontwikkeld die uw huid helpen te herstellen en te beschermen. Abena Barrièrecrème en TENA Barrier Cream bijvoorbeeld is zeer geschikt voor een droge of geïrriteerde huid. De zalf biedt bescherming en is effectief in het genezen van kleine wondjes. Medihoney Barrier Cream is vooral bijzonder omdat het de enige zalf is die zowel een antibacteriële- als een antischimmelwerking heeft. Deze zalf wordt dan ook vaak gebruikt bij de behandeling van een huidontsteking.TENA Zinc Cream tenslotte bevat onder meer vitamine E, zinkoxide en verzorgende olie. Dat heeft een weldadige werking op een droge en geïrriteerde huid.

Ongewild urine- en ontlastingverlies is een veelgehoorde klacht die vaak voor lief wordt genomen omdat veel mensen geen hulp zoeken uit schaamte. Dat is jammer, zeker omdat er wel degelijk oplossingen zijn. Het is belangrijk om te weten dat u er niet alleen voor staat aangezien meer dan een miljoen Nederlanders met dezelfde problemen kampen.

De vochtigheid van de huid speelt een belangrijke rol

We hebben een uniek assortiment incontinentie- en huisverzorgingsproducten die de kwetsbare huis gezond houden. We lopen voorop in het ondersteunen van zorgprofessionals om de beste continentiezorg aan cliënten te geven. Samenwerken met de zorg heeft ons geleerd dat continentiezorg en huidverzorging onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

  • De oudere huid wordt dunner, kwetsbaarder en heeft meer tijd nodig om te genezen.
  • Tot 50% van de cliënten urine- en/of fecesincontinentie ervaren incontinentie gerelateerde dermatitis door continue blootstellen aan vocht.
  • Huidirritatie kan pijnlijk zijn voor cliënten, vraagt tijd van de verzorgenden en is kostbaar om te behandelen.

Het drooghouden van de huid is de belangrijkste factor bij het voorkomen van incontinentie-gerelateerde dermatitis.

Een vochtige huid:

 • Is grover en fragieler dan een droge huid en schuurt daardoor gemakkelijker, waardoor de huid sneller letsel oploopt.
 • Is gemakkelijker doordringbaar voor irriterende stoffen uit urine en feces
 • Bevordert de groei van ongewenste microben die de huid kunnen irriteren
Een ademend, goed passend product me het juiste absorptieniveau, voorkomt dat de huid te vochtig wordt.

3 stappen voor het behouden van een gezonde huid

Door de jaren heen hebben we geleerd dat het behouden van een gezonde huid voor mensen met incontinentie wordt gerealiseerd door;

 • Het droog houden van de huid
 • Het beschermen van de huid
 • Het schoon houden van de huidEen optimale huidverzorgingsroutine vermindert het ontstaan van IAD (Incontinence Associated Dermatitis). Daarom hebben we een assortiment van absorberende verbanden en huidverzorgingsproducten die een gezonde huid van de cliënten waarborgen.

Naar boven