Huidbescherming

Een geïrriteerde huid bij incontinentie? Onverwacht urineverlies kan zorgen voor een gevoelige huid. Huidirritatie is vervelend en kan pijnlijk zijn. In de drie stappen onderaan de pagina leggen we uit hoe u huidproblemen voorkomt met de juiste producten en verzorging.

   

4 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
4 products found
   

4 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
4 products found

Lees hier welke drie cruciale stappen genomen kunnen worden om uw huid optimaal schoon te houden en te verzorgen bij incontinentie.

Stap 1 - Houd de huid droog 

Voorkomen is beter dan genezen. Houd de huid daarom droog met het juiste incontinentiemateriaal. Voorkom op die manier huidirritatie door incontinentie. Dit type huidirritatie noemen we ook wel incontinentie geassocieerde dermatitis (IAD). Een vochtige huid is breekbaarder dan een droge huid. Daardoor raakt de huid sneller geïrriteerd. Het vergroot de kans dat slechte stoffen uit urine makkelijker de huid binnenkomen.

Goede verzorging met het juiste incontinentiemateriaal is daarom belangrijk. Producten van TENA ProSkin, zoals de TENA Flex ProSkin, TENA Slip ProSkin of de TENA Comfort ProSkin, nemen urine snel op en zorgen voor een droge huid. Bovendien laat het de huid ademen. Vergeet niet op tijd te wisselen van incontinentie inlegger, incontinentie luier of ander incontinentiemateriaal.

Stap 2 - Verzorg en houd schoon 

De huid wordt door de jaren heen kwetsbaarder. Daardoor heeft het meer tijd nodig om te genezen. Het schoonhouden en verzorgend wassen van de huid is daarom belangrijk. Reinigingsproducten zoals TENA Wash Cream en TENA Wash Mousse  houden de huid schoon. Daarnaast geven ze een fris gevoel is de kans op geurtjes kleiner.

 En weleens van TENA Wet Wash Gloves gehoord? Dit is een wegwerpwashandje waarbij naspoelen en afdrogen niet nodig is. Een prettige manier van verzorgend wassen.

Stap 3 - Bescherm de huid met een barrièrecrème

De huid dient onder meer als een soort barrière tegen bacteriën en vuil doordat het ademt en vocht opneemt. Als de huid geïrriteerd is, is het niet goed in staat deze functies uit te voeren. Hierdoor ontstaan rode plekken en is de huid kwetsbaar. Vandaar de naam barrièrecrème. 

Wat is een barrièrecrème? 

Barrièrecrèmes zijn effectief omdat het de functies van de huid tijdelijk overneemt. Het zorgt voor een barrière: een beschermende laag tegen vocht en wrijving. Het beschermt een kwetsbare huid en voorkomt huidproblemen.

TENA Barrier Cream is dus geschikt om de huid te beschermen tot de eerste tekenen van roodheid. Heeft u al langer last van een geïrriteerde huid en is de huid kapot? Gebruik dan geen barrièrecrème, dit mag niet op een kapotte huid worden aangebracht. In dat geval helpt TENA Zinc Cream bij herstel. Breng elke keer als u wisselt van inlegverband een laagje aan, totdat de irritatie verdwijnt. Beide crèmes bevatten geen parfum. 

Vind de juiste producten bij elke stap 

De drie stappen voor het voorkomen van huidproblemen bij incontinentie op een rij:

  1. Gebruik het incontinentiemateriaal van TENA ProSkin om de huid droog te houden.
  2. Verzorg met TENA Wash Cream of TENA Wet Wash Gloves.
  3. Bescherm met TENA Barrier Cream of TENA Zinc Cream.

Ontdek de producten van TENA  en voorkom huidproblemen. Zo houden we samen uw huid gezond.

Naar boven