Isolatieschorten kopen

FFP3 masker kopen

Isolatieschort met PE-coating

  • PE-coating aan de armen en voorkant
  • Jas voor eenmalig gebruik
  • Kleur: wit
  • Lengte: 120 cm
  • Gewicht: 55 gsm
  • Sluitbandjes aan nek en taille
  • DIN EN 14126
  • 10 stuks/pak


Niet meer leverbaar


€2,30 per stuk excl. BTW
€2,78 per stuk incl. BTW

Per 10 stuks te bestellen

Het is niet mogelijk dit product te retourneren.

Wat is een isolatieschort?

Een isolatieschort is een schort die de voornamelijk de voorkant van het lichaam en de armen beschermen tegen bijvoorbeeld, vuiligheden, schadelijke stoffen en vocht en spatten. Het wordt veelal gedragen in bijvoorbeeld de voedselverwerking industrie en zorgsector. Het is voornamelijk bedoeld voor de persoonlijke bescherming van de drager van het isolatieschort.

Het bovenstaande isolatieschort is een PP isolatieschort. PP staat voor Polypropyleen. Er worden ook veel isolatieschorten gemaakt van PE (Polyetheen). PP is over het algemeen beter. Waarom PP beter is, leest u hieronder

De meeste isolatieschorten zijn voor eenmalig gebruik, zo ook de isolatieschorten die Hulpmiddelwereld aanbiedt.

PP isolatieschort versus PE isolatieschort

Isolatieschorten zijn over het algemeen gemaakt van polypropeen of polyetheen, ook wel dikwijls afgekort als PP en PE. Maar wat is nu precies het verschil? En welk materiaal is beter?

PP is een stuk sterker dan PE. Vandaar dat de isolatieschorten van PP gemaakt zijn om ze ook scheurvast te maken. PP kun je ook een flink aantal keren heen en weer bewogen worden, in tegenstelling tot PE, zonder dat het scheurt of breekt. Dit is handig gezien isolatieschorten vaker in de zorg worden gebruikt en daar veel te verduren hebben. Naast dat PP veel sterker materiaal is, is het ook nog beter bestand tegen agressieve, chemische stoffen dan PE.

Maar misschien wel een van de belangrijkste voordelen van een isolatischort gemaakt van PP is dat het bestand is tegen bacteriegroei. In de zorg is dit dus erg belangrijk gezien hygiëne hier hoog in het vaandel staat.

Kortom, isolatieschorten van PP zijn over het algemeen beter dan de PE varianten, zeker als ze gebruikt worden voor in de zorg.

Isolatieschorten bestellen bij Hulpmiddelwereld

De isolatieschorten die Hulpmiddelwereld aanbiedt zijn van PP non-weven stof. Ze zijn verkrijgbaar in blauw, groen en wit. U kunt de isolatieschorten van voren aandoen en met de sluitingsbanden in de nek en in de taillen vastbinden. De mouwuiteinden bevatten elastische banden zodat deze goed aansluiten aan uw pils en wegwerp handschoenen makkelijk eronder gedragen kunnen worden of eroverheen gedaan kunnen worden. Door het Polypropyleen zijn ze licht van gewicht, scheuren ze niet snel, vochtwerend, maar toch ademend. Bestel ze nu!

Andere persoonlijke beschermingsmiddelen naast isolatieschorten

Er zijn nog een aantal andere belangrijke beschermingsmiddelen. U kunt dan denken aan medische mondkapjes, zoals chirurgische mondneusmaskers  en ffp2 mondkapjes.

Naast medische mondkapjes, biedt Hulpmiddelwereld ook nog andere beschermingsmiddelen zoals, desinfecterende handgel, Sterillium Med en antibacteriële spray om snel en gemakkelijk oppervlakten te desinfecteren.

Kijk voor ons volledige overzicht beschermingsmiddelen voor bacteriën en virussen op deze pagina.

Naar boven