30 Dagen Bedenktijd

Retourneren en Ruilen

Toch niet tevreden over uw aankoop? Of is het stuk? Dat is vervelend. En daar kunnen we iets aan doen.

Alle voorwaarden op een rij:

 • 30 dagen bedenktermijn, ingaande vanaf de dag na ontvangst van uw product.
 • Product ruilen? Na ontvangst retour, verzenden we de volgende werkdag uw nieuwe product.
 • Geld terug? Binnen 14 dagen na herroeping word het volledige aankoopbedrag (inclusief eventuele standaard verzendkosten) teruggeboekt. (Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt).
 • Heeft u verzendkosten betaald en wilt u retourneren? Dan betalen we de productkosten incl. de reeds betaalde verzendkosten terug. De retourkosten zijn voor eigen rekening.
 • Wilt u uw bestelling retourneren? Als u een bestelling van meer dan € 50,- wilt retourneren kunt u dit kosteloos doen. Dit geldt enkel binnen Nederland. Meld hiervoor uw retour aan via de knop 'Product retourneren' of meld uw retour telefonisch. U kunt dan gebruik maken van ons antwoordnummer. Indien u de producten zonder voorgaande melding wenst te retourneren, zijn de directe kosten voor het retourneren voor eigen rekening.
 • Is uw product kapot na 30 dagen? Dan heeft u recht op garantie indien dit valt onder de garantievoorwaarden van het product.


retourneren


Of (Download hier het Modelformulier voor herroeping)

Wat kunt u van ons verwachten?

 • Zodra wij uw pakket hebben ontvangen, sturen we u een bevestiging per mail. Vervolgens gaan we voor u aan de slag.

Wilt u uw geld terug?

 • Binnen 14 dagen na herroeping wordt het volledige aankoopbedrag (inclusief eventuele standaard verzendkosten) teruggeboekt op hetzelfde rekeningnummer als waarmee u heeft betaald. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Mocht het rekeningnummer onbekend zijn bij ons, dan nemen we contact met u op.
 • Bij zichtbare gebruikssporen of ontbrekende onderdelen heeft u geen recht meer op het volledige aankoopbedrag. In dit geval krijgt u van ons een deelvergoeding. Gelieve de artikelen in - indien redelijkerwijs mogelijk - originele verpakking terugsturen.
 • Zijn er ook uitzonderingen? Ja, voor sommige gevallen geldt er een uitzondering waardoor het product niet geretourneerd kan worden:
  • Hygiënische producten zoals onder andere toiletverhogers, toiletstoelen, hoofdkussens, incontinentieproducten en stomaproducten kunnen wanneer de verzegeling is verbroken niet geretourneerd worden.
  • Diabetes/voedingsproducten zoals Nutridrink, Fresenius, Winclove en Caresense producten kunnen niet meer verkocht worden. Hiervan is de waardevermindering 100%. 
  • Maatwerk; producten die voor u op maat zijn gemaakt kunnen niet geretourneerd worden. Uiteraard denken we graag mee als het gaat om een gepaste oplossing.
  • Inbouw en/of installatie; wanneer een product reeds gemonteerd is en weer gedemonteerd moet worden en daarbij beschadigd raakt, kan de waardevermindering ook oplopen tot 100%. Ook hiervoor geldt dat we graag met u meedenken als het gaat om een gepaste oplossing.
  • Als door het retourneren van artikelen uit een bestelling van meerdere artikelen, het totaalbedrag van de behouden artikelen onder de € 50,- komt, dan worden de verzendkosten van het aan u terug te betalen bedrag ingehouden.


Wilt u een nieuw product ontvangen?

 • Nadat wij uw pakket hebben ontvangen, sturen we binnen 2 werkdagen een nieuw product.
 • Is het nieuwe product goedkoper? Een eventueel restbedrag ontvangt u binnen 3 dagen op uw rekening.
 • Is het nieuwe product duurder? Dan ontvangt u van ons een creditnota van de oude order en een factuur van de nieuwe order.
 • Mocht het product niet meer op voorraad zijn, dan storten we het aankoopbedrag terug op dezelfde rekening als waarmee u heeft betaald.
 • Wilt u het nieuwe product op een ander adres of andere dag ontvangen, neem dan contact met ons op.


Meerdere retouren voor 1 bestelling

Per bestelling kunt u maximaal 1 keer kosteloos retourneren bij bedragen boven de € 50,-. Als u bijvoorbeeld 2 artikelen in een keer besteld heeft, daarvan eerst 1 artikel kosteloos terugstuurt en later ook het tweede artikel terug wilt sturen, dan zijn de retourkosten van de tweede retourzending voor uw eigen rekening.

Bedenktermijn en Retourtermijn

U dient te allen tijde de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. U heeft dus wel 30 dagen de tijd om te bedenken of u het product retour wilt sturen en hier melding van te maken. U dient dan wel binnen 14 dagen na deze melding het product retour te sturen. Stel u meldt het na 25 dagen, dan heeft u daarna 14 dagen de tijd om het product daadwerkelijk terug te sturen.

Retouradres

 1. Ter attentie van: Retour Hulpmiddelwereld
 2. Straatnaam: Weerhuisweg 4
 3. Postcode: 6226 NC, Maastricht
 4. Land: Nederland

Naar boven