Niet-medische mondkapjes

Niet-medische mondkapjes zijn mondkapjes die niet hoeven te voldoen aan kwaliteitsstandaarden en Europese richtlijnen omtrent persoonlijke beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen. Ze zijn vaak dan ook een aanvulling op andere hygiënemaatregelen. Bij Hulpmiddelwereld bieden we twee soorten niet-medische mondkapjes aan: Wegwerp mondkapjes en herbruikbare mondkapjes.

   

3 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
3 products found
   

3 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
3 products found

Wat zijn niet-medische mondkapjes?

Niet-medische mondkapjes zijn mondkapjes die niet hoeven te voldoen aan bepaalde Europese kwaliteitseisen en richtlijnen. Dit in tegenstelling tot medische mondkapjes. Niet-medische mondkapjes hebben over het algemeen een lage tot zeer lage filtercapaciteit. Vandaar dat ze ook alleen worden aanbevolen om te gebruiken buiten de zorgsector om, bijvoorbeeld als u naar de winkel gaat of u gaat een andere openbare ruimte betreden. Vanaf 1 juni is het ook verplicht om een (niet-medisch) mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Indien u een mondkapje zoekt en de filtercapaciteit u niet zoveel uitmaakt dan is een niet-medisch mondkapje in principe voldoende.

Welke niet-medische mondkapjes zijn er?

Onder niet-medische mondkapjes kan van alles vallen. Dit kunnen 3-laags mondkapjes zijn met of zonder filter laag, maar dat kan ook een zelfgemaakt mondkapje zijn van een sok of theedoek. Eigenlijk alle mondkapjes die niet aan de kwaliteitsstandaarden en Europese richtlijnen van persoonlijke beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen zijn niet-medische mondkapjes. Het is dus lastig om deze brede categorie specifiek te classificeren. Er kan wel bijvoorbeeld een onderscheid gemaakt worden in duurzaamheid van een niet-medisch mondmasker. Zo zijn er niet-medische mondkapjes die maar eenmalig gebruikt kunnen worden en die daarna weggegooid moeten worden, maar zijn er ook herbruikbare mondkapjes die meerdere malen te gebruiken zijn door ze bijvoorbeeld te wassen of te desinfecteren op een bepaalde manier. Het is maar net wat u het prettigst vindt.

Niet-medische mondkapjes bij Hulpmiddelwereld

Hulpmiddelwereld biedt twee verschillende niet-medische mondkapjes aan. Een variant is een wegwerp mondkapje die u maximaal 4 uur kan dragen. Deze voldoen aan de GB/ T32610-2016 en EN149:2001+A1:2009 en bevat 3 lagen waarvan één laag een filter laag is. Dit niet-medische mondkapje heeft ook een metalen clip aan de bovenkant om het mondkapje beter te laten aansluiten op de neus en het gezicht. Daarnaast biedt Hulpmiddelwereld nog een herbruikbaar, niet-medisch mondkapje aan. Dit mondkapje bestaat uit 3 lagen polyprolyleen (OEKO-Tex Gecertificeerd) en kan tot wel 15 keer gewassen worden op 60 graden.

Bent u toch op zoek naar een mondkapje met een grotere filtercapaciteit, neem dan eens een kijkje op onze, medische mondkapjes pagina. Verder bieden wij nog desinfecterende handgel aan.

Toch op zoek naar medische mondkapjes? Hulpmiddelwereld biedt ook FFP2 mondkapjes, FFP3 mondkapje en chirurgische mondneuskmaskers aan. Bekijk ons hele assortiment beschermingsmiddelen hier.

Naar boven