Zelftesten corona

Op zoek naar een zelftest voor corona? Onze kwalitatieve en betrouwbare Flowflex sneltesten kunnen gemakkelijk en snel door uzelf worden afgenomen. U heeft de uitslag al binnen ongeveer 20 minuten. Zo weet u in no-time waar u aan toe bent. Bekijk ze snel hieronder!
   

3 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
3 products found
   

3 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
3 products found

Wanneer moet u een sneltest doen? (update 15 februari 2022)

Hoewel de wereld weer langzaam opengaat, is het gevaar nog niet helemaal geweken. Let daarom ook goed op uzelf en uw omgeving. De Rijksoverheid raadt het aan om een zelftest te doen in de volgende gevallen:

  • U heeft corona gerelateerde klachten. Veelvoorkomende klachten zijn bijvoorbeeld verkoudheidsklachten, hoesten, plotseling verlies van smaak en/of reuk en verhoging of koorts.
  • U bent in contact geweest met iemand met corona
  • Bij thuiskomst van een reis uit het buitenland
  • Als u op bezoek gaat of bezoek krijgt
  • Als u naar werk gaat of naar school gaat

Hoe werken antigeen zelftesten voor corona

Onze antigeentesten zijn zelftesten. Dit betekent dat u ze gemakkelijk en snel op uzelf kunt toepassen. De duidelijke handleiding legt u stap voor stap uit hoe precies.

Antigeen sneltesten werken middels een reactie op de voedingsstof die het coronavirus nodig heeft om te overleven dat mogelijk in materiaal verkregen uit een uitstrijkje uit de neusholte. Vanaf het moment dat iemand het virus heeft ingeademd, bevinden deze coronastoffen zich in het lichaam. Het uitstruikje moet gedaan worden met een neusswab, oftewel een wattenstokje. Aan de hand van dit uitstrijkje met neusslijm wordt getest of het virus zich in de luchtwegen bevindt van de geteste persoon. Met andere woorden, de antigeen zelftesten geven aan of de geteste persoon drager is van het coronavirus en potentieel besmettelijk is.

Het testresultaat uit zich na ongeveer 20 minuten na afname van de Flowflex sneltest.


Een positieve zelftest testuitslag. En nu?

Als uw zelftest een positieve uitslag weergeeft dan dient u een testafspraak bij de GGD te maken voor een PCR test. Daarnaast indien u ook klachten heeft die passen bij corona, dient u altijd thuis te blijven. U gaat dan in quarantaine. Als de PCR test ook positief blijft te zijn dan moet u in isolatie. U mag dan ook geen contact meer hebben met uw eventuele huisgenoten. Als de uitslag van de PCR test negatief is, mag u uit quarantaine.


Werken de sneltesten ook effectief voor de gemuteerde varianten van COVID-19?

Ja, de sneltesten werken ook effectief bij de mutaties van COVID-19. Dit geldt ook voor de Omirkon variant.

De stoffen waarop getest wordt, zijn dezelfde stoffen als bij de niet gemuteerde variant.


Wat zijn IgM en IgG antistoffen?

Indien u besmet raakt met een virus, gaat uw immuunsysteem antilichamen aanmaken om dit virus te bestrijden. IgM is een snel reagerend antilichaam en wordt dus in een vroeg stadium gevorm na een infectie tijdens de eerste afweerreactie. IgG antistoffen worden in een later stadium gevormd en zijn ook de langerwerkende antilichamen.

Wanneer beide types antistoffen in het bloed gevonden worden, wordt immuniteit opgebouwd. Let op; Hoewel een positieve test op zowel IgG mogelijk duidt op een zekere immuniteitsgraad is, is het nog onduidelijk hoe lang IgG antilichamen tegen COVID-19 in het lichaam blijven. Onderzoek moet dit nog uitwijzen.

Antibody verloop bij Corona - Sneltest Antibody Corona


Zijn sneltesten betrouwbaar?

Om te kijken naar de betrouwbaarheid van de sneltesten kijken we naar twee betrouwbaarheidscijfers: Sensiviteit en specificiteit.

Sensiviteit: De sensiviteit van een test is het percentage correcte positieve uitslagen onder zieke mensen. Hoe hoger de sensitiviteit van een test, hoe beter de test is in het opsporen van zieke mensen.

specificiteit: De specificiteitvan een test is het percentage correcte negatieve uitslagen onder zieke mensen. Ook hier geldt, hoe hoger hoe beter.Hoe hoger de sensitiviteit van de test, hoe accurater de test gezonde mensen als gezond bestempeld.

In het ideale geval hebben testen dus een score van 100% op sensitiviteit én van 100% op specificiteit, maar niet veel bestaande testen dragen deze scores.

Hoe scoren de Flowflex sneltesten op deze eigenschappen?

De Antigeen zelftest: Deze testen scoren 97,1% op sensiviteit en 99,5% op specificiteit. 


Voordelen van een sneltest

De voornaamste voordelen van een Corona sneltest zijn:

  • Snel resultaat: Dit is voor veel mensen een groot voordeel ten opzichte van testen via een teststraat waar je tot 2 dagen op het resultaat moet wachten. Een snel resultaat geeft meer zekerheid. Na circa 15 minuten na afname van de test is de uitslag bekend.
  • Op uzelf toepassen: De Antigeen zelftest kunt u snel en gemakkelijk op uzelf toepassen, waar en wanneer u wilt. Zo bent u een stuk minder afhankelijk van testlocaties.
  • Schaalbaar: Daarnaast is het voor veel bedrijven handig dat sneltesten schaalbaar zijn en eventueel op eigen locatie afgenomen kunnen worden door een zorgprofessional.
  • Minder pijnlijk: Een ander voordeel wat Antigeen sneltesten betreft, is dat ze een stuk minder pijnlijk zijn. De neusswabs hoeven niet zo diep de neusholte als bij PCR testen. De afname is dan ook binnen enkele seconden gebeurd.
  • Goedkoop: Sneltesten zijn doorgaans gemiddeld stukken goedkoper dan b ijvoorbeeld een PCR test.

Andere hulpmiddelen naast sneltesten

Hulpmiddelwereld biedt naast de Flowflex sneltesten voor corona nog andere corona-gerelateerde hulpmiddelen aan, zoals chirurgische mondneusmaskers type IIR, FFP2 mondkapjes, FFP3 maskers en Sterillium Med.

Naar boven