Stoma hulpmiddelen

Er zijn diverse hulpmiddelen en stomamaterialen ontwikkeld welke het voor stomadragers een stuk prettiger maken. Bekijk onderstaand al onze verschillende Stomamiddelen of kies een specifieke categorie. Heeft u hulp nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

   

13 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
13 products found
StomaSafe Plus wit

StomaSafe Plus Wit

StomaSafe Plus steunband is speciaal ontworpen om de fixatie van het stomazakje maximaal te ondersteunen.
(1)
24,95
StomaSafe Plus zwart

StomaSafe Plus Zwart

Stomasafe Plus steunband is speciaal ontworpen om de fixatie van het stomazakje maximaal te ondersteunen. Door het zachte dubbellaags rekbare materiaal, wordt de huid beschermd en is het stomazakje van buitenaf vrijwel niet zichtbaar. De kans op lekkages wordt met Stomasafe Plus kleiner door de extra fixatie en zorgt ervoor dat het stomazakje langer mee gaat.
(11)
24,95
StomaSafe Plus beige

StomaSafe Plus Beige

Stomasafe Plus steunband is speciaal ontworpen om de fixatie van het stomazakje maximaal te ondersteunen.
(5)
24,95
Actie
Nieuw
stomasafe

Soft Cover Stoma Wit

De Soft Cover van My Esthetic Stoma is een cover die de stoma verbergt. De soft cover voelt prettig aan op de huid en is gemaakt van viscose. De soft cover is ontworpen met de hulp van professionele stomaverpleegkundigen en stomapatiënten.
(0)

Normale prijs: 19,95

Vanaf 15,95

U bespaart: 20%
Comfizz Unisex Boxershort Zwart - Level 1 - voorkant

Comfizz Unisex Boxershort Zwart - Level 1

De Comfizz licht ondersteunend unisex hoge onderbroek biedt optimale ondersteuning en comfort.
(0)
25,-
Comfizz Unisex Boxershort Beige - Level 1 - voorkant

Comfizz Unisex Boxershort Beige - Level 1

De Comfizz licht ondersteunend unisex hoge onderbroek biedt optimale ondersteuning en comfort.
(0)
25,-
Comfizz Vrouwen Onderbroek Beige - Level 1 - voorkant

Comfizz Vrouwen Onderbroek Beige - Level 1

De Comfizz licht ondersteunend vrouwen onderbroek biedt optimale ondersteuning en comfort.
(0)
25,-
Comfizz Vrouwen Onderbroek Zwart - Level 1 - voorkant

Comfizz Vrouwen Onderbroek Zwart - Level 1

De Comfizz licht ondersteunend vrouwen onderbroek biedt optimale ondersteuning en comfort.
(0)
25,-
Stomaband HydroActive

Basko Stomaband HydroActive

Basko StomaCare Bandages worden voornamelijk gebruikt voor postoperatieve ondersteuning van de buikwand tijdens fysieke inspanningen, zoals; sporten, wandelen en zwemmen). De fixatie bandage zorgt ervoor dat het stomazakje goed op de plaatst blijft en vast zit. Tevens zorgt de HydroActive bandage preventief tegen prolapsvorming. Met de StomaCare Bandage gaat u met een goed en vertrouwd gevoel op pad. De StomaCare HydroActive is verkrijgbaar in verschillende maten zodat deze altijd goed aansluit op het lichaam.

(0)
79,95
StomaHUBB Volledig

StomaHUBB

De StomaHUBB biedt zeer praktische maar eenvoudige hulp bij het verschonen van de stoma. Zo zorgt de StomaHUBB ervoor dat u beide handen vrij heeft om de stoma te verschonen.
(4)
64,95
WEPEEL Remover Spray

WEPEEL (Finopeel) Remover Spray

De Remover Spray van WEPEEL (FINOPEEL) is een speciale niet prikkende spray die is bedoeld voor stomadragers om het verwijderen van stomazakjes, huidplaten of flensen snel en pijnloos te laten verlopen.
(0)
9,95
WEPEEL Remover Wipes

WEPEEL (Finopeel) Remover Wipes

De Remover Wipes van WEPEEL (FINOPEEL) zijn speciale niet prikkende doekjes die zijn bedoeld voor stomadragers om het verwijderen van stomaresten.
(0)
13,95
Bellastoma Zwemband - stoma zwemband - stomaband

Bellastoma Zwemband

De Bellastoma Zwemband is een gemaakt van een kwaliteitsvolle zwemstof en beschermt uw stomazakje tijdens het zwemmen.
(0)
34,95
   

13 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
13 products found

Wat is een stoma?

Het woordenboek der Geneeskunde omschrijft de stoma als een "opening die een lichaamsholte verbindt met de buitenwereld". Stoma's zijn nodig wanneer ontlasting of urine uw lichaam niet meer via de natuurlijke weg kan of mag verlaten. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een ontsteking, een tumor of poliep. Ook kan er sprake zijn van aangeboren afwijkingen. Stoma's zijn rood van kleur en gemaakt van slijmvlies en voelen wat vochtig aan. Dit is goed te vergelijken met het slijmvlies in de mond. Omdat ze geen zenuwenuiteinden bevatten, is een stoma zo goed als gevoelloos. Veel pijn zult u er dan ook niet van ondervinden. Ze bevatten daarentegen wel bloedvaten en kunnen daarom, wanneer u er te hard op wrijft, gaan bloeden.

Verschillende vormen en afmetingen

Stoma’s zijn verschillend van vorm. Sommigen zijn rond, anderen ovaal en ook onregelmatige vormen komen voor. Soms steken ze uit, maar ze kunnen net zo goed direct op de huid zitten. Daarnaast verschillen ze in grootte. Wanneer u stomamaterialen en hulpmiddelen gaat aanschaffen, is het van belang om rekening te houden met de vorm en afmeting. Dat geldt trouwens ook voor het doel waarvoor het gemaakt is. Er zijn stoma's voor de dikke darm (colostoma), de dunne darm (ileostoma)en de urineleiders (urinestoma). Welke stomamaterialen het beste passen bij uw situatie hangt dus af van verschillende factoren.

Hulpmiddelen voor een beter leven met een stoma

Voor veel mensen staat het leven volledig op zijn kop nadat er een kunstmatige uitgang op het lichaam is aangebracht. Het kan best even duren voordat u daar helemaal aan gewend bent. U zult moeten leren omgaan met de verschillende stomamaterialen, zoals een stomazakje waarmee de ontlasting of urine wordt opgevangen. De nieuwe situatie vergt ook het nodige aanpassingsvermogen. Zo kunt u misschien bepaalde kleding niet meer zo makkelijk dragen. Het is ook goed mogelijk dat u zich er druk over maakt hoe anderen zullen reageren. Misschien wilt u reacties juist vermijden en probeert u de stoma zo goed mogelijk te verbergen. Gelukkig zijn er voor stomadragers diverse hulpmiddelen verkrijgbaar die bijdragen aan meer comfort.

Welke stoma hulpmiddelen zijn er?

  • Stomacover: is speciaal ontworpen om de stoma te verbergen en is geschikt voor elk type ileo- en colostoma.
  • Stomasafe: zorgt ervoor dat het stomazakje op de juiste plaats blijft zitten en maakt de kans op lekkage een stuk kleiner. Ook is het zakje van buitenaf nauwelijks zichtbaar.
  • Stoma-zwemband: Wie graag onbezorgd naar het zwembad of de sauna gaat, zal veel plezier beleven aan deze speciaal voor stomadragers ontwikkelde zwemband Deze heeft een intern zakje waarin u het stomazakje in kunt opbergen. Hierdoor wordt huidcontact vermeden.
  • StomaHubb: Stoma's moeten regelmatig worden verschoond. De stomaHubb is daarbij een handig hulpmiddel waarbij u uw beide handen vrij hebt om te verschonen. U kunt de Hubb bovendien makkelijk meenemen op reis.
  • Stomaresten verwijderaar: Spray en remover wipes maken het mogelijk om pijnloos kleefresten te verwijderen.
  • Ondergoed: Zowel vrouwelijke als mannelijke stomadragers hebben veel profijt van ondersteunend ondergoed dat bovendien de kans op een stomabreuk sterk vermindert.

Naar boven