Opvouwbare wandelstok

Een opvouwbare wandelstok is ideaal als u van plan bent de wandelstok veel mee te nemen buitenshuis. U kunt de wandelstok binnen een paar seconden opvouwen. Zo kunt u de opgevouwen wandelstok beter kwijt. Handig als in uw auto of als u veel met het openbaar vervoer reist.

Op zoek naar een geschikte opvouwbare wandelstok? Neem dan een kijkje in ons assortiment opvouwbare wandelstokken.

   

6 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
6 products found
   

6 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
6 products found

Wat is een opvouwbare wandelstok?

Een opvouwbare wandelstok is een soort wandelstokken die gemakkelijk en snel opgevouwen kunnen worden. Eenmaal opgevouwen kunnen ze plaats besparen. Hierdoor zijn ze ideaal als u bijvoorbeeld veel reist met de auto of het openbare vervoer of als u de wandelstok in combinatie met een rollator gaat gebruiken.

Hoe werken opvouwbare wandelstokken?

Het opvouwsysteem waarmee de meeste opvouwbare wandelstokken opgevouwen en weer uitgeklapt kunnen worden, is te vergelijken met het systeem dat gebruikt wordt bij het opvouwen en uitklappen van tentstokken. U schuift de holle stukken buis in elkaar en een stevige elastiek in de holle buizen zorgt ervoor dat deze holle buizen in elkaar blijven zitten.

Een opvouwbare wandelstok die lichtgewicht is

Een opvouwbare wandelstok die lichtgewicht is, is natuurlijk ideaal. Zo profiteert u van het feit dat u de wandelstok kunt opvouwen en dat de wandelstok relatief licht is.

Vaak wordt gedacht dat lichtgewicht wandelstokken minder stevig of robuust zijn. Dit is veelal niet het geval. Het materiaal waar de lichtgewicht stokken van zijn gemaakt zijn vaker anders. Dit is bijvoorbeeld ook het geval bij rollators. Vroeger waren deze een stuk zwaarder, wat vaker wordt gezien als stevig. Middels nieuwe technieken en het gebruik van verschillende soorten materialen kunnen wandelstokken het comfort hebben van lichtgewicht én opvouwbaar zijn. Zo zijn bijvoorbeeld veel opvouwbare, lichtgewicht wandelstokken gemaakt van aluminium. Andere stevige en lichtgewicht materialen zijn titanium en carbon, maar deze twee laatstgenoemde materialen zijn een stuk duurder en worden vaker gebruikt bij wandelstokken die gebruikt worden bij bergsporten.

Welke opvouwbare lichtgewicht wandelstokken zijn er?

Er is geen harde grens waarbij een (opvouwbare) wandelstok als lichtgewicht wordt gezien. De van onze opvouwbare wandelstokken hebben een gewicht rond de 350 tot 450 gram. We zetten er een paar voor u op een rijtje:

  • De Wandelstok Opvouwbaar heeft een gewicht van 330 gram of 335 gram (afhankelijk van de lengte die u kiest). Deze wandelstok komt in twee maten en verschillende kleuren/patronen.
  • De Hugo Opvouwbare Wandelstok is ook een lichtgewicht wandelstok met een gewicht van 450 gram. Deze wandelstok is verstelbaar, heeft een stokdop voor extra grip en stabiliteit en heeft een ergonomisch, Soft-Top handvat die schokken absorbeert en waardoor die comfortabel in de hand ligt.
  • De Opvouwbare Wandelstok - Echted in de kleuren etched zwart of etched goud is 345 gram. De wandelstok is ongeveer hetzelfde als de eerst genoemde 'Wandelstok Opvouwbaar', maar deze stokken zijn geëtst waardoor ze een mooie en luxe uitstraling hebben.

De Hugo Opvouwbare wandelstok is dus gemiddeld 100 gram zwaarder dan de andere twee, maar deze komt ook met een iets luxer en comfortabeler handvat en stokdop. Vindt u de prijs een belangrijke factor of wilt u graag een hippe opvouwbare wandelstok? Dan is de Wandelstok Opvouwbaar een geschikte optie voor u.

Een opvouwbare wandelstok kopen?

Bent u overtuigd en wilt u graag een opvouwbare wandelstok kopen? Dat kan gemakkelijk en veilig bij Hulpmiddelwereld. We bieden een aantal opties aan, geschikt voor elk budget.

Onze populairste opvouwbare wandelstok is de Wandelstok Opvouwbaar van Able2. Dit is een wandelstok met een goede prijs-kwaliteit verhouding en komt in veel kleuren en patronen. Zo zit er altijd wel een mooie wandelstok bij die aansluit bij uw smaak.

Als u het belangrijk vindt dat de opvouwbare wandelstok ook comfortabel in de hand lift zijn de Opvouwbare Wandelstok Anatomisch, de Opvouwbare Wandelstok Comfortgrip of de Hugo Opvouwbare Wandelstok een optie.

De Wandelstok met kurken handvat van Flexyfoot is ideaal als u bang bent voor klamme of vochtige handen krijgt als u uw wandelstok vastheeft. Het kurken handvat is ademend en heeft een verkoelende werking. Dit is nodig voor een stevige grip. Verder heeft deze wandelstok van Flexyfoot een luxe stokdop met een schokabsoprerend tussenstuk, is de stokdop 360° draaibaar, gaat de stokdop gemiddels 3 x langer mee dan een standaard stokdop en als deze vervangen dient te worden, hoeft alleen het onderste deel vervangen te worden.

Vindt u het een vereiste dat uw opvouwbare wandelstok een zitje heeft? Dan is de Opvouwbare Wandelstok met zitje - Elite Seat Packaway precies wat u zoekt! Bekijk ook eens ons complete assortiment wandelstokken met zitje.

Zit u nog in dubio welke wandelstok het beste bij u past? Neem dan gerust contact op met ons. 

Naar boven