Wandelstokken met zitje

Een wandelstok met zitje is ideaal wanneer u ondersteuning nodig heeft tijdens het lopen en als u tijdens het wandelen af en toe wilt kunnen zitten om te rusten. Wanneer u niet langere stukken achter elkaar kunt lopen, biedt een wandelstok met zitje de mogelijkheid om tussendoor rustperiodes te nemen. Ook als u ergens heengaat waar u mogelijk moet wachten, bijvoorbeeld op het station of bij de bakker, is een wandelstok met zitje een uitkomst.

   

8 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
8 products found
   

8 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
8 products found

Wat is een wandelstok met zitje

Een wandelstok met zitje is een wandelstok die je ook kunt gebruiken als zitje om tussen het wandelen door uit te rusten. Een wandelstok met zitje wordt ook vaker 'zitstok' of 'zitwandelstok' genoemd. Veelal moet er wel nog een handeling gebeuren om de wandelstok tot een zitje te maken, maar dat is meestal een kwestie van het handvat/zitje uitklappen.

Wanneer is een wandelstok met zitje handig?

Een wandelstok met zitje is bijvoorbeeld handig wanneer u tijdens het wandelen of lopen graag af en toe even een rustpauze wilt nemen. Ook als u van tevoren weet dat u ergens heengaat waar u moet wachten, zoals het station of de apotheek, kan een wandelstok met zitje handig zijn.

Een goed alternatief is een rollator, maar een wandelstok met zitje is net wat makkelijker mee te nemen en neemt net wat minder ruimte in beslag. Handig als u bijvoorbeeld veel met het openbaar vervoer reist of in kleinere ruimtes.

Welke zitwandelstokken zijn er?

Zitwandelstokken komen in verschillende soorten en maten voor. Zo zijn er zitwandelstokken die waarbij het zitje verweven is met het handvat, maar er zijn ook wandelstokken waar het zitje iets lager zit dan het handvat. Het voordeel van de een zitwandelstok waar het zitje iets lager op de stok zit, is dat u nog wat houvast heeft als u zit. U zit ook wat stabieler op deze zitwandelstokken, omdat deze steunen om meerdere poten. Doordat ze meerdere poten hebben, is het wandelen met zo'n stok wel iets lastiger dan met een stok met één poot. Voorbeelden van een zitwandelstok waar het zitje wat lager zit, zijn de Wandelstok met zitje van Able2 en de Wandelstok met zitje van Quattro.

Het is dus even afwegen hoe vaak of u hoe lang u het zitje wilt gebruiken tijdens het wandelen. Als u bijvoorbeeld kleine stukjes wandelt waarbij u vaker wilt kunnen zitten, is een een wandelzitstok waar het zitje iets lager zit een optie. Ook als u moeite heeft met uw evenwicht dan is een zitje met meerdere poten de betere optie. Mocht u langere wandelingen maken en maar af en toe willen kunnen zitten en heeft u geen problemen met uw evenwicht? Dan is een van de andere wandelstokken met zitje en goede keuze.

Indien u veel moeite heeft met uw evenwicht, maar toch graag de mogelijkheid wilt hebben om te kunnen zitten tijdens het lopen of wandelen dan is een rollator het overwegen waard. Een rollator ondersteunt u zowel goed onder het lopen als met zitten.

Een wandelstok met zitje kopen?

Een wandelstok met zitje koopt u gemakkelijk en veilig bij Hulpmiddelwereld. We bieden verschillende soorten zitwandelstokken aan van verschillende prijsklassen. Zo zit er voor elk budget wel een geschikte zitstok tussen.

Goed om te weten is dat wandelstokken met een zitje een gewichtslimiet hebben. Deze is gemiddeld gezien max. 120 kg.

Heeft u advies nodig bij de keuze welke zitwandelstok het meest geschikt is voor u? Neem dan gerust met contact met ons op.

Toch op zoek naar een andere soort wandelstok? Kijk dan eens bij ons assortiment opvouwbare wandelstokken of complete assortiment wandelstokken

Naar boven