Klantenservice bereikbaar
ma t/m vr van 9.00 tot 17.00
of vul ons contactformulier in

Rollators

Rollator advies

   

Artikelen 1 tot 24 van 36 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
36 products found
   

Artikelen 1 tot 24 van 36 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
36 products found

Een Rollator Kopen: waar moet u op letten?

In deze categorie vindt u al onze rollators. Of u nou opzoek bent naar een Lichtgewicht rollator, Opvouwbare rollator, Driewiel rollator of zelfs een Reis rollator: wij hebben altijd een rollator die bij u past! Wanneer u niet zeker bent welke rollator het beste bij u past of wat het verschil is tussen bepaalde rollators, neem dan contact op met onze klantenservice. Via de telefoon of live chat geven onze medewerkers u graag persoonlijk advies over de meest geschikte rollator.

Een rollator geeft u de mogelijkheid om langer zelfstandig alledaagse activiteiten te kunnen blijven uitoefenen. Boodschappen doen, naar de kapper gaan, een brief posten, op visite bij vrienden en familie, winkelen, wat eens zo vanzelfsprekend leek kan nu een hele klus zijn. Door de juiste rollator te kopen kunt u deze activiteiten langer blijven uitvoeren. Waar moet u nu op letten bij het kopen van een rollator? Hulpmiddelwereld geeft u hierin advies:

Waar wilt u de rollator gebruiken, binnen en/of buiten?

Gaat u de rollator in huis gebruiken, dan is het belangrijk dat de rollator niet te breed is voor uw deurposten. Ook van belang is dat de remkabels of andere attributen niet te ver uitsteken. Dit om ervoor te zorgen dat u makkelijk kunt draaien binnenshuis. Enkele geschikte modellen zijn de Let's Go Indoor Rollator, de Rollator Home en de Driewiel Rollator. Gebruikt u de rollator voornamelijk buitenshuis, dan is het belangrijk om te kiezen voor een rollator met bredere banden. Dit vergemakkelijkt het gebruik als u te maken krijgt met stoepjes, hobbelige paden of zachte ondergronden. Vaak heeft de rollator een voetpedaal om makkelijker met obstakels om te gaan. Bent u op zoek naar een betaalbare rollator voor buiten, dan is de Capero Rollator een goede keuze. Deze rollator zit tussen het lage en hoge segment in.

Hoe wilt u de rollator gebruiken?

Bent u actief en houdt u van wandelen, dan is de Trionic Veloped een geschikt model. Deze lichtgewicht rollator heeft een onderhoudsvrij remsysteem en een zitje dat in hoogte verstelbaar is. Ook interessant is de Let's Go Out Rollator, deze heeft een schokabsorberend veersysteem op het achterwiel waardoor u soepel en comfortabel over onregelmatige oppervlaktes rijdt. Gaat u veel op reis, dan is de Track Rollator erg handig. Deze lichtgewicht rollator is dubbel opvouwbaar en kan zo gemakkelijk worden meegenomen in de auto, bus, trein of het vliegtuig. Tevens biedt de rollator lijn van Topro drie mooie modellen, die ideaal zijn voor actievelingen. De Topro Troja Classic, de Topro Troja 2G pink, Topro 2G Wine Red en de Topro Olympos. Deze kwaliteitsrollators zijn uit te breiden met diverse opties.

Houdt u van wandelen, maar kunt u geen hele stukken meer achter elkaar lopen, dan is een Topro Troja een uitkomst. Deze rollator is snel en simpel om te bouwen tot een vervoerstoel. Op deze manier kan men, wanneer men niet verder kan of wil lopen, voortgeduwd worden. Wilt u een geheel ander model en houdt u van een open gezichtsveld, kijk dan eens naar de nieuwste innovatie op rollatorgebied, de Ergo Primo. Deze rollator heeft veel voordelen ten opzichte van een normale rollator. Zo loopt u rechter, heeft u meer steun, worden gewrichten minder belast en behoudt u uw open gezichtsveld.

Rollator kopen - houd rekening met uw lichaamslengte!

De meeste rollators zijn in hoogte verstelbaar en kunnen zo makkelijk worden aangepast aan uw lichaamslengte. De hoogte van de handvatten bepaalt u als volgt: u houdt uw armen recht langs uw lichaam, de afstand van de grond tot aan uw pols is de juiste hoogte. In het begin kan het best moeilijk zijn om de juiste houding te vinden voor het lopen met een rollator. Je hebt de meeste steun aan de rollator als je tussen de handvatten loopt, probeer dan zo recht mogelijk te lopen.

De rollators in het hogere segment zijn vaak ook nog eens verkrijgbaar in verschillende maten, om de rollator nog beter op u te kunnen afstemmen. Zo zijn de Topro Troja Classic, de Topro Troja 2G en de Ergo Primo Rollator verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Zorg voor de juiste maat zodat uw rug en gewrichten optimaal worden ondersteund! Tevens belangrijk is het maximale gebruikersgewicht van de rollator. Zo is de Rollator XL speciaal ontwikkeld voor zwaardere personen.  

Tips bij het gebruik van de rollator

  • Als u het zitje van de rollator gebruikt om hierop te gaan zitten, zorg er dan altijd voor dat de parkeerrem ingeschakeld staat! Dit voor uw eigen veiligheid.
  • Door weersomstandigheden (regen, sneeuw) kan het glad zijn op de weg of stoep, zorg dan dat u extra op let bij gebruik van de rollator.
  • Probeer takken te vermijden, deze kunnen tussen de rollatorwieltjes komen te zitten.
  • Als er schuine hellingen zijn, gebruik deze dan als u bijvoorbeeld een stoep af moet.

Rollator accessoires

Wij bieden verschillende rollator accessoires om het gebruik en comfort van de rollator nog meer te optimaliseren. Voorbeelden hiervan zijn een tas, stok- en krukhouder en een boodschappennetje. Daarnaast kunt u bij de Topro rollators verschillende opties/accessoires kiezen om op de rollator te bevestigen. Dit zorgt dan voor een optimaal comfort.

De beste rollator

Het TV programma kassa heeft in 2013 een rollator test gedaan. Uit deze rollator test kwam de Quatro rollator samen met de Topro Troja als beste naar voren. In de tussentijd zijn er wel meer rollators op de markt gekomen en verbeterd. Zo heeft Topro nu de Topro Troja 2G als opvolger van de bestaande Topro Troja Classic. De Provo Rollator is bijna identiek aan de Quatro rollator alleen is de kwaliteit wel een stuk beter. Deze rollator is sinds kort ook verkrijgbaar als lichtgewicht versie, namelijk de Provo Lichtgewicht Rollator. Deze Provo is 5,2 kg lichter dan de standaard Provo en de Quatro rollator. Uiteindelijk blijft de keuze van een rollator afhankelijk van uw persoonlijke wensen (binnen of buiten) en budget. 

Wordt een rollator vergoed?

Eenvoudige loophulpmiddelen zoals een rollator, wandelstok of krukken zitten niet in het basispakket van de zorgverzekering. U kunt deze hulpmiddelen zelf kopen. Het is ook mogelijk dat uw zorgverzekeraar deze hulpmiddelen heeft opgenomen in een aanvullende verzekering, dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar. 

Een rollator kopen bij Hulpmiddelwereld? Onze medewerkers geven u graag persoonlijk advies!

Naar boven