Rollators

Zoekt u een standaard rollator, een lichtgewicht rollator of een rollator die perfect is voor gebruik binnenshuis? Dan bent u bij Hulpmiddelwereld aan het juiste adres! Bij ons vindt u altijd wel een rollator die voldoet aan al uw wensen.

Online keuzehulp voor de beste rollator

Op zoek naar de beste rollator? Bij Hulpmiddelwereld begrijpen we dat het kiezen van een goede rollator niet gemakkelijk is. Daarom hebben we een 'keuzehulp' ontwikkeld. Druk op onderstaande knop om onze keuzehulp te starten en bekijk direct welke rollator het beste bij uw situatie past. Persoonlijk advies nodig? Neem gerust contact met ons op!

   

Artikelen 1 tot 24 van 94 in totaal

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Van laag naar hoog sorteren
94 products found
   

Artikelen 1 tot 24 van 94 in totaal

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Van laag naar hoog sorteren
94 products found

Waarom een rollator kopen?

Een rollator kan u helpen om beter en veiliger van punt A naar punt B te gaan, zowel binnenshuis als buitenshuis. Een rollator kopen staat voor veel mensen gelijk aan een stukje zelfstandigheid en zekerheid terugkrijgen. Of dit nu is om van bed naar het toilet te gaan of zelf de boodschapjes te doen.

Daarnaast is een rollator een goede ondersteuning als u niet meer zo lang kunt staan of wandelen dan voorheen. Indien dit het geval is, kies dan bewust voor een rolstoel waar u op kunt zitten of een rollator rolstoel.


Welke varianten rollators zijn er?

Er zijn verschillende soorten en types rollator om de markt. Keuze is fijn, maar te veel keuze maakt het lastig om te beslissen welke rollator u uiteindelijk moet kopen. Maar geen zorgen, wij doen ons best u zoveel mogelijk wegwijs te maken.

U kunt er ook altijd voor kiezen op bovenaan deze pagina de ‘Rollator keuzehulp’ te doen of naar onze klantenservice te bellen. Onze klantenservice kijkt dan samen met u welke rollator het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Binnen rollator of buiten rollator

Een buiten rollator is wat steviger en robuuster qua bouw, omdat deze wat meer te verduren heeft. Denk hierbij aan ongelijkere oppervlakten en stoepjes. Het voordeel van een buiten rollator is dat deze vaker ook binnen te gebruiken is. Andersom is dit niet het geval.

Een binnenhuis rollator is extra wendbaar, is extra compact, is vaak opvouwbaar en heeft speciale wielen die de vloer in uw huis beschermen tegen eventuele beschadigingen. Meestal heeft een binnenhuis rollator ook standaard een dienblad. Zo kunt u op een veilige manier hapjes of dranken vervoeren thuis.

Bekijk en lees meer over binnenhuis rollators in de categorie Binnen Rollators 

Driewielrollators

Driewielrollators zijn rollators voor binnenshuis die extra wendbaar zijn. Ze zijn zeer geschikt voor kleine ruimtes en daardoor ideaal voor binnen. Driewielrollators zijn doorgaans iets minder geschikt voor buiten, omdat ze iets minder stabiliteit bieden dan rollators met vier wielen.

Lichtgewicht rollator

Als u van plan bent om uw rollator vaak te vervoeren, is het handig om voor een lichtere rollator te kiezen. U zal uw rollator immers vaker moeten gaan optillen om deze bijvoorbeeld in uw auto te leggen. In dat geval is het wenselijk om voor een lichtgewicht rollator te kiezen.

Onder een lichtgewicht rekenen wij meestal een rollator die minder weegt dan 8 kg. Deze zijn vaak ook opvouwbaar.

Wilt u meer weten over onze lichtgewicht rollators? Bekijk dan onze categorie Lichtgewicht Rollators. Hier voorzien wij u van meer informatie en kunt u ook kiezen om de producten te ‘filteren’ op opvouwbaar.

Rolstoel rollator combinatie

Wanneer u zo lang mogelijk zelfstandig wilt lopen, maar dit niet altijd voor langere periodes gaat, dan kunt u kiezen voor een Rollator / Rolstoel combinatie. Zo kunt zelf zo lang mogelijk lopen en wanneer het niet meer gaat bouwt u deze binnen een paar minuten om tot een rolstoel. U kunt van even rusten en voortgeduwd worden door een partner, familielid of kennis.

De Rollz Motion en de Multimotion Duo Rollator en Rolstoel in 1 zijn voorbeelden van een rolstoel en rollator in één.

Rollators voor specifieke aandoeningen

Is een standaard rollator voor uw situatie niet toereikend? Er zijn altijd speciale aanpassingen aan rollators te realiseren of zelfs speciale rollators beschikbaar. Bijvoorbeeld een rollator voor mensen met parkinson of rollators met onderarmschalen.


Een rollator kopen bij Hulpmiddelwereld

Een rollator kopen kan eenvoudig en snel bij Hulpmiddelwereld. We hopen dat we u een beetje wegwijs hebben gemaakt in waar u op kunt letten met het aanschaffen van een rollator. Mocht u toch nog twijfelen of vragen hebben over rollators of een rollator kopen? Bekijk dan onderstaande video of bel ons gerust bellen. We bespreken dan samen welke rollator het meest geschikt is voor u.Rollator afstellen

U wilt of heeft een rollator bij ons of ergens anders gekocht en wilt weten hoe u de rollator op de juiste, veilige hoogte afstelt. Wij hebben een pagina toegewijd aan het correct instellen van de rollator. Als u klikt op “Hoe stel ik een rollator veilig af’ leggen wij u precies uit wat er nodig is om de rollator juist in te stellen.

 

Naar boven