Lichtgewicht rollators

Dat is pas Service Niet goed? Gratis Rollator ophaalservice bij u Thuis

   

Artikelen 1 tot 24 van 39 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
39 products found
   

Artikelen 1 tot 24 van 39 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
39 products found

Wat is een lichtgewicht rollator?

In deze categorie vindt u al onze Lichtgewicht Rollators. Een Lichtgewicht Rollator is meestal een rollator onder de ongeveer 8 kg en vervaardigd uit aluminium of carbon. Het is ook de meest verstandige keuzen wanneer u opzoekt bent naar een stevige, praktische rollator. Een Lichtgewicht Rollator is namelijk over het algemeen zeer wendbaar en vereist minder kracht om voort te duwen. U zult al snel merken dat een Lichtgewicht Rollator makkelijker meegenomen kan worden in de auto, bus of trein.

Kenmerken van een lichtgewicht rollator

Een lichtgewicht rollator is, net zoals alle andere rollators, voorzien van drie of vier wielen. Op alle rollators zijn deze wielen zeer wendbaar, waardoor u ook in kleine ruimtes profijt ervan heeft. Bij ieder model is het ook mogelijk om de handvatten als het ware naar beneden te 'klikken'. U zet dan de rollator op de handrem. Hierdoor kunt u veilig op het zitje van de rollator plaatsnemen of deze parkeren op een helling.

De meeste modellen zijn voorzien van opbergmogelijkheden. U kunt daardoor eenvoudig spullen meenemen of boodschappen doen. Deze opbergmogelijkheden zijn bij elk model weer anders. Veel modellen hebben een mandje, een zak of een tas aan de voorkant. Bij andere modellen zijn de tassen verwerkt in de zijkanten. Vaak zijn de tassen voorzien van een ritssluiting zodat uw spullen goed opgeborgen zijn.

In de categorie lichtgewicht rollator opvouwbaar vindt u diverse modellen die u tot een compact formaat kunt opklappen. Bij de meeste modellen kan dit door aan een 'lus' op het zitje te trekken, de rollator vouwt dat horizontaal op. Dit is zeer praktisch als u de rollator vaker mee gaat nemen. De rollator kan dan eenvoudig in de achterbak van een auto worden gelegd.

Voordelen van een lichtgewicht rollator

Een lichtgewicht rollator is gemaakt van stevige maar lichte materialen, zoals carbon of aluminium. De meeste modellen wegen niet meer dan 8 kilo. Zo weegt onze Lichtgewicht carbon rollator zelfs maar 5.1 kg. De lichtgewicht eigenschappen zorgen ervoor dat de rollators voldoende steun bieden terwijl ze tegelijkertijd makkelijk in gebruik zijn. Het voortduwen van de rollator kost weinig moeite en het is makkelijker om over kleine verhogingen heen te komen. Deze eigenschappen komen erg goed van pas als u er nog graag op uit gaat. 

Onze inklapbare lichtgewicht rollators

Een inklapbare rollator lichtgewicht is handig wanneer u vaker reist met de auto of het openbaar vervoer. Door het inklappen van de lichtgewicht rollator kan er veel ruimte worden bespaard.

Zo goed als alle rollators die lichtgewicht zijn, zijn inklapbare rollators. Ook de lichtgewicht rollators die wij op Hulpmiddelwereld aanbieden.

Dubbel inklapbare lichtgewucht rollators

Er bestaan ook dubbel inklapbare lichtgewicht rollators. Dit zijn lichtgewicht rollators die u dubbel kunt opvouwen waardoor deze nog compacter zijn en vervoerd kunnen worden in een bijgeleverde tas. Ideaal om mee te nemen in het vliegtuig of in een laadruimte van een bus. Voorbeelden hiervan zijn de: Topro Odyssé en de Track Rollator. In de afbeelding hieronder ziet u links een enkel inklapbare rollator (de Topro Troja Orginal)  en rechts een dubbel inklapbare lichtgewicht rollator (de voorgenoemde Track Rollator.

Enkel inklapbare lichtgewicht rollator vs Dubbel inklapbare rollator lichtgewicht

Een goedkope lichtgewicht rollator kopen?

Heeft u niet zoveel budget en bent u daarom op zoek naar een goedkope lichtgewicht rollator? Ook dan bent u bij Hulpmiddelwereld aan het goede adres.

We verkopen namelijk verschillende lichtgewicht rollators tegen een lage prijs, namelijk:

  1. Driewiel Rollator Trio: €69,-
  2. MoveLight Rollator: €107,50
  3. Provo Lichtgewicht Rollator: €148,-

Over het algemeen is het wel hoe goedkoper, hoe minder functionaliteiten en kenmerken de rollator heeft. Daarom is het belangrijk dat zich het aankopen afvraagt of u bepaalde wensen of behoeftes heeft waaraan een rollator dient te voldoen.

Een lichtgewicht rollator kopen bij Hulpmiddelwereld

Een lichtgewicht rollator koopt u snel en eenvoudig bij Hulpmiddelwereld. Met ons ruim assortiment aan lichtgewicht rollators zit er voor iedereen wel een geschikt model bij.

De populairste en beste lichtgewicht rollator die we momenteel aanbieden is de Track Rollator 4.0. Bekijk de specificaties op de productpagina en lees daar ook de lovende reviews van tevreden klanten.

Heeft u moeite met een geschikte (lichtgewicht) rollator te vinden? Raadpleeg dan onze online keuzehulp die bovenaan de algemene rollator pagina staat. Komt u er nog niet uit of behoeft u persoonlijk advies? Dan neem gerust contact met ons op.

Meer opties voor de mobiliteit

Mobiliteit is erg belangrijk op een oudere leeftijd, aangezien u dan nog op pad kunt gaan. In onze webshop bieden wij dan ook meerdere producten aan om u daarbij te helpen. Middelen zoals looprekken en scootmobielen maken het weer mogelijk om veilig te wandelen of om grotere afstanden af te leggen. Een looprek kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Met een scootmobiel kunt u zonder lichamelijke inspanning uzelf verplaatsen.

Naar boven