Opvouwbare rollators

Opvouwbare rollators zijn voor veel mensen een echte uitkomst. Doordat ze ingeklapt kunnen worden, nemen ze niet veel plaats in beslag in huis. De mogelijkheid om uw rollator in te klappen is handig als u vaker reist met uw auto of het openbaar vervoer. U kunt deze dan eenvoudig meenemen. Als u veel onderweg bent dan is een dubbel opvouwbare rollator wellicht het overwegen waard. Lees onderaan de pagina welke opvouwbare rollators Hulpmiddelwereld aanbiedt.

   

Artikelen 1 tot 24 van 44 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
44 products found
   

Artikelen 1 tot 24 van 44 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
44 products found

Een opvouwbare rollator, ook vaker een inklapbare of plooibare rollator genoemd, is een rollator die eenvoudig kleiner te maken is en daardoor een stuk makkelijk te vervoeren is. Opvouwbare rollators zijn meestal horizontaal De rollators nemen hierdoor een stuk minder ruimte in beslag. Ideaal als u van plan bent om uw rollator vaker met de auto te vervoeren of als u vaker met het openbaar vervoer reist. Een opvouwbare rollator kan ook handig zijn als u niet zoveel plaats heeft en de rollator binnenshuis niet zo vaak gebruikt. U kunt deze dan gemakkelijk inklappen en wegzetten zonder dat deze te veel plaats inneemt.

Er zijn verschillende manieren waarop een rollator ingeklapt kan worden. Zo zijn er varianten waarbij u de achterwielen kunt inklappen zodat deze op één lijn staan met de voorwielen, zoal bij de Provo rollator. Bij andere rollators waarbij het mogelijk is om ze horizontaal in te klappen, zoals bij de Topro Troja 2G Standaard. De Topro Troja 2G is een inklapbare rollator die met één hand horizontaal kan worden opgevouwen. Dit ziet er dan zo uit:

 Topro Troja 2G Standaard opgevouwen

Dubbel opvouwbare rollator

Dubbel opvouwbare rollators zijn rollators die twee keer inklapbaar zijn en dus nog compacter te maken zijn. Standaard opvouwbare rollators zijn maar één keer in te klappen. Waar standaard inklapbare rollators alleen horizontaal zijn in te klappen, zijn dubbel opvouwbare rollators zowel horizontaal als verticaal op te vouwen. U krijgt dan een compact pakketje die nóg makkelijk te vervoeren is. De Track Rollator 4.0 van WheelzAhead (ook in champagne kleur verkrijgbaar) is een populaire dubbel opvouwbare rollator. Ingeklapt ziet deze er als volgt uit:

Track Rollator 4.0 dubbel opgevouwen

De Topro Odyssé Opvouwbare Rollator is een ander voorbeeld van een dubbel opvouwbare rollator.

Dubbel opvouwbare lichtgewicht rollator

Een dubbel opvouwbare lichtgewicht rollator is het beste van twee werelden. Deze rollators behoren namelijk tot de lichtste rollators die er zijn op de markt én ze zijn dubbel inklapbaar. Alle drie de dubbel opvouwbare rollators die Hulpmiddelwereld aanbiedt, zijn lichtgewicht. Ideaal als u veel onderweg bent of veel reist.

Inklapbare rollator kopen bij Hulpmiddelwereld

Inklapbare rollators koopt u eenvoudig bij Hulpmiddelwereld. Hulpmiddelwereld is sinds 2009 dé specialist in Hulpmiddelen voor ouderen. Ook opvouwbare en inklapbare rollators zijn een groot onderdeel van ons assortiment. Twijfelt u welke rollator u het beste kunt aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op onze rollator pagina. Onderaan deze pagina staan wat punten die u kunnen helpen met de zoektocht naar de perfecte rollator voor u.

Heeft u liever advies van onze specialisten? Neem dan gerust contact met ons op. Samen kijken we dan welke rollator het beste bij u past.

Naar boven