Duwrolstoelen

Zoals de naam ‘duwrolstoelen’ al aangeeft, is het kenmerkend aan deze rolstoelen dat degene die in de rolstoel zit zichzelf niet hoeft voort te bewegen, maar geduwd wordt. Duwrolstoelen zijn ideaal voor mensen die weinig kracht in de armen hebben of voor langere ritten zoals een dagje uit. Ook in zorginstellingen worden deze duwrolstoelen vaak gebruikt. 

   

Artikelen 1 tot 24 van 27 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
27 products found
   

Artikelen 1 tot 24 van 27 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
27 products found

Hoe werkt een duwrolstoel?

Bij een duwrolstoel zit u zelf in de rolstoel omdat u bijvoorbeeld behoefte heeft aan een zitmogelijkheid als u niet lang kunt staan of lopen en wat vaker naar verschillende plekken/ruimtes wilt gaan. U heeft daarbij behoefte aan comfort. Ook kunt u dan makkelijk afstanden afleggen buitenshuis. U laat zich duwen door een vriend, familielid of verzorger. De duwhandvatten kunnen hoger of lager ingesteld worden zodat het ergonomisch verantwoord is voor degene die u duwt. Zorg ervoor bij het instellen van de hoogte van de handvatten dan de schouders van degene die u duwt ontspannen zijn en de armen in een lichte buiging zodat er voldoende duwkracht gezet kan worden. Daarnaast kunt u de rolstoel gemakkelijk inklappen en meenemen.

Transportrolstoel

De meeste duwrolstoelen zijn praktische, smalle rolstoelen die eenvoudig mee te nemen zijn op reis. Zoals bijvoorbeeld de Transportstoel Travel is eenvoudig en snel in te klappen en past in iedere kofferbak en door iedere deur. De Transport Escape Lite is een lichtgewicht vervoerstoel welke gemakkelijk opvouwbaar is. De voetsteunen kunnen worden weggeklapt of worden verwijderd. De Transportrolstoel Escape Lite is daarom eenvoudig te transporteren of op te bergen. De vervoerstoel is zowel geschikt voor binnen- als buitenshuis. In de categorie stalen transportstoelen biedt het merk Days de stevige Transportrolstoel Days welke zeer geschikt is voor intensief gebruik, zowel thuis als in ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Deze transportrolstoel is verkrijgbaar in verschillende breedtes, met of zonder neerklapbare rug. Voor de zwaardere gebruikers is de XL Transportstoel Days zeer geschikt. Deze XL vervoerstoel kenmerkt zich door een extra breed zitvlak, versterkte bekleding en een dubbele dwarsbalk voor extra stevigheid.

Een duwrolstoel voor kortdurend of langdurig gebruik kopen?

Een duwrolstoel is een oplossing voor personen die niet of moeizaam kunnen lopen en zelf de rolstoel niet of niet langdurig kunnen voortbewegen. De rolstoelen op deze website zijn met name geschikt voor kortdurend of incidenteel. Voor dagelijks langdurig zitten in de rolstoel is het belangrijk dat de rolstoel op maat wordt aangemeten en voldoende ondersteuning biedt. Wij kunnen ook een rolstoel voor u op maat aanmeten, neem hiervoor contact op met onze klantenservice.
 

Belangrijk om te weten bij gebruik van een (duw)rolstoel:

  • Transportstoelen bieden minder comfort maar zijn ontzettend eenvoudig mee te nemen en op te bergen. Het verminderde comfort is op te lossen door een kussen in de rolstoel te leggen. In de categorie zitkussens zijn voldoende comfortabele kussens te vinden die u in de rolstoel kunt leggen.
  • Er bestaat veel keus aan accessoires die het rolstoelgebruik makkelijker kunnen maken. Onderstaand vind u ons aanbod van rolstoelaccessoires.
  • Door te trappen op de trapdop bij de achterwielen kantelt de rolstoel naar achteren, waardoor u makkelijker over obstakels, zoals bijvoorbeeld een drempel, rijdt. Dit is handig om te weten voor degene die u duwt.
  • Langdurig in dezelfde houding zitten veroorzaakt vaak doorligwonden (ook wel decubitus genoemd). Om dit te voorkomen of de klachten te verminderen kan een anti-decubituskussen aangeschaft worden. Deze kan dan in de rolstoel gelegd worden en biedt ook extra comfort en minder pijnklachten. 

Wordt een duwrolstoel vergoed?

Duwrolstoelen kunnen worden vergoed door de WMO. Dit zijn vaak de basis modellen. Luxere rolstoelen met meerdere instelmogelijkheden worden vaak niet vergoed. U kunt informatie inwinnen bij uw gemeente vóór aanschaf. 

Naar boven