Trippelstoelen

Een trippelstoel is een gemakkelijk verrijdbare en wendbare stoel op vier wieltjes. Een trippelstoel lijkt op een bureaustoel maar heeft een rem en vier grotere zwenkwieltjes. De trippelstoel wordt voort bewogen door met de voeten op de vloer 'trippel'-bewegingen te maken. De trippelstoel valt daarmee onder de loophulpmiddelen. De trippelstoel is helemaal op maat in te stellen. 

   

2 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
2 products found
   

2 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
2 products found

Een trippelstoel kopen?

Een trippelstoel is net zoals een sta-op stoel op meerder manieren aanpasbaar. Zo zijn de zitbreedte, de zitdiepte en de zithoogte in te stellen, maar ook bijvoorbeeld de hoogte van de armleuningen. Er zijn trippelstoelen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Er zijn trippelstoelen met een elektrische hoog/laagverstelling. Dit is gemakkelijk in het huishouden om bijvoorbeeld iets uit een hoge kast te pakken maar maakt het ook  mogelijk om op ooghoogte met iemand te praten.

Een trippelstoel kan gebruikt door personen de moeite hebben met lopen binnenshuis. Het lichaamsgewicht rust niet op de benen, daardoor is de trippelstoel geschikt voor personen met spierzwakte of gewrichtsklachten. Ook bij een halfzijdige verlamming kan een trippelstoel gebruikt worden. Maar dan is een voetsteun voor het verlamde been noodzakelijk. Het sturen is met één voet wel moeilijker.  Een trippelstoel is ook geschikt voor personen die niet lang genoeg kunnen staan om bijvoorbeeld te koken of te strijken. Omdat een trippelstoel goed instelbaar is, is deze ook geschikt voor personen die moeilijk op een  eetkamerstoel of bureaustoel kunnen zitten.

Waar moet u op letten bij de aankoop van een trippelstoel?

Bij het kopen van een trippelstoel is het belangrijk om op een aantal punten te letten.

  • De gasveer is in verschillende lengtes verkrijgbaar. De lengte van de onderbenen bepaalt de lengte van de gasveer.
  • De remhendel kan links of rechts geplaatst worden.
  • Een trippelstoel moet op de rem gezet worden bij het opstaan en gaan zitten. Anders kan hij wegschieten. Dit is ook de reden dat een bureaustoel niet geschikt is om te gebruiken als verplaatsingsmiddel door een persoon die slecht ter been is.
  • Een trippelstoel meer ruimte onder de stoel om de voeten te verplaatsen dan een bureaustoel. De trippelstoel heeft namelijk maar vier wielen en een bureaustoel meestal vijf. Door de grotere wielen rijdt de trippelstoel ook gemakkelijker, ook over vloerbedekking of een klein drempeltje.
  • Door een trippelstoel te gebruiken zijn de handen vrij om voorwerpen mee te nemen.
  • Een trippelstoel kan ook elektrisch verrijdbaar zijn. Dan noemen we het een elektrische binnenrolstoel.


Wordt een trippelstoel vergoedt door de zorgverzekeraar? 

Een trippelstoel kan (gedeeltelijk) vergoed worden door de ziektekostenverzekering als de trippelstoel gebruikt wordt voor het verplaatsen door het huis en een ander loophulpmiddel, zoals bijvoorbeeld een rollator niet gebruikt kan worden.

Naar boven