Wandelstokken

Merkt u dat u tijdens het lopen op zoek bent naar ondersteuning? Of dat u bang bent om te vallen? Dan kan een wandelstok de uitkomst bieden voor extra ondersteuning. Bekijk ons uitgebreide assortiment aan wandelstokken en accessoires. 

   

12 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
12 products found
   

12 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
12 products found

Verschillende wandelstokken

In deze categorie vindt u een uitgebreide keuze aan wandelstokken in uiteenlopende modellen. Zo zijn er de opvouwbare aluminium wandelstokken in verschillende motieven, van klassiek zwart tot vrolijk gebloemd. Als alternatief zijn er houten of kunststof wandelstokken en zelf een verstelbare 4-poot wandelstok. De wandelstok met zitje is niet alleen handig ter ondersteuning tijdens het lopen, maar kan als draagbare stoel voor iedereen functioneren. Een wandelstok kopen was nog nooit zo makkelijk.

Opvouwbare wandelstokken

De opvouwbare wandelstokken zijn eenvoudig op te vouwen en op te bergen in de bijgeleverde plastic hoes. Erg handig om mee te nemen op reis. De wandelstok Opvouwbaar is daarnaast ook in erg veel leuke, hippe kleuren beschikbaar.

Drie- of vierpoot wandelstokken

Een drie- of vierpoot wandelstok is veel stabieler dan de variant met één poot. U hoeft hierdoor zelf minder evenwicht te houden, omdat de drie of vier poten meer stabiliteit en steun bieden.

Wandelstokken met zitje

U kunt tijdens het wandelen de behoefte krijgen om even uit te rusten. De wandelstok met zitje biedt u deze mogelijkheid. Ze zijn geschikt voor een korte zit of om langer op te zitten. Ze geven voldoende steun en stabiliteit. Daarnaast biedt het wandelstokzitje comfort en rust wanneer u dat nodig heeft, op ieder gegeven moment. Let daarnaast wel op voor het maximale gebruikersgewicht.

De voordelen van een wandelstok

Een wandelstok geeft naast extra ondersteuning tijdens het lopen, nog meer voordelen zoals:

 • Veiligheid
 • Verbetering van uw balans
 • Comfort
 • Zekerheid
 • Meer uithoudingvermogen
 • Vermindering van de belasting van uw enkels, knieën en rug
 • Stimuleert tot bewegen

Hoe stel ik een wandelstok op de juiste hoogte in?

Het is van belang dat de wandelstok naar uw lichaamslengte ingesteld wordt. Dit om rugklachten te voorkomen en rechtop lopen te bevorderen. Daarnaast ervaart u de optimale steun van een wandelstok als hij op de juiste manier is ingesteld en voelt u zich zelfverzekerder tijdens het gebruik hiervan. Om een wandelstok naar uw lichaamsmaten in te stellen kunt u de volgende stappen volgen:

 1. Ga rechtop staan en laat uw armen ontspannen langs uw lichaam naar beneden hangen;
 2. Zet de stok aan de zijde waar de wandelstok gebruikt gaat worden naast uw been;
 3. Breng uw handpalm ontspannen horizontaal met een lichte buiging van uw elleboog. De hoogte van uw handpalm is de hoogte van het handvat van uw wandelstok.
 4. Voel daarnaast zelf ook aan of u voldoende steun ervaart van de wandelstok. Zo niet, zet dan de wandelstok iets hoger, maar zorg er wel voor dat uw schouders ontspannen blijven.

Let op: verschillende schoenen kunnen uw ideale wandelstok hoogte veranderen.

De wandelstokken zijn in te stellen door middel van een draairing die los gedraaid dient te worden. Door middel van de ijzeren pinnetjes kan de hoogte ingesteld worden. Het pinnetje dient ingeduwd te worden en op dit moment kunt u het uitschuifbare deel naar boven of naar beneden schuiven. Wanneer het volgende pinnetje in het gaatje klikt en de draairing stevig is vastgedraaid is de wandelstok weer veilig te gebruiken in een andere hoogte.

Een wandelstok voor iedereen

Een wandelstok werd vroeger geassocieerd met oudere mensen die niet meer al te goed te been waren. Maar zoals de naam wandelstok al zegt, is het eigenlijk een heel normaal product die door mensen gebruikt wordt die bijvoorbeeld veel wandelen of stappen. Daarnaast ook wanneer ze last krijgen van hun knieën en rug. Deze wandelstokken ontlasten de gewrichten, waardoor je bijvoorbeeld je sport kan blijven uitoefenen en door de dag minder klachten ervaart.

Daarnaast is het tijdens een wandeling belangrijk om de wandelstok op een actieve manier te gebruiken door ze bij elke stap stevig op de grond te plaatsen en bewust met je armen en bovenlichaam te steunen. Dit ontlast ten eerste je onderlichaam en benen, maar ook om je bovenlichaam actiever te maken. Een ander voordeel is dat het veel veiliger en meer steun biedt op oneffen ondergronden of een glibberig of glad pad.

Krukdoppen

De krukdoppen kunnen verslijten na langdurig gebruik buitenshuis. Voor het behoud van veiligheid en steun van de wandelstokken is het belangrijk om de krukdoppen af en toe na te kijken en mochten ze aan vervanging toe zijn, dan nieuwe krukdoppen erop te zetten. De krukdoppen hebben verschillende hoogtes en zijn verkrijgbaar in zwart en grijs. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor elleboogkrukken.

Wandelstokaccessoires

Een voorbeeld hiervan is de wandelstokhouder. Deze is speciaal ontworpen om op een makkelijke en veilige manier uw wandelstokken te klemmen. U hoeft dus bijvoorbeeld uw wandelstokken niet meer op de grond te leggen of bang zijn dat ze vallen. Als er bijvoorbeeld sneeuw of ijs ligt en u meer kans heeft op vallen bieden wij de Ice Pick aan. Deze wordt bevestigd op een wandelstok om bij sneeuw en ijs meer grip te behouden. Voor meer gemak en veiligheid kunt u onze wandelstok accessoires bekijken.

Wordt een wandelstok vergoedt?

Eenvoudige loophulpmiddelen zoals een rollator, wandelstok of loopkrukken zitten niet in het basispakket van de zorgverzekering. Deze worden dan ook niet vergoedt. Een wandelstok moet u zelf kopen.

Naar boven