Mondkapjes bestellen

Deze mondkapjes kunt u bij ons bestellen

Mondkapjes bestellen kan een hele uitdaging zijn. Er zijn zoveel verschillende mondkapjes en mondbeschermers dat het begrijpelijk is dat u niet meer goed weet welke nu geschikt is voor uw situatie. Nu het dragen van een mondkapje door de overheid verplicht is vanaf 1 juni in het openbaar vervoer, is voor veel mensen de zoektocht naar een geschikt mondkapje begonnen.

Hulpmiddelwereld biedt verschillende soorten mondkapjes aan: Onder ander het chirurgisch mondneusmasker type IIR (niet vocht doorlatend) en het FFP2 mondkapje (alleen voor de zorgsector). Beide varianten zijn gecertificeerd. Naast mondkapjes biedt Hulpmiddelwereld ook andere beschermingsmiddelen aan zoals plexiglas schermen, gezichtsbeschermers en handdesinfectie gel. U vindt onderaan de pagina meer informatie over mondkapjes en de verschillen.

Mondkapjes IIR FFP1

Chirurgisch mondneusmasker Type IIR

 • Type: IIR Medisch mondmasker
 • Deze mondmaskers worden ook ingezet bij zorgorganisaties en ziekenhuizen
 • Notified Body en CE-gecertificeerd
 • Voldoet aan de EN 14683 (2019) + AC (2019) norm
 • 99,8% BFE
 • Niet vochtdoorlatend

Levertijd 1 tot 2 werkdagen

€0,25 per stuk incl. 0% BTW
Bestel nu 50 stuks
€0,19 per stuk incl. 0% BTW
Bestel nu 100 stuks
€0,18 per stuk incl. 0% BTW
Bestel nu 500 stuks
€0,17 per stuk incl. 0% BTW
Bestel nu 1000 stuks
€0,16 per stuk incl. 0% BTW
Bestel nu 2500 stuks
€0,15 per stuk incl. 0% BTW
Bestel nu 10.000 stuks
€0,14 per stuk incl. 0% BTW
Bestel nu 50.000 stuks
€0,13 per stuk incl. 0% BTW
Bestel nu 100.000 stuks

Op zoek naar grotere aantallen vanaf 100.000 tot 25 miljoen stuks?


Het is niet mogelijk dit product te retourneren.

Mondkapjes FFP2

FFP2 Mondkapje

 • Type: FFP2 (medisch) mondkapje
 • CE-gecertificeerd
 • Filtration rate: groter dan 95%


Levertijd 1 tot 2 werkdagen


€2,70 per stuk incl. 0% BTW

Op zoek naar grotere aantallen vanaf 1.000 stuks?

Het is niet mogelijk dit product te retourneren.

Andere beschermende producten die Hulpmiddelwereld aanbiedt

Sterillium Med 500ml

Sterillium Med 500ml

 • Ideaal bij langdurig gebruik door de voedende en hydraterende bestanddelen
 • Kleurstof- en parfumvrij
 • Volledig spectrum in 30 seconden, ook tegen virussen
 • Voldoet aan de EN1500 in 30 sec en de EN12791 in 90 sec.


Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!


€12,36 per stuk excl. BTW
€14,95 per stuk incl. BTW
Isolatieschort

Isolatieschort met PE-coating

 • PE-coating aan de armen en voorkant
 • Jas voor eenmalig gebruik
 • Kleur: wit
 • Lengte: 120 cm
 • Gewicht: 55 gsm
 • Sluitbandjes aan nek en taille
 • DIN EN 14126
 • 10 stuks/pak


Levertijd 4 tot 5 werkdagen


€2,30 per stuk excl. BTW
€2,78 per stuk incl. BTW

Per 10 stuks te bestellen

Het is niet mogelijk dit product te retourneren.

Mondkapjes bestellen: Voor welk mondkapje moet ik gaan?

Mondkapjes bestellen voor een leek kan lastig zijn. Er worden zoveel verschillende soorten aangeboden overal dat lastig te bepalen welke het meest geschikt is voor uw situatie. Er zullen veel vragen oprakelen, zoals ‘Welke heb ik nodig?’ en ‘Heb ik er wel een nodig?’. In Nederland, in tegenstelling tot andere landen, is het niet verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar. Alleen vanaf 1 juni is dit verplicht in het openbaar vervoer, omdat hier 1,5 meter afstand lastig te handhaven is. Toch kiezen er al veel mensen voor om toch een mondkapje te dragen buitenshuis. Is het niet voor henzelf dan wel voor zijn of haar (kwetsbaardere) omgeving.

Chirurgisch mondneusmasker type IIR

Een chirurgisch mondneusmasker heeft als primaire functie om de uitgeademde lucht te filteren. Zodoende wordt de omgeving van de drager beschermt tegen druppels die mogelijk ontstaan bij het praten, hoesten en niezen. Deze variant komt in type II en IIR. De R staat voor niet vocht doorlatend. Het verschil met een FFP2 mondkapje is dat de FFP2 variant de ingeademde lucht wel sterk filteren. De richtlijnen van de Rijksoverheid geven aan dat dit soort maskers afdoende is bij situaties zoals bijvoorbeeld waar men hoge intensiteit van (mogelijke) blootstelling aan Covid-19, verzorging of verpleging van individuele Corona (Covid-19) patiënten, bij bloedprikken, bij spoedeisende zorgverlening en bij begeleiding of verzorging waar geen 1,5 meter afstand aangehouden kan worden. De chirurgische mondneusmaskers die Hulpmiddelwereld aanbiedt zijn TÜV- en CE-gecertificeerd.

FFP2 mondkapje

Professionele mondkapjes, zoals de FFP2 maskers, hebben een hoog draagcomfort, hebben een goede pasvorm en hebben een goede filter efficiency van minstens 95% . Het mondkapje kan gedragen worden totdat ademen lastiger wordt (tot 8 uur achter elkaar) of totdat het mondkapje heel nat is geworden. Een FFP2 mondkapje wordt aangeraden bij hoog risico handelen. Dit houdt in gevallen waarvan bekend is dat er grote hoeveelheden aerosolen ontstaan gezien deze de kans op besmetting vergroten. De FFP2 mondkapjes die Hulpmiddelwereld aanbiedt zijn CE-gecertificeerd.

FFP3 maskers

Naast FFP2 mondkapjes zijn er ook FFP3 maskers. FFP3 maskers zijn de beste maskers uit de FFP reeks met een filter efficiency van minsten 99%. Wilt u dus echt zo min mogelijk risico lopen dan kunt u overwegen voor een FFP3 masker te gaan. De FFP3 maskers die Hulpmiddelwereld aanbiedt hebben een hoog draagcomfort door het neuskussen dat gemaakt is van zacht schuimrubber. Het opzetten van het masker is gaat gemakkelijk en de pasvorm is goed door de gevlochten hoofdband die u makkelijk kunt aanpassen. Het ademventiel zorgt ervoor dat er makkelijk door geademd kan worden. Het FFP3 masker kan tot 8 uur gedragen worden of tot het echt nat is geworden.

Niet medische mondkapjes

Voor mensen die mondkapjes zoeken voor buiten de zorgsector is een niet medisch mondkapje voldoende volgens de overheid. De druppels die geproduceerd worden door de drager van het mondkapje zullen door de meeste materialen wel enigszins worden tegengehouden. Echter zijn de meningen verdeeld over of het dragen van niet medische mondkapjes echt zoveel meerwaarde biedt, gezien er geen kwaliteitseisen aan deze mondkapjes verbonden zijn. Ze kunnen van allerlei materiaal zijn gemaakt en kunnen wellicht niet goed aansluiten op het gezicht wat juist wel van belang is bij mondkapjes. Ook kan het draagcomfort minder zijn waardoor men sneller geneigd is het mondkapje af te zetten. Een niet medisch mondkapje kan dus prima buiten de zorgsector om als u dat voldoende vindt, maar zorg er dan wel voor dat de kwaliteit goed is en het mondkapje goed aansluit op uw gezicht. Hulpmiddelwereld biedt voor mensen die op zoek zijn naar een niet medisch mondkapje een wasbaar, niet medisch mondkapje aan. Wilt u verzekerd zijn van een mondkapje van hogere kwaliteit? Dan is het chirurgisch mondneusmaker type IIR of een FFP2 mondmasker wellicht geschikter voor u. Voor meer informatie omtrent Corona en richtlijnen van beschermingsmiddelen verwijzen we u door naar de website van de Rijksoverheid.

Mondkapjes kopen

Mondkapjes kopen bij Hulpmiddelwereld is heel eenvoudig. De chirurgische mondneusmaskers type IIR zijn per 10, 50, 100, 500, 1000 en 2500 stuks te bestellen. Er geldt vanaf 100 stuks een staffelkorting. De chirurgische mondneusmaskers zijn ook in grotere hoeveelheden te bestellen. Neem hiervoor contact met ons op via mail.

Mondkapjes aanschaffen is de eerste stap. De tweede stap is de mondkapjes op de juiste manier gebruiken. U vindt hier nog een overzicht van de instructies hoe u een mondkapje correct op- en afzet.

Welke beschermingsmiddelen zijn er nog naast mondkapjes?

Mondkapjes zijn een goed begin om uzelf of uw werknemers te beschermen. Naast mondkapjes kunt u ook nog overwegen om aanvullende maatregelen te treffen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook ervoor kiezen om doosjes met handschoenen neer te zetten indien u of uw werknemers met veel verschillende mensen in contact komen. Een andere hele simpele aanvulling zou kunnen zijn om handdesinfectie beschikbaar te stellen voor uw werknemers of klanten zodat ze eenvoudig en snel hun handen kunnen reinigen of wegwerp handschoenen te kopen zodat uw werknemers niet zo vaak hun handen hoeven te wassen als ze fysiek contact hebben met klanten of bijvoorbeeld veel met geld in aanraking komen. Natuurlijk is dit ook heel handig voor uzelf of voor onderweg!

Naar boven