Mondkapjes bestellen

Deze mondkapjes kunt u bij ons bestellen

Mondkapjes bestellen kan een hele uitdaging zijn. Er zijn zoveel verschillende mondkapjes en mondbeschermers dat het begrijpelijk is dat u niet meer goed weet welke nu geschikt is voor uw situatie. 

Hulpmiddelwereld biedt verschillende soorten mondkapjes aan: Onder andere de medische mondkapjes chirurgisch mondneusmasker type IIR en het FFP2 mondkapje. Beide varianten zijn CE-gecertificeerd. Naast mondkapjes biedt Hulpmiddelwereld ook andere beschermingsmiddelen aan zoals antibacteriële handgel, Sterillium Meddesinfectie spray om oppervlakten snel te desinfecteren, desinfectie dispenser zuilen en COVID-19 sneltesten. U vindt onderaan de pagina meer informatie over mondkapjes en de verschillen.

Mondkapjes IIR FFP1

Chirurgisch mondneusmasker Type IIR

 • Type: IIR Medisch mondmasker
 • Deze mondmaskers worden ook ingezet bij zorgorganisaties en ziekenhuizen
 • CE-gecertificeerd
 • Voldoet aan de EN 14683 (2019) + AC (2019) norm
 • ISO 22609:2004 gekeurd
 • Tüv Gekeurd met een Bacterial Filtration Efficiency (BFE %) van 99,8%
 • Niet vochtdoorlatend

Levertijd 1 tot 2 werkdagen

€0,15 per stuk incl. BTW
Bestel nu 50 stuks
€0,14 per stuk incl. BTW
Bestel nu 100 stuks
€0,13 per stuk incl. BTW
Bestel nu 500 stuks
€0,12 per stuk incl. BTW
Bestel nu 1.000 stuks
€0,11 per stuk incl. BTW
Bestel nu 2.500 stuks
€0,10 per stuk incl. BTW
Bestel nu 10.000 stuks

Op zoek naar grotere aantallen vanaf 10.000 stuks?

Het is niet mogelijk dit product te retourneren.

Mondkapjes FFP2

FFP2 Mondkapje - 30 stuks

 • Type: FFP2 (medisch) mondkapje
 • CE-gecertificeerd
 • Filtration rate: groter dan 95%
 • 30 stuks

Levertijd 1 tot 2 werkdagen


€1,49 per stuk incl. BTW
Minstens 3% staffelkorting vanaf 60 stuks

Op zoek naar grotere aantallen vanaf 1.000 stuks?

Het is niet mogelijk dit product te retourneren.

Mondkapjes voor kinderen bestellen

Mondkapjes voor kinderen - 50 stuks

 • Niet medische wegwerp mondkapjes
 • Doos van 50 stuks
 • Filtration rate: groter dan 95%
 • Voor kinderen van 4 tot 12 jaar

Levertijd 1 tot 2 werkdagen


€9,95 per doos (€0,20 per stuk)

Andere beschermende producten die Hulpmiddelwereld aanbiedt

Sneltesten met Antigeen sneltest Corona

Valocare Antigen Sneltest - 5 stuks

 • 5 stuks test kits
 • 5 neusswabs
 • 1 stuk buffer vloeistof
 • Handleiding
 • Voor professioneel gebruik
 • Geeft potentiële besmetting aan
 • Werkt middels neusswabs (wattenstokjes)
 • Voor tijdens de incubatieperiode of max.10 dagen na de start van koortsverschijnselen


Levertijd 1 tot 2 werkdagen€14,95 per test kit (5 testen) incl. BTW

Het is niet mogelijk dit product te retourneren.Sterillium Med 500ml

Sterillium Med 500ml

 • Ideaal bij langdurig gebruik door de voedende en hydraterende bestanddelen
 • Kleurstof- en parfumvrij
 • Volledig spectrum in 30 seconden, ook tegen virussen
 • Voldoet aan de EN1500 in 30 sec en de EN12791 in 90 sec.


Op werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis!


€12,36 per stuk excl. BTW
€14,95 per stuk incl. BTW

Mondkapjes bestellen: Voor welk mondkapje moet ik gaan?

Mondkapjes bestellen voor een leek kan lastig zijn. Er worden zoveel verschillende soorten aangeboden overal dat het lastig te bepalen is welke het meest geschikt is voor uw situatie. Er zullen veel vragen oprakelen, zoals ‘Welke heb ik nodig?’ en ‘Heb ik er wel een nodig?’. In Nederland is het sinds juni 2020 verplicht om een mondkapje te dragen in openbare plekken. Mede omdat hier 1,5 meter afstand lastig te handhaven is. 

Chirurgisch mondneusmasker type IIR

Een chirurgisch mondneusmasker heeft als primaire functie om de uitgeademde lucht te filteren. Zodoende wordt de omgeving van de drager beschermt tegen druppels die mogelijk ontstaan bij het praten, hoesten en niezen. Deze variant komt in type II en IIR. De R staat voor niet vocht doorlatend. Het verschil met een FFP2 mondkapje is dat de FFP2 variant de ingeademde lucht wel sterk filteren. De richtlijnen van de Rijksoverheid geven aan dat dit soort maskers afdoende is bij situaties zoals bijvoorbeeld waar men hoge intensiteit van (mogelijke) blootstelling aan Covid-19, verzorging of verpleging van individuele Corona (Covid-19) patiënten, bij bloedprikken, bij spoedeisende zorgverlening en bij begeleiding of verzorging waar geen 1,5 meter afstand aangehouden kan worden. De chirurgische mondneusmaskers die Hulpmiddelwereld aanbiedt zijn TÜV- en CE-gecertificeerd.

FFP2 mondkapje

Professionele mondkapjes, zoals de FFP2 maskers, hebben een hoog draagcomfort, hebben een goede pasvorm en hebben een goede filter efficiency van minstens 95% . Het mondkapje kan gedragen worden totdat ademen lastiger wordt (tot 8 uur achter elkaar) of totdat het mondkapje heel nat is geworden. Een FFP2 mondkapje wordt aangeraden bij hoog risico handelen. Dit houdt in gevallen waarvan bekend is dat er grote hoeveelheden aerosolen ontstaan gezien deze de kans op besmetting vergroten. De FFP2 mondkapjes die Hulpmiddelwereld aanbiedt zijn hebben een filter efficieny van 95%> en is DEKRA alsmede CE gekeurd.

FFP3 maskers

Naast FFP2 mondkapjes zijn er ook FFP3 maskers. FFP3 maskers zijn de maskers uit de FFP reeks met een filter efficiency van minstens 99%. FFP3 maskers, ook wel stofmaskers genoemd, worden voornamelijk gedragen wanneer je met gevaarlijke stoffen, dampen of gassen in aanraking komt zoals asbest. 

Sommige FFP3 maskers bevatten een ademventiel. Een ademventiel zorgt ervoor dat er makkelijk door geademd kan worden. Het FFP3 masker kan gemiddeld tot 8 uur gedragen worden of tot het echt nat is geworden.

Niet medische mondkapjes

Voor mensen die mondkapjes zoeken voor buiten de zorgsector is een niet medisch mondkapje voldoende volgens de overheid. De grotere druppels die geproduceerd worden door de drager van het mondkapje zullen door de meeste materialen wel enigszins worden tegengehouden. Echter zijn de meningen verdeeld over of het dragen van niet medische mondkapjes echt zoveel meerwaarde biedt, gezien er geen kwaliteitseisen aan deze mondkapjes verbonden zijn. Ze kunnen van allerlei materiaal zijn gemaakt en kunnen wellicht niet goed aansluiten op het gezicht wat juist wel van belang is bij mondkapjes. Ook kan het draagcomfort minder zijn waardoor men sneller geneigd is het mondkapje af te zetten. Een niet medisch mondkapje kan dus prima buiten de zorgsector gedragen worden als u dat voldoende vindt, maar zorg er dan wel voor dat de kwaliteit goed is en het mondkapje goed aansluit op uw gezicht. Voor meer informatie omtrent Corona en richtlijnen van beschermingsmiddelen verwijzen we u door naar de website van de Rijksoverheid.


Mondkapje met neusbeugel bestellen of zonder neusbeugel?

Idealiter is het de beste keuze om een mondkapje met neusbeugel te bestellen. Waarom? Omdat een neusbeugel ervoor zorgt dat het mondkapje beter aansluit aan uw gezicht. En dat een mondkapje goed aansluit aan uw gezicht is een van de belangrijkste factoren bij het dragen van een medisch mondkapje. Een neusbeugel voorkomt ook dat het mondkapje gaat verschuiven op uw gezicht. Het is dus belangrijk voor de effectiviteit van het mondkapje en het verhoogt het draagcomfort.

Onze Chirurgische mondkapjes type IIR hebben een neusbeugel zodat deze goed aansluit op uw gezicht en tijdens het werken en bewegen niet verschuift. 


Mondkapjes kopen

Mondkapjes kopen bij Hulpmiddelwereld is heel eenvoudig. De chirurgische mondneusmaskers type IIR zijn per 50 stuks te bestellen. De chirurgische mondneusmaskers zijn ook in grote hoeveelheden te bestellen. Meer dan 10.000 stuks nodig? Neem hiervoor contact met ons op via mail.

Mondkapjes aanschaffen is de eerste stap. De tweede stap is de mondkapjes op de juiste manier gebruiken. U vindt hier nog een overzicht van de instructies hoe u een mondkapje correct op- en afzet.


Welke beschermingsmiddelen zijn er nog naast mondkapjes?

Mondkapjes zijn een goed begin om uzelf of uw werknemers te beschermen. Naast mondkapjes kunt u ook nog overwegen om aanvullende maatregelen te treffen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook ervoor kiezen om doosjes met handschoenen neer te zetten indien u of uw werknemers met veel verschillende mensen in contact komen. Een andere hele simpele aanvulling zou kunnen zijn om antibacteriële handgel beschikbaar te stellen voor uw werknemers of klanten zodat ze eenvoudig en snel hun handen kunnen reinigen.

U kunt ook denken aan een desinfectie spray om snel oppervlakten te kunnen ontsmetten om zo het risico van besmetting te verminderen.

Heeft u een zaak of ruimte waar geregeld mensen binnenkomen, bijvoorbeeld een kantine, dan kan het neerzetten van een desinfectie dispenser zuil ervoor zorgen dat mensen die het pand of de ruimte betreden hun handen effectief en snel desinfeceteren.

Tot slot bieden we bij Hulpmiddelwereld ook nog een sneltest voor Corona aan. Dit betreft een Antigeen sneltest. De sneltest geeft binnen ongeveer 15 minuten een betrouwbaar resultaat.

Naar boven