Nutridrink drinkvoeding:
Zeker als u dit voor het eerst gebruikt kan dit best even wennen zijn.

U kunt Nutridrink niet alleen gebruiken zoals u gewend bent maar u kunt het ook verwerken in heerlijke recepten. Op deze pagina vindt u zowel tips als een selectie van recepten, die u gemakkelijk kunt maken met Nutridrink producten. Zo vergroot u uw eetlust en kunt u eindeloos variëren! Daarnaast leggen we u uit wat u kunt doen bij veelvoorkomende problemen. Om het gemakkelijker te maken om het gegeven advies te volgen, is het belangrijk te variëren
Bon appetit!

7 tips om Nutridrink prettig en doeltreffend te gebruiken

1
Varieer in smaken een soorten

Wissel smaken en soorten zoveel mogelijk af. Zeker als u meer dan drie keer per dag drinkvoeding gebruikt. Denk bijvoorbeeld eens aan soep, een dessert of een flesje op basis van melk of yoghurt. Het is raadzaam om dit te doen in overleg met uw diëtist

2
Neem de tijd

Drink langzaam en neem kleine slokjes. U mag gerust een uur over een flesje doen. Dit voorkomt dat u te snel een te vol gevoel krijgt.

3
Gebruik tussen maaltijden in

Verspreid de drinkvoeding gelijkmatig over de dag. Het beste is om het te gebruiken tussen je maaltijden in. Als u de drinkvoeding vlak voor uw maaltijd neemt, kan dit ten koste gaan van uw eetlust.

4
Neem voldoende vezels

U doet er slim aan om voldoende vezels tot u te nemen, in verband met de spijsvertering. Heeft u moeite om voldoende vezels binnen te krijgen? Overleg dan even met uw arts of diëtist. Zij kunnen u eventueel drinkvoeding met extra vezels voorschrijven.

5
Serveer in een glas of kom

Serveer de drinkvoeding bij voorkeur in een glas, op een schaaltje of in een kommetje. Dit is gemakkelijker drinken – en ziet er ook wat leuker uit

6
Warm uw drinkvoeding eens op

Heeft u drinkvoeding in de smaken koffie, caramel of cappuccino besteld? Dan kunt u deze ook opwarmen in de magnetron op maximaal 900 Watt, gedurende 60-80 seconden. Langer is niet aan te raden, vanwege het verlies van voedingsstoffen. Gebruik voor het verwarmen van uw drinkvoeding louter een magnetronbestendige beker. Het flesje mag wél in een pan met warm water, au bain marie.

7
Maak een ijsje

Toe aan verkoeling? U kunt heel eenvoudig van uw drinkvoeding een ijsje maken, aan de hand van ijsvormpjes.

Heerlijke Nutridrink recepten

Een kleine greep uit de Nutridrink receptenboekjes

Wortelsmoothie met sinaasappel en dadels

Met Nutridrink Compact Protein

Ingrediënten voor 1 glas

Bereiding

  1. Pel de sinaasappel en de banaan en snijd beide vruchten in stukken.
  2. Voeg de vruchten bij de overige ingrediënten in een mengbeker en mix op hoge snelheid tot een schuimige drank .
  3. Serveer in een mooi glas

Voedingswaarden per portie

Energie 569 kcal
Eiwitten 20,7 g

Pannekoeken

Met Nutrinidrink Multi Fibre

Ingrediënten voor 3 pannekoeken

Bereiding

  1. Meng bloem en zout in een kom. Maak een kuiltje in het mengsel en breek hierin het ei.
  2. Voeg al roerend de helft van de NutriniDrink MF toe tot een dik/glad beslag.
  3. Voeg daarna geleidelijk de rest van de NutriniDrink MF toe.
  4. Smelt boter in de pan en bak hierin de pannenkoeken goudbruin.

Voedingswaarden per pannekoek (zonder beleg)

Energie 277 kcal
Eiwitten 9,5 g

Wat te doen bij

Een te zoete smaak?

Voeg een ijsklontje of scheutje melk toe
Smaakt de drinkvoeding te zoet? Dat kunt u gemakkelijk verminderen door de drank koud te serveren, of door een ijsblokje toe te voegen. Een andere mogelijkheid is een scheutje (karne)melk of yoghurt bij uw drinkvoeding te doen. Het is niet aan te raden om de voeding te verdunnen, omdat dan de hoeveelheid vloeistof toeneemt. Daardoor krijgt u eerder een te vol gevoel.

Een te dunne drank?

Voeg een verdikkingsmiddel toe
Als drinkvoeding en andere dranken te dun zijn, kunt u ze indikken met een speciaal verdikkingsmiddel. Uw arts of diëtist kan u hierover adviseren.

Slijmvorming?

Neem een slokje water of een ijsblokje
Slijmvorming kunt u verminderen door na elk slokje een beetje water te nemen. Of neem een ijsblokje in uw mond als u uw drinkvoeding genuttigd heeft. Daarnaast is het raadzaam om het gebruik van melkproducten en sap te beperken

Verandering van uw smaak?

Probeer verschillende smaken
Door ziekte of medicijngebruik kan uw smaak soms veranderen. Probeer daarom verschillende smaken van verschillende fabrikanten.

Moeite met slikken?

Gebruik zuivelproducten
Als slikken lastig wordt, is het slim om een yoghurtvariant van de drinkvoeding te nemen. U kunt er ook voor kiezen om de voeding aan te lengen met vla, yoghurt of pudding.

Verschillende soorten Nutridrink

Nutridrink heeft een breed aanbod aan samenstellingen, smaken, volumes en texturen om de beste zorg te leveren en therapietrouw te ondersteunen. Bekijk hieronder het aanbod van de verschillende soorten Nutridrink.

Normale Nutridrink


De normale Nutridrink is een drinkvoeding die veel eiwitten en energie bevat en is geheel lactose- en glutenvrij. De normale Nutridrink komt in flesjes van 200 ml. De normale Nutridrink wordt veelal gebruikt door mensen die drinkvoeding nodig hebben als aanvulling op hun voeding, maar geen grote behoefte hebben aan extra veel eiwitten en extra vezels. Indien u behoefte heeft aan extra vezels dan is de Nutridrink Multi Fibre of Compact Fibre meer iets voor u. Is een portie van 200 ml te veel voor u? Dan is Nutridrink Compact meer iets voor u.

✔ Rijk aan eiwitten en energie
✔ Lactose- en glutenvrij
✔ 200 ml per flesje
✔ Lagere viscositeit (vloeibaarheid) dan de Compact variant

De normale Nutridrink is bij ons verkrijgbaar in de smaken Vanille, Chocolade, Banaan en Aardbei.

Nutridrink Compact


Net zoals de bovenstaande Nutridrink is de Nutridrink Compact eiwitrijk en energierijk. Ook deze variant is lactose- en glutenvrij. In tegenstelling tot de 200 ml normale Nutridrink komt de Nutridrink Compact met een inhoud van 125 ml. Een ander verschil met de normale Nutridrink is dat de Nutridrink Compact een minder lage viscositeit heeft en dus iets minder vloeibaar is. De Nutridrink Compact variant wordt veelal gebruikt bij mensen die geen extra grote behoefte hebben aan eiwitten of vezels en die moeite hebben met grotere volumes voeding binnen te krijgen.

✔ Rijk aan eiwitten en energie
✔ Glutenvrij
✔ 125 ml per flesje
✔ Ideaal voor als het niet lukt om grotere hoeveelheden binnen te krijgen

Nutridrink Copmact komt in de smaken Neutraal, Vanille, Mokka, Chocolade, Bosvruchten, Bosvruchten, Banaan, Abrikoos en Aardbei.

Nutridrink Protein


Nutridrink Protein is, net zoals Nutridrink Compact Protein, een glutenvrije drinkvoeding die ondersteuning biedt bij het binnenkrijgen van bepaalde voedingsstoffen. Vrijwel alle mensen die ziekte gerelateerde ondervoeding hebben, hebben een verhoogde eiwitbehoefte, maar sommige nog meer dan anderen. Voor degene die een extra verhoogde behoefte hebben aan eiwitten wordt de Nutridrink Protein aanbevolen. Het verschil met de Compact Protein is dat deze variant een grotere inhoud per flesje heeft, namelijk 200 ml (ten opzichte van 125 ml), en dat deze variant een lagere viscositeit heeft dan de Nutridrink Compact Protein wat inhoudt dat deze variant iets vloeibaarder is.

✔ Rijk aan eiwitten en energie
✔ Extra veel eiwitten
✔ Glutenvrij
✔ Lagere viscositeit (vloeibaarder dan de Compact Protein variant)

De Nutridrink Protein is verkrijgbaar in de volgende smaken: Vanille, Aardbei, Banaanen Mokka.

Nutridrink Compact Protein


Nutridrink Compact Protein is een variant van Nutridrink Protein alleen dan een kleinere inhoud. Tegenover de reguliere inhoud van 200 ml per flesje, bevat de Nutridrink Compact Protein een inhoud van 125 ml per flesje. Nutridrink Compact Protein is glutenvrije, energierijke en eiwitrijke drinkvoeding. De Compact Protein wordt vaker gebruikt bij een verhoogde eiwitbehoefte dat gepaard gaat met moeite hebben met grote volumes binnenkrijgen. De Nutridrink Compact Protein heeft een iets hogere viscositeit dan de Nutridrink Protein, wat betekent dat deze iets minder vloeibaar is dan de Nutridrink Protein variant.

✔ Rijk aan eiwitten en energie
✔ Extra veel eiwitten
✔ Glutenvrij
✔ Ideaal voor als het u moeite heet met grotere hoeveelheden binnen te krijgen

De Nutridrink Compact Protein komt in verschillende smaken: Aardbei, Vanille , Banaan, Mokka, Bosvruchten en Perzik-Mango.

Nutridrink Multi Fibre


Nutridrink Multi Fibre is een volledige drinkvoeding, rijk aan eiwitten en energie. Deze drinkvoeding is glutenvrij en lactosevrij en komt en een 200 ml flesje. Zoals de naam al prijsgeeft, zitten in deze variant vezels. De Nutridrink Mulit Fibre wordt veelal gedronken door mensen die ziek zijn of herstellende zijn en behoefte hebben aan extra voedingsvezels.

✔ Rijk aan energie en eiwitten
✔ Gluten- en lactosevrij
✔ Extra vezels
✔ Lagere viscositeit (vloeibaarder dan de Compact Fibre variant)

Nutridrink Multi Fibre komt in de smaken Vanille, Chocolade en Aardbei.

Nutridrink Compact Fibre


De Nutridrink Compact Fibre is de kleinere variant van de Nutridrink Multi Fibre. Deze komt namelijk in flesjes van 125 ml (ten opzichte van 200 ml). Ook deze variant is lactose- en glutenvrij. De Nutridrink Compact Fibre is een volledige drinkvoeding die rijk is aan energie en eiwitten. Daarnaast zitten er in de Nutridrink Compact Fibre nog extra vezels. De Nutridrink Compact Fibre wordt veelal gebruikt door mensen die ziektegerelateerde ondervoeding hebben, een grotere behoefte hebben aan extra voedingsvezels en niet zo’n grote hoeveelheden kunnen binnenkrijgen.

✔ Rijk aan energie en eiwitten
✔ Glutenvrij
✔ Extra vezels
✔ Ideaal voor als het u moeite heet met grotere hoeveelheden binnen te krijgen

De Nutridrink Compact Fibre hebben wij in ons assortiment in de volgende smaken: Aardbei, Mokka en Vanille.

Nutridrink Juice Style en Nutridrink Yoghurt Style


Nutridrink Juice Style en Nutridrink Yoghurt Style zijn energierijke drinkvoedingen. De Juice Style is lactose- en glutenvrij en de Nutridrink Yoghurt Style is alleen glutenvrij. Beide varianten komen alleen in 200 ml flesjes. Nutridrink Juice Style en Nutridrink Yoghurt Style zijn er voor de afwisseling. Let op: Hier zitten geen vezels in en hoewel ze eiwitrijk zijn, zitten er geen extra eiwitten in zoals bij de Protein varianten.
Voordelen Nutridrink Juice Style:

✔ Rijk aan energie en eiwitten
✔ Gluten- en lactosevrij
✔ Heerlijk verfrissende smaak

De Nutridrink Juice Style is verkrijgbaar in de frisse smaken Sinaasappel, Cassis, Bosvruchten, Appel en Aardbei.


Voordelen Nutridrink Yoghurt Style

✔ Rijk aan energie en eiwitten
✔ Glutenvrij
✔ Heerlijke verfrissende smaak
✔ Ideaal om mee af te wisselen

De Nutridrink Yoghurt Style is verkrijgbaar in de smaken Frambozen, Perzik-Sinaasappel, Vanille-Citroen.

Nutridrink Créme


De Nutridrink Créme lijn is een verdikte drinkvoeding die rijk is aan eiwitten en energie. Deze variant heeft een hogere viscositeit en is dus een minder vloeibaar dan de andere Nutridrink varianten. Hoewel Nutridrink Créme glutenvrij is, bevat het wel melk. De Nutridrink Créme variant is ideaal als toetje.

✔ Rijk aan energie en eiwitten
✔ Glutenvrij
✔ Dikkere substantie dan de andere Nutridrink varianten
✔ Ideaal als toetje

Nutridrink Créme is verkrijgbaar in de smaken Vanille, Chocolade, Bosvruchten en Banaan.

Naar boven