ROHO

ROHO - kussens Decubitis preventie, positionering & comfort

 Gratis bezorging vanaf €50,-  30 dagen bedenktijd  Deskundig advies
   

1 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
1 products found
   

1 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
1 products found

Bescherming van de huid

ROHO producten zijn voor iedereen die voor zijn gezondheid, genezing en welzijn afhankelijk is van een goede huidbescherming, positionering en comfort. Zitkussens met ROHO Shape Fitting Technology geven goede comfort en ondersteuning, maar zijn ook ontwikkelt om decubitus te voorkomen en genezen. Decubitus moet met een goede preventie en integrale aanpak besteden worden.

De ROHO Shape Fitting Technology voorkomt drukplekken en schuifkrachten. Huid en weefsel vervormen minimaal en decubitus gevoelige plekken zoals sacrum, tubers en trochanters worden beschermd. In extreme omstandigheden kan een doorlig plek in enkele uren ontstaan en zodra de plek er is, wordt genezen moeilijk. Daarom is preventie, vroegtijdige inschatting van risicofactoren, herkenning en ingrijpen cruciaal.

Drukpunten

Positionering

Langdurig zitten is belastend voor het lichaam, zeker bij een passieve zithouding en wanneer de mogelijkheid tot zelfstandige houdingswisselingen beperkt is of ontbreekt. Pijnklachten, stijfheid en vermoeidheid zijn veel voorkomende klachten bij intensief gebruik van een rolstoel. Het is daarom van cruciaal belang om een correcte zithouding te creëren voor goede ondersteuning en waar mogelijk actief zitten en houdingsveranderingen te stimuleren. Iedereen is anders en daarom moet ieder persoon de juiste zitconfiguratie en zitkussen geboden kunnen worden.

ROHO zitkussens biedt deze flexibiliteit. een ROHO zitkussen in combinatie met een zitsysteem als bijvoorbeeld Sedeo Pro Handicare, biedt de gebruiker een positioneringoplossing.

 Drukverdeling             Schuifkrachtverschuiving    

Een comfortabel kussen

De kussens van ROHO bootsen een drijvend vermogen van water na. Daardoor ervaren we minder druk en bewegen we makkelijker. Hydrotherapie maakt hier gebruik van. De ROHO Shape Fitting Technology maakt echter geen gebruik van deze techniek, maar van speciaal ontworpen luchtcellen. Door het gebruik van deze cellen wordt een prettige drukverdeling, schokabsorberend vermogen & warmteregulatie gerealiseerd. Daarbij gelden de belangrijkste voorwaarden: comfort en pijnbestrijding.

Naar boven