Seniorenbedden

Slaapt u gezond?Het beste slaapt u in een bed op maat

Gratis brochure aanvragen Gratis brochure
   

14 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
14 products found
Seniorenbed Alfred thumbnail
349,-

Seniorenbed Alfred - 1 persoons

(0)
Seniorenbed Dylan - 1 persoons 6
399,-

Seniorenbed Dylan - 1 persoons

(0)
Seniorenbed Mason - 1 persoons
549,-

Seniorenbed Mason - 1 persoons

(0)
Seniorenbed Wilson
1395,-

Seniorenbed Wilson

(0)
Seniorenbed Burton
330,-

Seniorenbed Burton

(2)
Seniorenbed Burton tweepersoons
1035,-

Seniorenbed Burton 2-Persoons

(0)
Seniorenbed Mason - 2 persoons deelbaar op wielen
999,-

Seniorenbed Mason - 2 persoons deelbaar op wielen

(0)
Zorgbed Mason - 2 persoons
4599,-

Zorgbed Mason - 2 persoons deelbaar op wielen

(0)
Seniorenbed Miles - 2 persoons
549,-

Seniorenbed Miles - 2 persoons

(0)
Seniorenbed Milan - 2 persoons
599,-

Seniorenbed Milan - 2 persoons

(0)
Seniorenbed Alfred - 2 persoons 2
549,-

Seniorenbed Alfred - 2 persoons

(0)
Seniorenbed Alfred - 2 persoons deelbaar op wielen
999,-

Seniorenbed Alfred - 2 persoons deelbaar op wielen

(0)
Seniorenbed David - 2 persoons deelbaar op wielen 2
999,-

Seniorenbed David - 2 persoons deelbaar op wielen

(0)
Seniorenbed Thomas - 2 persoons deelbaar op wielen 2
999,-

Seniorenbed Thomas - 2 persoons deelbaar op wielen

(0)
   

14 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
14 products found

Waarom een Seniorenbed Kopen?

Heeft u moeite met het in- en uitstappen van uw bed?

Is het opmaken van uw bed een probleem?

Zoals de naam al aangeeft worden senioren bedden vaak door ouderen gebruikt. Maar ook voor mensen met lichamelijke klachten of mensen die lang zijn is een seniorenbed een uitkomst. Er zijn ook steeds vaker jonge, gezonde mensen die kiezen voor een seniorenbed. Deze bedden zijn hoger dan een regulier bed en dit voorkomt veel problemen. Voor iedereen zijn deze bedden plezieriger in gebruik, voornamelijk door de hoge mate van comfort. Je stapt er makkelijker in en uit, ze zijn makkelijker op te maken en het stofzuigen onder het bed gaat met veel gemak.

Langer thuis wonen is natuurlijk wat iedereen wil en een senioren bed maakt dat voor veel senioren of mensen met lichamelijke klachten mogelijk. Daarnaast zult u ook genieten van alle comfort die een senioren bed te bieden heeft en zult u langer zelfstandig blijven en dus ook zelf kunnen beslissen wanneer u in- en uit bed stapt. Indien u bij het senioren bed ook een verstelbare bedbodem heeft kunt u in de ochtend de rug omhoog zetten om rustig wakker te worden en uw ademhaling op gang te brengen. Vermoeide benen kunnen door middel van de verstelbare bedbodem omhoog gezet worden om het bloed goed door te laten stromen. Als u klaar bent om op te staan dan gaat u op de rand van uw senioren bed zitten en staat u gemakkelijk op. De hoogte van het bed zorgt ervoor dat dit makkelijk en comfortabel mogelijk gemaakt wordt.

Er zijn verschillende redenen en voordelen om voor een senioren bed te kiezen. Hieronder vind u de meest belangrijke opties die een senioren bed te bieden heeft:

Seniorenbedden zijn voorzien van een extra hoge instap

Seniorenbedden zijn voorzien van een extra hoge instap, dit biedt extra comfort en geeft meer gemak bij het opmaken van het bed en het stofzuigen onder het bed. Daarnaast maakt dit het in- en uit bed stappen makkelijker.

De meeste tweepersoons seniorenbedden zijn deelbaar

De meeste seniorenbedden zijn deelbaar, dit zorgt ervoor dat de bedden door middel van de wieltjes onder het bed uit elkaar geschoven kunnen worden, hierdoor kan makkelijk onder de bedden gestofzuigd worden. Daarnaast zijn de bedden ook los van elkaar te gebruiken als twee eenpersoonsbedden.

Optioneel is een seniorenbed elektrisch verstelbaar

De meeste seniorenbedden zijn verkrijgbaar in een elektrisch verstelbare uitvoering met duidelijke afstandsbediening. Hierdoor kunt u specifieke lichaamsdelen extra ondersteuning geven. Een voorbeeld hiervan is als u de rugleuning omhoog zet voordat u in bed stapt, u al direct een rugsteun heeft waarna u deze kunt laten zakken voor een liggende houding. Een van de bedden die met een elektrisch verstelbare lattenbodem geleverd kan worden is het seniorenbed Wilson. Mocht u t.v. willen kijken vanuit bed, dan kunt u dat in een verantwoorde zit/lig positie met genoeg steun voor uw rug en nekwervels. Daarnaast hoeft u bij het opmaken van het bed uw rug niet onnodig te belasten.

Seniorenbedden voorkomen lichamelijke klachten

U bepaalt zelf de hoogte van uw bed, wat ideaal is als u uw rug niet onnodig wilt belasten of als u speciale zorg nodig heeft. Door het speciale ontwerp van een senioren bed ligt het matras hoger in het bed. Hierdoor gaat u op het zachte matras zitten en niet op een harde bedrand.

Accessoires en hulpmiddelen voor een senioren bed

Er zijn tal van accessoires en hulpmiddelen die u nog meer comfort en gemak geven. Voorbeelden hiervan zijn transferbeugels, een verstelbaar bedhek, een bedgalg of een dekenboog. 

Hoog laag bedden

Naast de senioren bedden vind u in onze webshop ook zorgbedden, ook wel ziekenhuisbed genoemd. Deze bedden zijn geschikt wanneer u door een ziekte of een ongeval langere tijd in bed ligt. Deze bedden bieden comfort wanneer u veel tijd doorbrengt in bed en is bovendien in hoogte verstelbaar zodat uw familie en zorgverleners de juiste zorg kunnen bieden.

Naast deze zorgbedden bieden wij ook het hoog laag bed Haydn aan. Dit bed heeft dezelfde voordelen zoals een zorgbed maar wordt geleverd inclusief bedhekken en een papegaai welke nog meer comfort en veiligheid zullen bieden tijdens het doorbrengen in bed.
 

Wordt een senioren bed vergoed?

Een senioren bed wordt niet vergoed vanuit de WMO. Gemeenten hebben vanaf 2015 de vrijheid gekregen om te bepalen wie de voorzieningen uit de WMO nodig heeft. De eigen verantwoordelijkheid van de burger staat voorop. Bedden worden daarom gezien als iets wat zelf aangeschaft zal moeten worden. Seniorenbedden horen daar ook bij.

Wij kunnen de senioren bedden leveren in veel verschillende breedte- en lengtematen. Zo vind u altijd een model dat bij u past!
Wij denken graag met u mee en willen u graag informeren over de mogelijkheden. Neem daarom gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat!

Naar boven