Klantenservice bereikbaar
ma t/m vr van 9.00 tot 17.00
of vul ons contactformulier in

Sprekende horloges

Een sprekend horloge is een polshorloge dat de tijd uitspreekt door op een knopje te drukken.

Sprekende horloges kunnen een oplossing zijn voor personen die slecht zien of blind zijn. Maar ook voor mensen die niet kunnen klokkijken, bijvoorbeeld door een verstandelijke beperking. 

   

5 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
5 products found
   

5 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
5 products found

Waar moet u op letten bij het kopen van een sprekend horloge

Bij het kopen van het sprekend horloge is het belangrijk om op een aantal punten te letten.

  • Een sprekend horloge kan een wijzerplaat hebben of digitale cijfers. Voor mensen die nog een beetje kunnen zien is de grootte en het contrast van de cijfers belangrijk. Voor mensen die moeite hebben met klokkijken is een wijzerplaat vaak gemakkelijker dan digitale cijfers maar niet altijd.
  • Let op de taal van het sprekende horloge. Niet alle sprekende horloges spreken de tijd uit in het Nederlands. Als u moeite heeft met het begrijpen van het Engels is het belangrijk om daar op te letten.
  • Let op de manier van uitspreken. Sommige pratende horloges lezen voor wat er op het schermpje staat, bijvoorbeeld “het is negen uur vijftien”. Andere sprekende horloges geven de tijd in spreektaal, bijvoorbeeld “ het is kwart over negen”. Let er bij het kiezen of welke manier van uitspreken u het handigst vindt.
  • Let bij het kopen van een sprekend horloge op het volume van de stem. Vooral ouderen horen vaak ook niet goed, waardoor de stem luid genoeg moet zijn. Mensen die wel goed horen vinden het soms vervelend als de stem van het horloge erg hard is. Dan valt het sprekend horloge extra op.
  • Sommige sprekende horloges hebben een dames- en herenuitvoering. Anderen zijn universeel.
  • Sommige pratende horloges hebben ook een alarmfunctie of datumfunctie. Ook zijn er sprekende horloges die de dag aangeven.
  • Een sprekend horloge met een atoomfunctie heeft altijd de juiste tijd. Het horloge loopt nooit voor of achter en de zomertijd en wintertijd wordt ook automatisch goed gesteld.

Wordt een sprekende horloge vergoed?

Een sprekend horloge wordt helaas niet vergoed door de WMO of zorgverzekering.

Naar boven