Vragen of telefonisch bestellen

088 0080 100

Nu open tot 17:00

  • Snelle levering
  • Geld terug garantie
  • Gratis verzending vanaf 50,-
  • 30 dagen bedenktijd

Sprekende wekkers

Als men slechtziend is kan het lastig zijn om op de klok te kijken en de tijd in de gaten te houden. Met een sprekende wekker kan dit probleem eenvoudig opgelost worden. Een sprekende wekker spreekt de tijd hardop uit als u op een knop drukt. Zo weet u altijd hoe laat het is zonder zelf te kijken. Op deze pagina staan alle sprekende wekkers die wij in ons aanbod hebben.

   

6 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
6 products found
   

6 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
6 products found

Kenmerken sprekende wekker

Sprekende wekkers zijn in diverse varianten verkrijgbaar. Sommige modellen lijken op een gewone analoge of digitale wekker. Deze modellen zijn bijvoorbeeld geschikt met mensen met beperkt zicht. Mensen die blind zijn kunnen gebruik maken van een wekker die enkel knoppen heeft. Elke wekker is voorzien van een knop waarbij de tijd hardop wordt uitgesproken als erop gedrukt wordt. Daarnaast zijn er knoppen voor het instellen van de wekker. Sommige modellen kunnen ook de datum, de dag of het dagdeel aangeven.

Naast sprekende wekkers bevat ons assortiment ook vibrerende wekkers. Deze maakt u wakker door middel van een vibrerende armband die u elke avond omdoet als u de wekker wilt gebruiken. Dit model is speciaal geschikt voor slechthorenden, mensen die doof zijn en slechtzienden. Tevens kunt u dit model gebruiken als u het niet fijn vindt om door een hard geluid gewekt te worden. Twijfelt u welke wekker het meest geschikt is voor u of voor de persoon waarvoor u de wekker koopt? U kunt dan contact opnemen met onze specialisten. Zij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en om u persoonlijk advies te geven.

Belangrijke punten om op te letten

Doordat er veel verschillende modellen binnen de sprekende wekkers verkrijgbaar zijn is het van belang om op enkele punten te letten. Bij elke wekker staat aangegeven welke taal of talen de wekker spreekt. In de meeste gevallen kunt u het beste kiezen voor een Nederlandse wekker aangezien een andere taal verwarrend kan zijn. De tijden kunnen op meerdere manieren worden uitgesproken. De een zegt bijvoorbeeld dat het kwart over 1 is, terwijl de ander zegt dat het 1 uur 15 is. Bij enkele wekkers kunt u zelf instellen welke uitspraak beter is. Het volume en de stem wisselen per model.

Soms is het mogelijk om zelf het volume in te stellen. Zo kunt u zelf bepalen hoe hard de wekker moet spreken om duidelijk hoorbaar te zijn. Als u last heeft van uw handen dan is het belangrijk dat de knop groot is en dat u deze makkelijk in kunt drukken. Bij het uitzoeken van een wekker kunt u het beste voor een model met een atoomfunctie kiezen. Deze wekkers hebben namelijk altijd de juiste tijd, ook bij winter- en zomertijd. Hierdoor hoeft u niet steeds zelf de tijd aan te passen.

Hulp bij slechtziendheid

Als u slechtziend bent kunt u gebruik maken van diverse hulpmiddelen om het leven makkelijker te maken. In onze webshop vindt u dan ook diverse producten die u helpen, zoals low vision zonnebrillen, kalenderklokken en vergrootglazen. Deze middelen kunt u weer in andere situaties gebruiken om u met uw slechtziendheid te helpen.

Naar boven