Een sneltest kopen? Sneltesten voor zorgprofessionals; voor een snel & betrouwbaar resultaat

Sneltesten voor Corona betreft veelal sneltesten die snel en gemakkelijk afgenomen kunnen worden door zorgprofessionals. Het grote voordeel van sneltesten is dat binnen ongeveer ongeveer 15 minuten na afname de uitslag bekend is. Bij Hulpmiddelwereld bieden we twee verschillende soorten sneltesten aan. Lees hieronder welke sneltesten we aanbieden en welke sneltest wordt gebruikt in welke situatie.

Antigeen sneltest Corona

Antigeen Sneltest - 5 stuks

 • 5 stuks test kits
 • 5 neusswabs
 • 1 stuk buffer vloeistof
 • Handleiding
 • Binnen 15 minuten de uitslag
 • Geeft potentiële besmetting aan
 • Werkt middels neusswabs (wattenstokjes)
 • Voor tijdens de incubatieperiode of max.10 dagen na de start van koortsverschijnselen
 • Voor professioneel gebruik


Levertijd 1 tot 2 werkdagen€29,75 per test kit (5 testen) incl. BTW

Het is niet mogelijk dit product te retourneren.Sneltest antibody voor Corona

Antibody Sneltest - 5 stuks

 • 5 stuks test kits
 • 1 stuk buffer vloeistof
 • 5 bloedprikkers
 • 5 steriele doekjes
 • Handleiding (5 stuks)
 • Binnen 15 minuten de uitslag
 • Meet of u Corona heeft of heeft gehad
 • Werkt middels een druppeltje bloed en bijgeleverde buffervloeistof
 • Voor na de incubatieperiode
 • Voor professioneel gebruik


!Let op: Onbekende levertijd€89,95 per test kit (5 testen) incl. BTW

Het is niet mogelijk dit product te retourneren.Antigeen sneltesten voor Corona

Antigeen sneltesten werken middels een reactie op de voedingsstof die het corona virus nodig heeft om te overleven dat mogelijk in materiaal verkregen uit een uitstrijkje uit de neusholte. Vanaf het moment dat iemand het virus heeft ingeademd, bevinden deze coronastoffen zich in het lichaam. Het uitstruikje moet gedaan worden met een neusswab, oftewel een wattenstokje. Aan de hand van dit uitstrijkje met neusslijm wordt gestest of het virus zich in de luchtwegen bevindt van de geteste persoon. .

Met andere woorden, de Antigen sneltesten die Hulpmiddelwereld aanbiedt, geven aan of e geteste persoon drager is van het Corona virus en potentieel besmettelijk is. Het testresultaat uit zich na ongeveer 15 minuten na afname van de Antigeen sneltest.

De Antigen Testkit meet COVID virus delen in de luchtwegen. De sneltest is het best toepasbaar tijdens de incubatieperiode, dus voordat er klachten zijn ontwikkeld. De Antigen sneltest is uitsluitend voor professioneel gebruik.

Antibody sneltest voor Corona

Met een Antibody sneltest kan worden getest of iemand COVID-19 heeft gehad of dat iemand zich in een later stadium van herstel van COVID-19 bevindt. De Antibody sneltest stelt dit vast op basis van antilichamen tegen het virus die zijn aangemaakt in het lichaam. Deze antilichamen blijven naar alle waarschijnlijkheid nog enkele maanden in uw lichaam. De aanwezigheid van deze antilichamen worden gemeten middels een IgG en een IgM meting.

Omdat deze antilichamen zich potentieel in het bloed bevinden, is bij het vervaardigen van deze Antibody sneltest een druppeltje bloed nodig. Deze wordt verkregen met bijgeleverde bloedprikkertjes. Na afname van de test door een zorgprofessional wordt binnen 15 minuten duidelijk of de geteste persoon Corona heeft of Corona heeft gehad. De Antibody sneltest is uitsluitend voor professioneel gebruik.

Werken de testen ook effectief voor de Britse en Zuid-Afrikaanse mutatie?

Ja, beide testen werken ook effectief bij de Britse en Zuid-Afrikaanse mutatie van COVID-19. De stoffen waarop getest wordt, zijn dezelfde stoffen als bij de niet gemuteerde variant. Dit geldt voor zowel de Antibody Sneltesten als de Antigen Sneltesten.

Wat zijn IgM en IgG antistoffen?

Indien u besmet raakt met een virus, gaat uw immuunsysteem antilichamen aanmaken om dit virus te bestrijden. IgM is een snel reagerend antilichaam en wordt dus in een vroeg stadium gevorm na een infectie tijdens de eerste afweerreactie. IgG antistoffen worden in een later stadium gevormd en zijn ook de langerwerkende antilichamen. Wanneer beide types antistoffen in het bloed gevonden worden, wordt immuniteit opgebouwd. Let op; Hoewel een positieve test op zowel IgG mogelijk duidt op een zekere immuniteitsgraad is, is het nog onduidelijk hoe lang IgG antilichamen tegen COVID-19 in het lichaam blijven. Onderzoek moet dit nog uitwijzen.

Antibody verloop bij Corona - Sneltest Antibody Corona

Welke sneltest kunt u het beste kopen?

Wilt u weten of iemand besmettelijk is? Of wilt u weten of iemand het Corona virus bij zich draagt? Dan kunt u het beste voor de Antigen sneltest kiezen. Deze sneltest werkt al in de incubatietijd, dus nog voordat er klachten zijn.

Wilt u weten of iemand Corona heeft of heeft gehad? Dan is de Antibody sneltest de juiste keuze. Deze werkt het beste na de incubatieperiode, dus bij of na koorts. 

Mag u de sneltesten op uzelf toepassen?

Hoewel de uitvoering en interpretatie van het resultaat van de sneltest eenvoudig is, dient de uitvoering en interpretatie van de sneltesten gedaan te worden door een zorgprofessional. Vooralsnog is het dus momenteel de bedoeling dat een zorgprofessional de sneltest afneemt. Ze zijn dus alleen voor professioneel gebruik.

Wel worden de Valocare sneltesten in Oostenrijk en Duitsland al als zelftest ingezet. In Nederland is het aanbieden van zelftesten nog niet toegestaan. We zijn momenteel in gesprek met het ministerie om onze testen als zelftesten in te mogen zetten.

Zijn sneltesten betrouwbaar?

Om te kijken naar de betrouwbaarheid van de sneltesten kijken we naar twee betrouwbaarheidscijfers: Sensiviteit en specificiteit.

Sensiviteit: De sensiviteit van een test is het percentage correcte positieve uitslagen onder zieke mensen. Hoe hoger de sensitiviteit van een test, hoe beter de test is in het opsporen van zieke mensen.

specificiteit: De specificiteitvan een test is het percentage correcte negatieve uitslagen onder zieke mensen. Ook hier geldt, hoe hoger hoe beter.Hoe hoger de sensitiviteit van de test, hoe accurater de test gezonde mensen als gezond bestempeld.

In het ideale geval hebben testen dus een score van 100% op sensitiviteit én van 100% op specificiteit, maar niet veel bestaande testen dragen deze scores.

Hoe scoren de sneltesten op deze eigenschappen?

De Antigen sneltest: Deze testen scoren 92% op sensiviteit en 99,3% op specificiteit. Simpel gezegd betekent dit dat er per 1000 geteste mensen 80 false positive zijn en 7 false negative.

De Antibody sneltest: Deze testen scoren 98,9% op sensiviteit en 97,1% op specificiteit. Simpel gezegd betekent dit dat er per 1000 geteste mensen er 11 false positive zijn en 29 false negative.

Even ter vergelijking: PCR testen (de testen die veelal door het RIVM worden gebruikt) worden geschat op 67 tot 98% voor klinische sensitiviteit en 96 tot 99,5% voor klinische specificiteit (bron).

Voordelen van een sneltest

De voornaamste voordelen van een sneltest zijn:

 • Snel resultaat: Dit is voor veel mensen een groot voordeel ten opzichte van testen via een teststraat waar je tot 2 dagen op het resultaat moet wachten. Een snel resultaat geeft meer zekerheid. Na circa 15 minuten na afname van de test is de uitslag bekend.
 • Schaalbaar: Daarnaast is het voor veel bedrijven handig dat sneltesten schaalbaar zijn en eventueel op eigen locatie afgenomen kunnen worden door een zorgprofessional.
 • Minder pijnlijk: Een ander voordeel wat Antigeen sneltesten betreft, is dat ze een stuk minder pijnlijk zijn. De neusswabs hoeven niet zo diep de neusholte als bij PCR testen. De afname is dan ook binnen enkele seconden gebeurd.
 • Goedkoop: Sneltesten zijn doorgaans gemiddeld stukken goedkoper dan bijvoorbeeld een PCR test.

Zijn deze sneltesten door het RIVM gevalideerd?

Nee, want dat hoeft ook niet. De meeste sneltesten die u online tegenkomt zullen niet gevalideerd zijn door het RIVM, maar dat betekent niet per direct dat ze ineffectief of onbetrouwbaar zijn. Die validatie is voornamelijk nodig als de leverancier sneltesten wilt verkopen aan de overheid. Zij mogen namelijk alleen gevalideerde testen inzetten.

Andere hulpmiddelen naast sneltesten

Hulpmiddelwereld biedt naast sneltesten nog andere corona-gerelateerde hulpmiddelen aan, zoals chirurgische mondneusmaskers type IIR, FFP2 mondkapjes, Sterillium Med en desinfectie spray.

Naar boven