Een sneltest kopen? Sneltesten met Corona zelftesten; voor een snel & betrouwbaar resultaat

Sneltesten met zelftesten voor Corona betreft veelal sneltesten die snel en gemakkelijk afgenomen kunnen worden door uzelf of een zorgprofessionals. Het grote voordeel van sneltesten is dat binnen ongeveer ongeveer 15 minuten na afname de uitslag bekend is. Bij Hulpmiddelwereld bieden we een betrouwbare antigeen sneltest aan die binnen ongeveer 15-20 minute de uitslag weergeeft. 

Antigeen sneltest Corona

FlowFlex Antigeen Sneltesten 5 of 10 stuks

 • Zelftest
 • 5 of 10 buisjes met vloeistof
 • 5 of 10 neusswabs
 • 5 of 10 stuks buffer vloeistof
 • 5 of 10 testcasettes
 • 5 of 10 afvalzakjes
 • 5 of 10 handleidingen / bijsluiters
 • Binnen 15 tot 30 minuten de uitslag
 • Geeft potentiële besmetting aan
 • Werkt middels neusswabs (wattenstokjes)
 • Voor tijdens de incubatieperiode of max.10 dagen na de start van koortsverschijnselen

Levertijd: Vandaag besteld? Volgende werkdag in huis!

€19,75 per 5 stuks incl. BTW
Bestel nu 5 stuks
€39,50 per 10 stuks incl. BTW
Bestel nu 10 stuks


Antigeen zelftesten voor Corona

Onze antigeentesten zijn zelftesten. Dit betekent dat u ze gemakkelijk en snel op uzelf kunt toepassen. De duidelijke handleiding legt u stap voor stap uit hoe precies.

Antigeen sneltesten werken middels een reactie op de voedingsstof die het corona virus nodig heeft om te overleven dat mogelijk in materiaal verkregen uit een uitstrijkje uit de neusholte. Vanaf het moment dat iemand het virus heeft ingeademd, bevinden deze coronastoffen zich in het lichaam. Het uitstruikje moet gedaan worden met een neusswab, oftewel een wattenstokje. Aan de hand van dit uitstrijkje met neusslijm wordt getest of het virus zich in de luchtwegen bevindt van de geteste persoon. .

Met andere woorden, de Antigeen sneltesten die Hulpmiddelwereld aanbiedt, geven aan of de geteste persoon drager is van het Corona virus en potentieel besmettelijk is. Het testresultaat uit zich na ongeveer 15 minuten na afname van de Antigeen sneltest.

De Antigeen Testkit meet COVID virus delen in de luchtwegen. De zelftest is het best toepasbaar tijdens de incubatieperiode, dus voordat er klachten zijn ontwikkeld. 

Antibody sneltest voor Corona

Met een Antibody sneltest kan worden getest of iemand COVID-19 heeft gehad of dat iemand zich in een later stadium van herstel van COVID-19 bevindt. De Antibody sneltest stelt dit vast op basis van antilichamen tegen het virus die zijn aangemaakt in het lichaam. Deze antilichamen blijven naar alle waarschijnlijkheid nog enkele maanden in uw lichaam. De aanwezigheid van deze antilichamen worden gemeten middels een IgG en een IgM meting.

Omdat deze antilichamen zich potentieel in het bloed bevinden, is bij het vervaardigen van deze Antibody sneltest een druppeltje bloed nodig. Deze wordt verkregen met bijgeleverde bloedprikkertjes. Na afname van de test door een zorgprofessional wordt binnen 15 minuten duidelijk of de geteste persoon Corona heeft of Corona heeft gehad. De Antibody sneltest is uitsluitend voor professioneel gebruik.

Werken de sneltesten ook effectief voor de gemuteerde varianten van COVID-19?

Ja, beide sneltesten werken ook effectief bij de mutaties van COVID-19. Dit geldt dus ook voor de Indiase variant, ook wel de Delta variant genoemd, die voornamelijk in 2021 zijn intrede maakte.

De stoffen waarop getest wordt, zijn dezelfde stoffen als bij de niet gemuteerde variant. Dit geldt voor zowel de Antibody Sneltesten als de Antigeen Sneltesten.

Wat zijn IgM en IgG antistoffen?

Indien u besmet raakt met een virus, gaat uw immuunsysteem antilichamen aanmaken om dit virus te bestrijden. IgM is een snel reagerend antilichaam en wordt dus in een vroeg stadium gevorm na een infectie tijdens de eerste afweerreactie. IgG antistoffen worden in een later stadium gevormd en zijn ook de langerwerkende antilichamen. Wanneer beide types antistoffen in het bloed gevonden worden, wordt immuniteit opgebouwd. Let op; Hoewel een positieve test op zowel IgG mogelijk duidt op een zekere immuniteitsgraad is, is het nog onduidelijk hoe lang IgG antilichamen tegen COVID-19 in het lichaam blijven. Onderzoek moet dit nog uitwijzen.

Antibody verloop bij Corona - Sneltest Antibody Corona

Welke sneltest kunt u het beste kopen?

Wilt u weten of iemand besmettelijk is? Of wilt u weten of iemand het Corona virus bij zich draagt? Dan kunt u het beste voor de Antigeen sneltest kiezen. Deze sneltest werkt al in de incubatietijd, dus nog voordat er klachten zijn. De antigeen zelftest is eenvoudig op uzelf toe te passen.

Wilt u weten of iemand Corona heeft of heeft gehad? Dan is een Antibody sneltest de juiste keuze. Deze werkt het beste na de incubatieperiode, dus bij of na koorts. Deze sneltest is uitsluitend voor professioneel gebruik.

Mag u de sneltesten op uzelf toepassen?

De antigeen zelftesten mag u op uzelf toepassen (indien u 18 jaar of ouder bent). De bijgeleverde gebruiksaanwijzing met plaatjes legt duidelijk uit hoe.

De Antibody sneltesten zijn uitsluitend voor professioneel gebruik. Hoewel de uitvoering en interpretatie van het resultaat van de sneltest eenvoudig is, dient de uitvoering en interpretatie van de sneltesten gedaan te worden door een zorgprofessional. Vooralsnog is het dus momenteel de bedoeling dat een zorgprofessional de sneltest afneemt. 

Zijn sneltesten betrouwbaar?

Om te kijken naar de betrouwbaarheid van de sneltesten kijken we naar twee betrouwbaarheidscijfers: Sensiviteit en specificiteit.

Sensiviteit: De sensiviteit van een test is het percentage correcte positieve uitslagen onder zieke mensen. Hoe hoger de sensitiviteit van een test, hoe beter de test is in het opsporen van zieke mensen.

specificiteit: De specificiteitvan een test is het percentage correcte negatieve uitslagen onder zieke mensen. Ook hier geldt, hoe hoger hoe beter.Hoe hoger de sensitiviteit van de test, hoe accurater de test gezonde mensen als gezond bestempeld.

In het ideale geval hebben testen dus een score van 100% op sensitiviteit én van 100% op specificiteit, maar niet veel bestaande testen dragen deze scores.

Hoe scoren de sneltesten op deze eigenschappen?

De Antigeen zelftest: Deze testen scoren 92% op sensiviteit en 99,3% op specificiteit. Simpel gezegd betekent dit dat er per 1000 geteste mensen 80 false positive zijn en 7 false negative.

Even ter vergelijking: PCR testen (de testen die veelal door het RIVM worden gebruikt) worden geschat op 67 tot 98% voor klinische sensitiviteit en 96 tot 99,5% voor klinische specificiteit (bron).

Voordelen van een sneltest

De voornaamste voordelen van een Corona sneltest zijn:

 • Snel resultaat: Dit is voor veel mensen een groot voordeel ten opzichte van testen via een teststraat waar je tot 2 dagen op het resultaat moet wachten. Een snel resultaat geeft meer zekerheid. Na circa 15 minuten na afname van de test is de uitslag bekend.
 • Op uzelf toepassen: De Antigeen zelftest kunt u snel en gemakkelijk op uzelf toepassen, waar en wanneer u wilt. Zo bent u een stuk minder afhankelijk van testlocaties.
 • Schaalbaar: Daarnaast is het voor veel bedrijven handig dat sneltesten schaalbaar zijn en eventueel op eigen locatie afgenomen kunnen worden door een zorgprofessional.
 • Minder pijnlijk: Een ander voordeel wat Antigeen sneltesten betreft, is dat ze een stuk minder pijnlijk zijn. De neusswabs hoeven niet zo diep de neusholte als bij PCR testen. De afname is dan ook binnen enkele seconden gebeurd.
 • Goedkoop: Sneltesten zijn doorgaans gemiddeld stukken goedkoper dan b ijvoorbeeld een PCR test.

Zijn deze sneltesten door het RIVM gevalideerd?

Nee, want dat hoeft ook niet. De meeste sneltesten die u online tegenkomt zullen niet gevalideerd zijn door het RIVM, maar dat betekent niet per direct dat ze ineffectief of onbetrouwbaar zijn. Die validatie is voornamelijk nodig als de leverancier sneltesten wilt verkopen aan de overheid. Zij mogen namelijk alleen gevalideerde testen inzetten.

Andere hulpmiddelen naast sneltesten

Hulpmiddelwereld biedt naast de Antigeen sneltest voor corona nog andere corona-gerelateerde hulpmiddelen aan, zoals chirurgische mondneusmaskers type IIR, FFP2 mondkapjes, Sterillium Med en desinfectie spray.

Naar boven