Bescherming

Sporten is gezond, maar kan ook blessures tot gevolg hebben. Wie wel eens een blessure heeft opgelopen, weet dat revalidatie soms een moeizaam proces kan zijn. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Op deze pagina vindt u verschillende hulpmiddelen bij lichaamsbescherming. Ze bewijzen uiteraard ook hun nut wanneer u niet aan het sporten bent.

   

20 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
20 products found
   

20 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
20 products found

Sportrevalidatie bij een blessure

Mocht u tijdens het sporten een blessure oplopen dan betekent dit in de meeste gevallen dat u zult moeten revalideren. Sportrevalidatie houdt in dat u stap voor stap de belastbaarheid van uw lichaam weer terugbrengt op het oude niveau. Dit heeft als doel dat u uw sport weer kunt uitoefenen als voorheen. U kunt daarbij gebruik maken van verschillende revalidatie hulpmiddelen. Om te voorkomen dat u opnieuw een blessure oploopt of dat bepaalde klachten terugkomen, zijn er ook diverse hulpmiddelen verkrijgbaar die uw lichaam bescherming bieden.

Hipshield

Hipshield betekent wanneer je het letterlijk vertaalt heupschild. Het is dan ook gemaakt om uw heupen en botten te beschermen bij een val. Wie een hipshield draagt, verkleint het risico op heup- botbreuken aanzienlijk. Het 'schild' werd oorspronkelijk ontwikkeld voor motorrijders, maar bewijst ook andere sporters een goede dienst. De beschermer die is gevuld met verschillende luchtcellen, werkt als een soort schokbreker en vangt de klap op bij een val. Om de beschermer te kunnen dragen, heeft u een speciale onderbroek nodig. Deze onderbroeken zorgen ervoor dat de beschermer op de juiste plaats blijft zitten. De beschermer en onderbroeken zijn zowel verkrijgbaar voor dames als heren.

Teenbeschermer

Uw tenen zijn gevoelig voor blessures. U kunt uw teen stoten, of door wrijving kan er een blaar of een wondje ontstaan. Nu zal een blaar of een klein wondje op uw teen u er misschien niet direct van weerhouden om te gaan sporten, maar fijn is het niet. Door een teenbeschermer te dragen, kunt u pijnlijke tenen voorkomen en volop genieten van uw sport. Daarnaast bewijzen ze u ook in het dagelijks leven een goede dienst. In onze webwinkel zijn verschillende soorten teenbeschermers verkrijgbaar die er voor zorgen dat de druk op uw tenen wordt verlicht.

Oedeem handschoenen

Om vochtvorming (oedeem) te voorkomen, kunt u gebruik maken van oedeem handschoenen. Deze therapeutische handschoen geeft van buitenaf druk op uw lymfevaten en dat zorgt voor een betere lymfeafvoer. Ze zijn gemaakt van elastisch materiaal. U heeft de keuze uit oedeem handschoenen die de gehele hand en pols bedekken of een halve handschoen waarbij uw vingertoppen vrij zijn.

Naar boven