Rugbrace

Een rugbrace is een oplossing voor mensen die veel last hebben van rugklachten. De rug is een van de belangrijkste componenten van het lichaam en is erg kwetsbaar. De rug wordt daarentegen vaak overbelast en verkeerd gebruikt. Door middel van het gebruik van een rugbrace kunnen deze klachten verdwijnen.

   

6 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
6 products found
   

6 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
6 products found

Een rugbrace is een oplossing voor mensen die veel last hebben van rugklachten. De rug is een van de belangrijkste componenten van het lichaam en is erg kwetsbaar. De rug wordt daarentegen vaak overbelast en verkeerd gebruikt. Door middel van het gebruik van een rugbrace kunnen deze klachten verdwijnen doordat de rug ondersteunt wordt en de juiste houding bevordert. Hierdoor herstelt de rug sneller en verdwijnen de klachten ten gevolge van medische klachten of overbelasting.

Wanneer een rugbrace?

Een rugbrace helpt bij het verlichten van de pijn en klachten en stabiliseert de ruggenwervel. Rugklachten kunnen er soms voor zorgen dat u uw bed niet eens meer uit kunt en uw dagelijkse activiteiten flink belemmeren. Een rugbrace biedt hier een oplossing op. Wanneer u last hebt van rugklachten is het belangrijk om de rug goed ondersteunt te houden en deze te verlossen van zwaar werk. Een rugbrace ondersteunt de rug en zorgt ervoor dat deze in een juiste houding blijft staan. Hierdoor raakt u sneller klachten kwijt en herstelt de rug sneller. Bij de volgende gevallen wordt vaak een rugbrace aangeschaft:

  • Houdingsklachten
  • Spit
  • Hernia
  • Acute rugklachten
  • Langdurige rugklachten

De juiste soort rugbrace is erg van belang bij het kiezen van een brace. Als u last hebt van degeneratie van de wervelkolom of bijvoorbeeld wervelafschuiving is het essentieel dat de brace extra stevig is en de onderste helft van de rug goed wordt ondersteunt. Heeft u daarentegen last van hernia of pijn aan de onderrug dan is het juist van belang dat u een brace kiest die de spieren ontspant. Daarnaast kunnen rugbraces ook worden gebruikt om klachten te voorkomen. 

Naar boven