Schouderbrace

Het schoudergewricht is een belangrijk maar relatief instabiel gewricht. Hierdoor komen er vaak grote klachten kijken bij de schouderspieren. Een schouderbrace helpt bij het bestrijden van deze klachten. Deze brace ondersteunt het gewricht en zorgt ervoor dat de spieren rondom de schouder de kans krijgen om te herstellen. Zo kunt u weer beter bewegen en wordt de pijn verminderd.

   

3 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
3 products found
   

3 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
3 products found

Het schoudergewricht is een belangrijk maar relatief instabiel gewricht. Hierdoor komen er vaak grote klachten kijken bij de schouderspieren. Wanneer u veel last heeft van schouderpijn of andere schouderklachten kan een schouderbrace vaak een behulpzame oplossing zijn. Een schouderbrace stabiliseert het gewricht en vermindert de schouderklachten. Hierdoor krijgen de spieren rondom de schouder meer rust en hebben deze meer tijd om te herstellen.

Wanneer een Schouderbrace?

Een schouderbrace zorgt voor optimale steun aan de schouder. De brace helpt op een effectieve manier uw schouderpijn te verminderen. De braces die wij hebben bij hulpmiddelwereld zijn geschikt voor lichte tot zware schouderklachten en alledaagse bezigheden. 

Bij de volgtende schouderklachten wordt vaak een schouderbrace aangeschaft:

  • Schouderartrose (slijtage schouder)
  • Schouderblessures
  • Peesontsteking van de schouder
  • Ontwrichting
  • Peesverkalking van de schouder
  • RSI 
  • Voor of na een operatie 
  • Slijmbeursontsteking

In ons assortiment hebben wij verschillende soorten schouderbraces. Het assortiment beschikt bijvoorbeeld over braces die helpen bij algemenere klachten en genezing van het schoudergewricht, zoals de NEO G Airflow Armsling. Of de normale NEO G schouderbrace. Daarnaast is er ook de Harley schouderondersteuning die zich meer richt op de bovenrug en een betere positionering van de schouders. Zo kunt u voor uw eigen specifieke klachten een schouderbrace aanschaffen.

Daarnaast is de maat die u selecteerd erg van belang. Voor optimale werking is het essentieel dat de schouderbrace goed past. Let daarom goed op de maatvoering van het product.

Naar boven