Fietstrainers

Een fietstrainer helpt u uw conditie te onderhouden en draagt bij aan een gezondere levensstijl. Indien u wel meer wilt bewegen, maar het simpelweg niet kan doordat u veelal gebonden met aan veel zitten vanwege omstandigheden of door uw kantoorbaan? Dan is de aanschaf van een fietstrainer een goede overweging! Met de fietstrainer kunt u moeiteloos toch in beweging blijven in een zithouding doordat u de bewegingen die u normaal tijdens het fietsen maakt nabootst. Bekijk ons assortiment fietstrainers hieronder!

   

5 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
5 products found
   

5 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
5 products found

Fietstrainer

Een fietstrainer helpt u uw conditie te onderhouden en draagt bij aan een gezondere levensstijl. Indien u wel meer wilt bewegen, maar het simpelweg niet kan doordat u veelal gebonden met aan veel zitten vanwege omstandigheden of door uw kantoorbaan? Dan is de aanschaf van een fietstrainer een goede overweging! Met de fietstrainer kunt u moeiteloos toch in beweging blijven in een zithouding doordat u de bewegingen die u normaal tijdens het fietsen maakt nabootst. Bekijk ons assortiment fietstrainers hieronder! Heeft u fysiotherapie en dient u bezig te gaan met sporten? Of wilt u meer bewegen, maar is dit niet altijd mogelijk vanwege omstandigheden? Dan kunt u gebruik maken van een fietstrainer. Dit is een apparaat waarmee u de bewegingen die u maakt tijdens het fietsen kan nabootsen. In ons aanbod hebben wij meerdere fietstrainers die u op deze pagina kunt bekijken.

Hoe gebruikt u een fietstrainer?

Een fietstrainer is een apparaat dat bestaat uit een basis met vier poten die plat op de vloer liggen. Aan de bovenkant zit een frame dat de poten met elkaar verbindt en hier zitten de trappers. U gebruikt de fietstrainer door op een stoel te gaan zitten en de fietstrainer onder uw benen te plaatsen. Vervolgens gaat u met uw voeten op de trappers staan om rond te trappen. Dit kunt u zo lang blijven doen als u aangeraden werd of zo lang u zelf wilt. Tijdens het trappen kunt u eventueel een boek lezen of tv kijken. Alleen trappen kan wellicht wat saai zijn en dan heeft u ondertussen iets te doen. Als u klaar bent met trainen kunt u deze makkelijk onder een stoel schuiven. Dankzij het kleine formaat is het opbergen geen enkel probleem.

Tip: U kunt de fietstrainer ook gebruiken om uw armen te trainen. Zet de fietstrainer op de tafel en pak met uw handen de trappers vast. Zo kunt u af en toe even afwisselen om het leuk te houden!

fietstrainer ook voor armen

Voor wie is een fietstrainer geschikt?

Een fietstrainer kan door iedereen gebruikt worden. Het is vooral geschikt als u meer beweging wilt krijgen zonder dat u naar buiten gaat. Dit is erg handig als u niet meer kunt fietsen of als u last heeft van uw benen. U kunt dan toch wat beweging krijgen. Het kan ook zijn dat uw fysiotherapeut deze oefening heeft aangeraden als u last heeft van uw benen. Bewegen stimuleert uw bloedsomloop en dat is goed voor uw gezondheid. Een fietstrainer is ideaal voor ouderen die niet meer goed ter been zijn, maar toch genoeg willen beweging, maar ook voor mensen met een kantoorbaan die urenlang achter hun bureau stilzitten. Het geeft dan de mogelijkheid toch aan uw dagelijkse portie beweging te maken. U kunt de fietstrainer eenvoudig tijdens werk gebruiken of tijdens het televisie kijken, lezen, puzzelen of terwijl u rustig in de tuin zit.

Voordelen van een fietstrainer

Een fietstrainer heeft verschillende voordelen:

 ouderen in beweging

✓ Het kan u helpen met revalideren na bijvoorbeeld een ingreep aan uw knie, heup of schouder. Voor ouderen is het ideaal om de functie en conditie van de armen en benen te behouden of verbeteren.

✓ Een fietstrainer kan ook bijdragen aan afvallen, omdat het bewegen je bloedsomloop stimuleert en het afvalproces hierdoor versneld wordt. Maar een gezond voedingspatroon speelt hierbij ook een grote rol.

✓ Een fietstrainer kan u dus helpen revalideren, kan bijdragen aan een betere conditie en een beter uithoudingsvermogen.

✓ Tot slot helpt het ook tegen vermoeidheid, omdat u met de fietstrainer aan het stukje conditie en uithoudingsvermogenkunt werken. Dit zal tevens ook bijdragen aan uw geestelijke gezondheid, want fysieke en geestelijke gezondheid hangen nauw samen.

 

Kenmerken van een fietstrainer

Een fietstrainer heeft dus een aantal serieuze gezondheidsvoordelen die het de moeite waard maken om er een aan te schaffen of het in ieder geval te overwegen. Twijfelt u of twijfelt u welke fietstrainer het beste bij u past? Neem dan gerust contact met ons op.

De fietstrainers hebben een stevige basis door de poten die plat op de grond liggen. Hierdoor kan de trainer niet verschuiven tijdens het trappen. De trappers zijn voorzien van een band die over uw voet loopt zodat uw voeten op de trappers blijven. Fietstrainers / stoelfietsen zijn verkrijgbaar met of zonder een display. Het display geeft informatie over hoe lang u bezig bent, hoeveel calorieën u heeft verbrand en hoeveel keer u rond heeft getrapt. Deze informatie is handig als u uw voortgang bij wilt houden.

Bij vrijwel elke fietstrainer kunt u de weerstand aanpassen met een knop aan de bovenkant. U kunt zo zelf bepalen of u licht of juist zwaar wilt trappen. Als u net begint kunt u voor de lichtste stand kiezen. Elke keer dat een bepaalde stand u vrij makkelijk afgaat kunt u voor een zwaardere stand kiezen om uw conditie te verbeteren. Wilt u een fietstrainer kopen maar twijfelt u nog? U kunt dan eerst de productomschrijvingen raadplegen voor de specifieke kenmerken van elk model.

Welke is de beste fietstrainer?

Welke fietstrainer de beste fietstrainer is om aan te schaffen dat is persoonlijk. Het ligt er namelijk aan wat uw eisen zijn. Een van de grootste onderscheidende elementen is een beeldscherm. Hulpmiddelwereld biedt zowel fietstrainers met beeldscherm aan en zonder. Het voordeel van een fietstrainer met beeldscherm is dat u gemakkelijk uw inspanningen kunt zien.

Zo kunt u op het beeldscherm van de Aqulia Stoelfiets met display uw calorieverbranding, de tijdsweergave en het aantal omwentelingen per minuut zien. Op de Fietstrainer met elektronisch display kunt u ook de tijd en de calorieverbranding zien en de omwentelingen per minuut zien, maar ook de activiteit.

Is het voor u niet nodig om uw inspanningen bij te houden? Dan is de gewone Fietstrainer of de Fietstrainer Vitility wellicht geschikter voor u. 

Alle fietstrainer zijn klein en compact zodat ze makkelijk om te bergen zijn en niet te veel plaats in beslag nemen. De Aqulia Stoelfiets met display is ook nog makkelijk in op te klappen waardoor die nog compacter wordt. Welke fietstrainer het beste is, hangt dus af van je eisen. De een vindt een fietstrainer met beeldscherm fijn, voor de ander is dit niet nodig.

Fietstrainer bij Hulpmiddelwereld kopen

Een fietstrainer kopen kunt u eenvoudig en snel bij Hulpmiddelwereld doen. U heeft keuze uit een aantal fietstrainers met of zonder beeldscherm. Allemaal compact en makkelijk op te bergen en uit te halen. Bent u op zoek naar andere producten om in beweging te blijven? Kijk dan eens bij onze handtrainers, gymnastiekbanden en beentrainers.

Meer opzoek naar therapie & ondersteuningsproducten? In ons aanbod kunt u ook braces, sporttape en revalidatiehulpmiddelen vinden. Deze hulpmiddelen bieden bijvoorbeeld uitkomst wanneer u moet revalideren of specifieke ondersteuning / training nodig heeft.

Naar boven