Curetape

Cure tape is de merknaam van een onder sporters populaire, elastische sporttape. Zij maken veelvuldig gebruik van deze tape die een goede ondersteuning biedt aan de spieren en gewrichten. Dat maakt deze tape ook prima geschikt voor het verlichten van spier- en gewrichtspijn.

   

9 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
9 products found
   

9 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
9 products found

Kinesiotape als tweede huid

Kinesiotape, ook wel kinesiologie tape genoemd, werd oorspronkelijk ontwikkeld door de Japanse arts Kenzo Kase. Inmiddels is deze sporttape, die is gemaakt van elastisch katoen, een veelgebruikt hulpmiddel. Cure tape is onder de kinesiologie tapes een van de bekendste merken. Juist dankzij de rekbaarheid tot wel 140% voelt de sporttape, wanneer u deze heeft omgedaan, aan als een tweede huid. Deze huidvriendelijke, elastische tape die de natuurlijke beweging van uw huid stimuleert, is bovendien anti-allergisch en ademt goed. De tape kunt u daarom zonder probleem meerdere dagen achter elkaar gebruiken.

CureTape hulpmiddel bij genezing

CureTape biedt naast ondersteuning ook hulp tijdens het herstel van een blessure. Doordat de tape de huid omhoog tilt, kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd en vindt er een betere doorstroming van het lymfevocht plaats. Daarnaast vermindert het de druk op de bloedvaten. De sporttape is dan ook voor verschillende doeleinden te gebruiken. Zo heeft u er bij overbelasting of gespannen spieren veel baat bij. Ook kan het een belangrijke rol spelen bij spierherstel. De tape verlicht niet alleen de pijn, maar versnelt ook het genezingsproces. Dat verklaart ook direct de naam Cure, dat genezen betekent in het Engels.

Cure tape voor Sporters

Het is niet voor niets dat u vaak de term sporttape voorbij ziet komen. Kinesiotape van CureTape wordt dan ook veel gebruikt door sporters. Fysiotherapeuten en sportmasseurs adviseren sporters meestal niet alleen tijdens de behandeling van een blessure om de 'geneestape' te gebruiken. Door de tape te gebruiken tijdens het sporten, kunt u juist ook blessures voorkomen dankzij de ondersteuning die de tape biedt aan de spieren en gewrichten. Het is wel belangrijk dat de sporttape op een juiste manier wordt aangebracht. Mocht u niet precies weten hoe taping in zijn werk gaat, dan kan een therapeut, masseur of sportverzorger u ongetwijfeld van advies voorzien en voordoen hoe u dat het beste kunt doen.

Verschillende kleuren Curetapes

De Cure sporttapes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals oranje, roze, wit, blauw en zwart. Op de werking heeft dat verder geen invloed, maar de ruime keuzemogelijkheid biedt wel het voordeel dat u de kleur kunt afstemmen op het sporttenue of gewoon kunt kiezen voor de kleur waarbij u zich het lekkerst voelt.

Naar boven