Therapie & pijnverlichting

Pijn in de benen, voeten, armen of handen kan heel vervelend zijn. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen beschikbaar die op deze pagina zijn samengebracht in de categorie therapie en pijnverlichting. U vindt hier producten die speciaal zijn ontworpen voor behandelingen zoals TENS therapie, handtherapie, kou- en warmtetherapie, lichttherapie en infraroodtherapie.

   

Artikelen 1 tot 24 van 27 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
27 products found
   

Artikelen 1 tot 24 van 27 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
27 products found

TENS therapie

TENS betekent voluit Transcutane Electro Neuro Stimulatie. Bij deze therapie gaan er elektrische stroompjes door de huid heen die de zenuwen beïnvloeden of stimuleren. Dit zorgt voor een verlichting van de pijn. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een Body Active Trainer. Dit apparaat verbetert de bloedcirculatie in de voeten en onderbenen en is onder meer geschikt voor mensen met artritis, gezwollen enkels, etalagebenen en koude handen en voeten. Ook de Circulation Maxx Reviver is een uitstekend hulpmiddel waarbij gebruik wordt gemaakt van elektrische spierstimulatie. Met behulp van zelfklevende Tens pads is het ook mogelijk om de spierstimulatie toe te passen op andere delen van het lichaam.

Lichttherapie

Vooral in de wintermaanden kan een gebrek aan licht u opbreken. Lichttherapie helpt om toch voldoende zonlicht te ontvangen. Dankzij het extra zonlicht van de Daglichtlamp TL 90 kunt u somberheid en depressiviteit voorkomen en krijgt u extra energie. Een revolutionair hulpmiddel is de Propeaq Lichttherapiebril. Deze geeft u niet alleen extra energie, maar reguleert ook uw slaapritme. Dat maakt het een ideale bril die van pas komt wanneer u een onregelmatige ploegendienst draait of om jetlag te voorkomen tijdens een verre reis.

Infrarood therapie

Infrarood therapie is vooral bij spierpijn en verkoudheid een prima hulpmiddel. Het is een vorm van warmte therapie waarbij de infrarood lamp of infrarood warmtestraler zorgt voor een weldadige werking op de spieren. Ook zijn massages mogelijk in combinatie met de infrarode warmte.

Handtherapie

Voor pijnverlichting in uw handen is er een uitgebreid assortiment aan hulpmiddelen verkrijgbaar. De mini vibrator is bijvoorbeeld zeer geschikt voor handmassage. Wanneer u uw handkracht wilt meten, is dat mogelijk met de Hydraulic hand Dynamometer.

Kou- en warmtetherapie

Zoals de naam al aangeeft verlicht u hierbij de pijn met behulp van warmte of kou. Warmte is vooral effectief als u last heeft van spierpijn, terwijl kou helpt bij zwellingen en ontstekingen. Met een Hot & Cold Pack kunt u zowel de kou- als warmtetherapie toepassen. Dat geldt ook voor Sissel Hot - Cold Relief Pack. Dit met gel gevulde hulpmiddel kunt u zowel opwarmen in de magnetron als ijskoud laten worden in de vriezer.

Andere hulpmiddelen

Indien u veel last van uw armen en benen heeft en niet zo mobiel, maar toch uw bloedsomloop wilt stimuleren is een fietstrainer, ook wel een stoelfiets genoemd, wellicht het overwegen waard. Dit kunt u doen waar u wilt, wanneer u wilt in uw stoel. 

Naar boven