Alarm horloges voor ouderen

Met de alarm horloge voor ouderen schakelt u met één handeling hulp in. De alarm horloge zendt bij indrukken van de noodknop via een mobiele verbinding een noodoproep uit naar uw contactpersonen. Deze kunnen dan terugbellen of opnemen en communiceren met degene die de noodoproep heeft gestart. De alarm horloges zijn ideaal voor ouderen, omdat deze makkelijk in gebruik zijn en geruststelling en veiligheid bieden voor thuis én onderweg.

   

8 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
8 products found
   

8 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
8 products found

Wat is een alarm horloge voor ouderen?

Een alarm horloge voor ouderen is een horloge met SOS knop die, indien men op de SOS knop drukt, een noodoproep uitzendt om hulp in te schakelen. Een andere benaming is ook wel SOS horloge voor ouderen of een senioren alarm horloge. Het doel is voornamelijk om met één druk op de knop hulp in te schakelen indien nodig, zowel in huis als buitenshuis. Zo kunnen ouderen veilig en zelfverzekerd zelfstandig wonen en naar buiten gaan zonder dat er iemand bij hoeft te zijn.

Dat de alarm horloge in de vorm van een horloge is, is bewust gedaan. Een horloge kan men makkelijk meenemen, wordt niet snel vergeten en is eigenlijk altijd wel binnen handbereik, ook wanneer men buitenshuis gaat.

De horloges zijn uitgerust met een ingebouwde simkaart waardoor de dragen niet per se in bezit hoeft te zijn van een smartphone. Het is wel noodzakelijk dat als u voor een Familie & Vrienden abonnement kiest, uw contactpersonen wel over een smartphone beschikken. Een abonnement is nodig om de alarm horlog voor ouderen werkende te hebben. Hier komt u bij een alarm horloge helaas vaker niet onderuit. Lees hier meer over de abonnementen.Waarom een senioren alarm horloge het overwegen waard is

Een senioren alarm horloge heeft natuurlijk een prijskaartje. Daarom moet het ook de investering waard zijn, dat begrijpen wij maar al te goed. Of een horloge met SOS knop geschikt is voor uw situatie, is een afweging die u zelf het beste kunt maken. We kunnen u wel op weg helpen waarom een senioren alarm horloge mogelijk een toevoeging voor u is en uw leven een stukje makkelijker maakt.

  • Meer zekerheid, zelfstandigheid en geruststelling: Een horloge met alarm voor ouderen biedt geruststelling aan de drager, vaker de ouderen. De drager weet dat als er iets gebeurt, als hij of zij bijvoorbeeld valt in huis of tijdens een blokje om, dat er dan meteen hulp ingeschakeld kan worden. Het biedt ouderen dus naast geruststelling ook zekerheid en zelfstandigheid. Daarnaast is het natuurlijk ook een geruststelling voor de (klein)kinderen en/of verzorgers van de ouderen. Zij weten dat als er iets gebeurt, hun vader, moeder, opa of oma meteen alarm kan slaan.
  • Digitale of analoge tijdsweergave mogelijk met duidelijke cijfers die ook in het donker goed zichtbaar zijn.
  • U kunt altijd zien waar degene zich bevindt, wat in het geval van dementerende ouderen zeer handig kan zijn. Dit is mogelijk voor de beheerder via het horloge beheersysteem. Dit is helaas niet mogelijk via de app vanwege privacy redenen, alleen indien de drager alarm slaat. 
  • Het is ook een optie om de horloge te bellen, ook al is er geen noodsituatie. De horloge kan zo ingesteld worden dat die automatisch opneemt.
  • Geo fencing kan ingesteld worden. Dit wilt zeggen dat er een veilige zone kan worden ingesteld. Bevindt de drager van de horloge zich buiten dit gebied? Dan krijgt de contactpersoon (of personen) een melding dat de drager zich buiten de veilige zone bevindt.
  • Inactiviteitssensor mogelijk: Het is mogelijk om in te stellen dat de contactpersonen een melding krijgen als de drager van de alarm horloge een tijd niet beweegt heeft. Dit is optioneel en kost 1,11 euro per maand extra.
  • De horloges werken via een simkaart, dus een smartphone voor de drager van de horloge is niet per se nodig.
  • De alarmhorloges hebben een batterijduur van 2 tot 4 dagen en het duurt ongeveer 2 uur om ze op te laden.
  • U kunt de horloge via bluetooth verbinden met een gehoorapparaat.


Zijn alarm horloges voor ouderen waterdicht?

Of een alarm horloge voor ouderen waterdicht is, verschilt per horloge. De Essence senioren alarm horloges van SmartWatcher zijn niet waterdicht, maar de Motion wel. De Smartwatcher Motion alarm horloge is zelfs IP68 waterbestendig wat betekent dat die voor onbepaalde tijd tot een diepte van 3 meter waterbestendig is. Dit is de hoogste gradatie waterbestendingheid die er is.

Daarnaast bieden we ook LifeWatcher alarm horloges aan. De LifeWatcher alarm horloges zijn volledig stof, zand en 'dompel' waterdicht (IP67). Dit houdt in dat de LifeWatcher niet afgedaan hoeft te worden als u bijvoorbeeld gaat douchen of gaat afwassen. Gaat u in bad of zwemmen? Dan moet de LifeWatcher wel worden afgedaan. 

Bent u dus op zoek naar een waterdichte alarm horloge? Dan is de LifeWatcher of de SmartWatcher Motion de beste keuze voor u. Let er wel goed op tot welke hoogte deze waterdicht moet zijn. Vindt u het voldoende dat de alarm horloge alleen mee onder de douche kan, maar niet mee in bad? Dan is de LifeWatcher een geschikte keuze. Vindt u het belangrijk dat u de horloge ook kunt dragen tijdens het in bad gaan en zwemmen? Dan is de SmartWatcher Motion de juiste keuze voor u.Hoe werkt een senioren alarm horloge van SmartWatcher?

Een senioren alarm horloge heeft veel functionaliteiten, maar werkt voor de gebruiker heel eenvoudig. Het Essence model heeft een zwarte of witte en een rode knop. De rode knop is de SOS knop van de horloge en indien men deze indrukt, worden de contactpersonen gealarmeerd. Indien u de digitale tijdsweergave heeft ingesteld dan kan het alarm kan ook worden geactiveerd door op het blauwe icoontje op het scherm te drukken. Indien men gewoon de tijd wilt zien, kan men op de zwarte of witte knop drukken. De alarm horloge kan ook zo ingesteld worden als met een polsbeweging het scherm op licht en de tijd zichtbaar wordt.

Indien u alarm heeft geslagen krijgen uw contactpersonen een noodoproep op de telefoon binnen. Ze kunnen dan nauwkeurig uw locatie zien en met u communiceren middels de ingebouwde luidspreker en microfoon. De Essence modellen bevatten daarnaast ook het sterkste audiosysteem in hun categorie waardoor ze ook voor slechthorenden hoorbaar zijn. Het is ook optioneel om te abonneren op professionele hulpdienst op afstand.

De locatie van de drager van de horloge kan ook te allen tijde met behulp van GPS worden ingezien via het horloge beheersysteem onder 'plattegrond'. Dit kan helaas niet via de app zelf vanwege privacy redenen. Maar zodra een alarm gestart wordt, is de locatie wel nauwkeurig zichtbaar in de app. Welke horloge met SOS knop zijn er?

Horloges met SOS knop zijn op verschillende website te vinden en in verschillende prijsklassen. Een kwalitatief goed product gaat dikwijls gepaard met een hogere prijs. In het geval van een alarm horloge is het ook vaker gewenst dat het een betrouwbaar product is en daar betaal je dan ook vaker wat meer voor. Je wilt niet een horloge met SOS knop kopen waarvan de SOS knop het de helft van de tijd niet van doet. Dat is in dit geval te riskant.

Hulpmiddelwereld biedt daarom alarm horloges van SmartWatcher aan. Deze horloges met SOS knop zijn van Zwitserse kwaliteit en komen in twee modellen: het Essence model en het Motion model.

SmartWatcher Essence (Deluxe)

De SmartWatcher Essence is een horloge met SOS knop die makkelijk in gebruik is en verschillende functies bevat. Er kunnen door middel van het afsluiten van een abonnement contactpersonen aan de alarm horloge gekoppeld worden die worden gecontacteerd of een melding ontvangen indien er alarm is geslagen. De contactpersonen kunnen dan ook de nauwkeurige locatie van de drager zien. Er is de mogelijkheid om te communiceren via de ingebouwde microfoon en luidspreker. De Essence heeft het sterkste audio systeem in hun categorie zodat ook alles ook goed hoorbaar is voor slechthorenden. De SmartWatcher Essence (Deluxe) is niet waterdicht.

Het Essence model is een elegant model die in de kleuren zwart en wit komt. Het Essence Deluxe model is, zoals de naam al verklapt, het luxere model van de Essence. Deze heeft een kalfslederen horlogeband en is naast zwart en wit ook verkrijgbaar in bruin.

SmartWatcher Motion

De SmartWatcher Motion horloge met SOS knop is ontwikkeld met professionele veiligheid als oogpunt. Ook bij deze horloge is het mogelijk om met één druk op de knop hulp in te schakelen en is tweeweg communicatie mogelijk. Ook is het mogelijk de horloge te koppelen met uw oortjes of helm en heeft deze horloge ook een man down-functie. Er kunnen dus intervallen worden ingesteld dat als de drager niet bewogen heeft voor een tijd dat er een melding uitgaat. Deze horloge is IP68 waterbestending.

Deze is vooral geschikt voor alleenwerkers maar kan ook gebruikt worden voor ouderen en dementerenden. Hieronder nog even kort de grootste verschillen tussen de Essence (Deluxe) en Motion.De abonnementen

Alarm horloges gaan dikwijls gepaard met een abonnement dat je erbij dient af te sluiten na aankoop. De abonnementen van SmartWatcher kunt u eenvoudig en snel afsluiten bij SmartWatcher zelf. Hierbij een kort overzicht welke abonnement opties er zijn voor de SmartWatchers. De abonnementen zijn toepasbaar op zowel de Essence als de Motion modellen.

Vrienden en Familie (9,99/mnd): Indien er op de SOS knop van de horloge wordt gedrukt, wordt er een melding naar de noodnummers via de (bijgeleverde) app. Het noodnummer dient dan naar de alarm horloge te bellen. De horloge neemt dan automatisch op. Ben er bewust van dat de contactpersonen bij dit abonnement over de app moeten beschikken.

Vrienden en Familie Plus (14,99/mnd): Indien hier op de SOS knop van de horloge wordt gedrukt, wordt er automatisch naar alle noodnummers gebeld. Het is dus mogelijk dat er meerdere contactpersonen oppakken en in een conference call terechtkomen. De app is hier niet per se nodig, maar wel handig voor het inzien van de locatie horlogedrager via GPS. (Dit abonnement is inclusief 10 belminuten per maand).

ZCN Professioneel (19,99/mnd): Indien de SOS knop wordt geactiveerd, wordt er alarm geslagen naar een alarmcentrale. Er wordt dus direct professionele hulp ingeschakeld. Er komt een verbinding met de ZCN zorgcentrale die gespecialiseerd is in het bieden van zorg op afstand. Indien wenselijk contacteren zij ook familie of verzorgers tijdens of na de noodsituatie.Alarm horloges zonder abonnement

Lifewatcher is een voorbeeld van een alarm horloge dat zonder abonnement werkt. U betaalt hier een x bedrag per 30 dagen aan gebruikerskosten waarbij u onbeperkt kunt alarmeren. Dit x bedrag hangt af van welke LifeWatcher u kiest. Voor de Senior is dit bedrag 5 euro en voor de Active is dit 3,50 euro + 0,10 euro/belminuut die u gebruikt. U kunt eenvoudig opwaarderen middels de app. alarmhologes voor ouderen vergelijkenAndere horloges die Hulpmiddelwereld aanbiedt

Naast de SmartWatchers biedt Hulpmiddelwereld ook LifeWatcher horloges aan. Dit zijn ook horloges met SOS knop. Voordeel van deze horloges is dat ze zonder abonnement komen. Zoekt u dus een noodoproep horloge zonder abonnement? Dan is een Lifewatcher alarm horloge het overwegen waard.

Naast alarm horloges biedt Hulpmiddelwereld ook sprekende horloges aan. Deze horloges zijn Ideaal voor als u niet meer zo goed de tijd op een horloge kunt zien, voor blinden of indien u moeite heeft met klokkijken. We bieden diverse soorten sprekende horloges aan, zoals het sprekend horloge, een Nederlandssprekend atomic horloge voor heren en een unisex model. De laatste twee zijn wat luxer. Lees hier meer over sprekende horloges.

Naar boven