Seniorentelefoons

Zoekt u huistelefoon of een mobiele telefoon? Dan bent u bij Hulpmiddelwereld aan het juiste adres! Bij ons vindt u altijd wel een seniorentelefoon die voldoet aan al uw wensen.

Online keuzehulp voor de meest geschikte seniorentelefoon

Op zoek naar de meest geschikte seniorentelefoon? Bij Hulpmiddelwereld begrijpen we dat het lastig is om online een geschikte seniorentelefoon te vinden. Er zijn zoveel functionaliteiten die een telefoon kan bevatten. Wat betekenen die functies? Heb je het nodig? Daarom hebben we een 'keuzehulp' ontwikkeld. Druk op onderstaande knop om onze keuzehulp te starten en bekijk direct welke seniorentelefoon het beste bij uw situatie past. Persoonlijk advies nodig? Neem gerust contact met ons op!

   

22 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
22 products found
   

22 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
22 products found

Waarom kiezen voor een seniorentelefoon?

Het zijn simpele toestellen waarvan de bediening is aangepast aan ouderen, mensen met een beperking of mensen, die om welke reden dan ook, niet goed overweg kunnen met een ‘normale telefoon’. Wie dus moeite heeft met kleine schermen en kleine toetsen, met virtuele toetsenborden of als je het toestel alleen wil gebruiken voor bellen en sms-en heeft aan een seniorentelefoon voldoende. Het geluid kan bijvoorbeeld extra hard gezet worden en er zijn toestellen die fel licht geven om te laten zien dat je gebeld wordt. De meeste seniorentelefoons in ons assortiment beschikken over een speciale noodknop en/of sneltoetsen voor belangrijke nummers. 

Vaste Seniorentelefoons

In ons ruime assortiment vaste seniorentelefoons vindt u telefoons in allerlei kleuren en maten. Wat alle seniorentelefoons met elkaar gelijk hebben, is dat ze speciaal voor ouderen zijn ontwikkeld. De vaste telefoons zijn voorzien van extra grote toetsen en een helder beeldscherm. 

Mobiele Seniorentelefoons

Naast de vaste telefoons worden de mobiele seniorentelefoons (ook wel senioren GSM genoemd) steeds populairder. In ons assortiment vindt u al een senioren mobiel voor vier tientjes zoals de Maxcom MM 428.

Eigenschappen Seniorentelefoons

De seniorentelefoons hebben andere functies dan normale telefoons. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Grote bedieningstoetsen
  • Fototoetsen (bij de vaste seniorentelefoons)
  • Geheugentoets (nummerherhaling)
  • Groot en duidelijk scherm
  • Eenvoudige volume regelaar
  • Luide beltonen
  • Simlock vrij (bij de senioren GSM’s)
  • Bel licht (voor slechthorende of bij doofheid)
  • Bellen via de luidspreker 

Seniorentelefoon met fototoetsen

Een telefoon met fototoetsen is ideaal voor kinderen, slechtzienden of als u moeite heeft met het onthouden van telefoonnummers. Ook voor mensen met (lichte) dementie kunnen de fototoetsen een uitkomst bieden. U kunt gemakkelijk foto’s aan de telefoon toevoegen waardoor de gebruiker met één druk op de knop, het ingestelde nummer kan bellen. Daarnaast kan er ook gewoon gebruik gemaakt worden van de gewone toetsen om een telefoonnummer in te toetsen. 

Seniorentelefoon met SOS knop

De SOS knop die op een aantal van deze seniorentelefoons zitten zoals de Maxcom MM 715 is bedoeld om familieleden te waarschuwen in bepaalde onveilige, angstige situaties. Je kunt namelijk vooraf telefoonnummers instellen die gebeld moeten worden op het moment dat deze SOS knop ingedrukt wordt. Bij een druk op deze knop belt de telefoon automatisch één voor één de ingestelde noodnummers, totdat er iemand opneemt. Het wordt aangeraden om alleen mobiele nummers te gebruiken voor de noodfunctie. Het is belangrijk te begrijpen dat het alarmnummer 112 niet bedoeld is om in te stellen als noodnummer. Het is vooral bedoeld voor de persoonlijke kring, zoals buren, kinderen, thuiszorg of familieleden.

Een SOS knop geeft u, naast het veilig maken van uw omgeving als u zelfstandig thuis woont, ook zekerheid over uw handelingen omdat u op deze manier niet bang bent voor bijvoorbeeld vallen of andere onveilige situaties, u kunt namelijk altijd om hulp vragen. Ook als u bijvoorbeeld in de douche staat (waterdicht) of als u in de tuin bent.

Is een Seniorentelefoon geschikt voor een Hoortoestel?

De meeste seniorentelefoons zijn geschikt voor hoortoestellen. Heeft u een hoortoestel, dan is het noodzakelijk dat het toestel hier ook geschikt voor is. De telefoon voorkomt namelijk schelle geluiden tijdens het bellen. De volgende vaste telefoons raden wij aan als u een hoortoestel heeft; Doro PhoneEasy 110 wit en de Doro phoneEasy 110 zwart. Bent u op zoek naar een mobiele telefoon? Dan raden we deze Senioren GSM aan.

Seniorentelefoon met stijlvol design en de juiste techniek

Naast gebruiksgemak en handige functies is het ontwerp van een telefoon ook belangrijk. Zo hebben we verschillende modellen toestellen. Bijvoorbeeld met toetsen aan de voorkant of modellen die open en dicht geklapt kunnen worden.

Worden seniorentelefoons vergoed door uw zorgverzekering?

Het kan mogelijk zo zijn dat, door medische redenen, een seniorentelefoon mét SOS-knop gedeeltelijk vergoed kan worden door uw zorgverzekeraar. Dit kan omdat in Nederland een personenalarmering gedeeltelijk vergoed kan worden. 

Naar boven