5% tot 7% van de mannen boven de 65 jaar heeft dagelijks last van ongewenst urineverlies

Urineverlies bij mannen
weg met de stress

Urineverlies bij mannen komt regelmatig voor. Zo'n 5 tot 7 procent van de mannen boven de 65 jaar kennen de last van ongewenst urineverlies. Vlak voor vertrek nog snel even naar het toilet. Halverwege de rit in de auto nog een keer stoppen. Herkenbaar? Urineverlies bij mannen kan zorgen voor stress. Begrijpelijk. Doorlekken is erg vervelend. Lees in dit blog wat u kunt doen en bescherm uzelf met speciale producten voor mannen.

Vaak plassen is geen oplossing om ongewenst urineverlies te voorkomen

Vaak plassen kan voelen als een prima oplossing om urineverlies te voorkomen. Maar dat is het niet. De blaas raakt gewend aan vaak plassen. Hierdoor neemt de aandrang en kans op ongewenst urineverlies alleen maar toe.

Wat wel helpt? Enkel plassen als u aandrang voelt en zittend plassen. Misschien bent u het niet gewend of is het te veel moeite. De tijd nemen en rechtop zitten helpt echt. Zo ontspant u beter en vergroot u de kans op het volledig legen van de blaas.

Plas niet kunnen ophouden

Minder drinken klinkt misschien ook als een goede optie als u uw plas niet kunt ophouden. Ook dit is niet waar. Het vergroot juist het probleem. Bij weinig vocht blijven er te veel bacteriën achter in de blaas. De blaas raakt geïrriteerd en kan op den duur minder urine vasthouden.

Drink dus gewoon anderhalf tot twee liter water per dag. Blijft u last houden van urineverlies? Probeer dan inlegverband. Geen fleurige inlegkruisjes, gewoon speciaal verband voor mannen.

Ongewenst urineverlies heeft verschillende oorzaken. Zoals een vergrote prostaat, verslapte bekkenbodemspieren of een ongezonde leefstijl. Lees hier meer over de oorzaken van incontinentie bij mannen.

Incontinentiemateriaal voor mannen

Mannenverband tegen urineverlies is speciaal ontworpen voor mannen. TENA heeft producten voor licht, matig en zwaar urineverlies. Van nadruppelen tot het verlies van flinke scheuten. Het verband neemt urine direct op. Dit zorgt voor een droog gevoel en voorkomt ongewenste geurtjes.

Hoe het werkt? De plakstrip houdt het incontinentiemateriaal goed op zijn plaats. Het is het best als u het verband vlak onder de rand van nauwsluitend ondergoed draagt. Fluitje van een cent. Door de goede pasvorm heeft u nauwelijks door dat het in de onderbroek zit. Weg met die stress.

Bekijk hieronder welke TENA mannenverband we hebben. TENA Men Level 0 is het lichtste en TENA Men Level 3 het zwaarste mannenverband.

Mannenverband urineverlies bij mannen

Assortiment TENA mannenverbanden

TENA Men Level 0


 • Beschermt bij verlies van druppels urine
 • Ideaal bij nadruppelen
 • Individueel verpakt
 • Ook als voordeelverpakking verkrijgbaar

Bekijk TENA Men Level 0

TENA Men Level 1 verpakking

TENA Men Level 1 • Beschermt bij verlies van druppels en kleinere scheuten urine
 • Individueel verpakt
 • Ook als voordeelverpakking verkrijgbaar

Bekijk TENA Men Level 1

TENA Men Level 2 verpakking

TENA Men Level 2


 • Beschermt bij verlies druppels en matige scheuten urine
 • Individueel verpakt
 • Ook als voordeelverpakking verkrijgbaar

Bekijk TENA Men Level 2

TENA Men Level 3 verpakking

TENA Men Level 3 • Beschermt bij verlies van grotere scheuten urine
 • Individueel verpakt
 • Ook als voordeelverpakking verkrijgbaar

Bekijk TENA Men Level 3

Naar boven