Klantenservice bereikbaar
ma t/m vr van 9.00 tot 17.00
of vul ons contactformulier in

Winclove Winbiotic Probiotica

Winclove advies

Winbiotic is een voedingssupplement in poedervorm bestaande uit verschillende bacteriesoorten, ook wel multispecies probiotica genoemd. Elk Winbiotic product bestaat uit een andere samenstelling probiotica met een hoge doses bacteriën (6 tot 9 verschillende soorten) voor bepaalde behoefte. Uit literatuur blijkt dat multispecies probiotica meer effect heeft dan monostrain of multistrain probiotica. 


Wat Winbiotic zo bijzonder maakt is dat elk product is afgestemd op een bepaalde behoefte. De Winbiotic probiotica zijn ontwikkeld door de research en development afdeling van Winclove Probiotics, deze afdeling heeft al meer dan 20 jaar ervaring met probiotica.

   

9 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
9 products found
   

9 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
9 products found

Winbiotic is sinds september 2016 de nieuwe naam voor de probiotica lijn van Winclove. Voorheen hete de producten van Winclove Ecologic. Met de naamsverandering zijn ook de verpakkingen en het design veranderd. De Winbiotic producten zijn exact het zelfde als de oude Ecologic producten.

Winbiotic ProbioAct-technologie

De ProbioAct-technologie is speciaal ontwikkeld zodat de bacteriën in optimale conditie het maag-darmkanaal passeren. Deze technologie bevat beschermende ingrediënten en voedingsstroffen om de maagoverleving, stabiliteit en activiteit van de bacteriën te verbeteren. Dit maakt het mogelijjk om de Winbiotic producten op kamertemperatuur tot wel twee jaar naar productie te bewaren.

Wat kan Probiotica voor u betekeken?

De darmmicrobiota van ieder mens is uniek, net als een vingerafdruk. Omdat iedere darmmicrobiota uniek is, is het moeilijk om te bepalen wat een “normale” of goede darmmicrobiota is. Wel weten we dat de samenstelling van de darmmicrobiota bij een gezond persoon relatief stabiel “in balans is” en dat een lagere verscheidenheid (diversiteit) van darmbacteriën gekoppeld is aan een groter gezondheidsrisico. Een verstoorde darmmicrobiota lijkt namelijk een rol te spelen bij tal van aandoeningen als allergieën, inflammatoire darmziekten, obesitas en metabool syndroom, (terugkerende) infecties en prikkelbaardarmsyndroom.

De darmmicrobiota kan door verschillende factoren uit balans raken. Het gebruik van medicijnen zoals antibiotica is een bekend voorbeeld, maar ook bijvoorbeeld voeding en stress zijn belangrijke factoren. Het herstellen van de darmmicrobiota is niet eenvoudig, maar onderzoek heeft laten zien dat probiotica met succes kunnen worden toegepast om de verstoringen van de darmmicrobiota te voorkomen of te herstellen. Zo is bijvoorbeeld duidelijk aangetoond dat probiotica bij antibioticagebruik de verstoring van de darmmicrobiota ten gevolge van antibioticum gebruik herstellen, waardoor de kans op diarree en infecties verkleint. Ook zijn er studies die hebben laten zien dat probiotica werkzaam zijn bij verstopping, prikkelbare darmsyndroom, behoud van remissie bij colitis ulcerosa en pouchitis en de preventie van atopisch eczeem.

Genoeg redenen dus om probiotica eens te proberen. Maar waar moet je opletten? Hoe kies je nou het juiste probioticum? En welke bacteriestammen moet je hebben? Er zijn veel verschillende soorten probiotische producten op de markt die allemaal andere bacteriesoorten en stammen bevatten. Gebleken is dat de eigenschappen van de ene bacterie niet gelden voor de eigenschappen van de andere bacterie, zelfs al hebben ze dezelfde naam. Ook is het zo dat er geen enkele bacteriestam is die alles kan. Uit onderzoek blijkt dat het combineren van de eigenschappen van verschillende probiotische stammen het grootste effect heeft. Je kunt dus het beste een product gebruiken dat bestaat uit verschillende probiotische bacteriën met verschillende eigenschappen, een zogenaamd multispecies probioticum. Daarnaast verschilt de oorzaak van de meeste aandoeningen. Om een zo effectief mogelijk probioticum te maken is het dan ook belangrijk om juist die stammen te selecteren met eigenschappen die invloed hebben op de oorzaak van de betreffende aandoening. We noemen dit indicatiespecifiek. Ter illustratie: om de marathon te winnen wil je immers hardlopers in je team en geen bodybuilders. Hoewel we steeds meer inzicht krijgen in de rol van de darmmicrobiota in relatie tot de gezondheid en de mogelijkheden voor probiotica, blijven wetenschappelijk gezien ook een hoop zaken onduidelijk. Wat we wel weten is dat hoewel probiotica geen wondermiddel zijn, ze voor veel mensen kunnen zorgen voor een betere kwaliteit van leven. Daarnaast is het goed om te weten dat het gebruik van probiotica geheel veilig is. Er is veel onderzoek gedaan naar de veiligheid van probiotica. Hieruit komt naar voren dat de normale consumptie van probiotica door gezonde volwassenen en kinderen veilig is. Ook voor patiënten met ernstige en/of chronische aandoeningen lijken probiotica veilig. Zo worden ze met succes toegepast bij veel te vroeg geboren kindjes, mensen met colitis ulcerosa en bij chemotherapie en bestraling. In deze gevallen en geval van twijfel, is het echter altijd raadzaam om probioticagebruik van tevoren te bespreken met de behandelend arts. 

Naar boven