Wonen & Slapen

Hulpmiddelen die u ondersteunen

Aankleedhulpen

Aankleedhulp & schoenlepels

Aantrekhulpen steunkousen

Huishoudhulpmiddelen

Grijpers

Meubelverhogers

Antislipmatten

Opstapjes

Sleutelhulpmiddelen

Sleutelkluis

Bedden

Hoog laag bedden

Matrassen

Warmtedekens

Bed ondersteuning

Bedpapegaai

Bedhekken & bedbeugels

Bedtafels

Stoelen

Sta-op Stoelen

Relaxstoelen

Stoelleestafels

Kussens

Anti-decubitus kussens

Draaikussens

Drukontlasting

Hoofdkussens

Zitkussens

Lumbaalkussens

Ringkussens

Positioneringskussens

Rugkussens

Stuitkussens

Tarwezak

Warmtekussens

Wigkussens

Reiskussens

Medische pantoffels

Dames pantoffels

Heren pantoffels

Schoenen & Sokken

Comfortschoenen

Verbandschoenen

Compressie sokken

Steunzolen

Anti-slip sokken

Alle sokken

Top producten

We blijven het liefst zo lang mogelijk thuis wonen. Voor de meeste mensen geldt nu eenmaal dat zij zich het beste voelen in de eigen vertrouwde omgeving. Om langer thuis wonen mogelijk te maken zijn er allerlei hulpmiddelen ontwikkeld die uw leven zowel overdag als tijdens het slapen een stuk makkelijker en aangenamer maken.

Hulpmiddelen in huis

Een belangrijke voorwaarde om langer thuis te wonen is ervoor te zorgen dat uw woning zo veilig mogelijk is. In de loop der tijd moet u daarvoor weleens wat aanpassingen doen. Toen u ooit in uw woning een laminaatvloer of plavuizen liet leggen, heeft u er vast nooit aan gedacht dat dit op latere leeftijd voor enig gevaar kan zorgen. Op dit type vloer kunnen namelijk makkelijk gladde plekken ontstaan. De kans dat u daardoor komt te vallen is dan ook altijd aanwezig. Dit wilt u uiteraard zien te voorkomen. Gelukkig bieden anti-slip matten uitkomst. Deze kunt u op potentieel gladde plekken in huis leggen, bijvoorbeeld vlakbij uw stoel. Dankzij deze mat heeft u veel meer grip waardoor u een stuk veiliger kunt opstaan. Ook in de keuken kan de mat van pas komen. Om veilig de trap op en af te lopen kunt u speciale strips op de treden plakken. Deze helpen voorkomen dat u uitglijdt. De anti-slip matten en strips zijn goede voorbeelden van hulpmiddelen in huis die een bijdrage leveren aan een veiligere woonomgeving.

Hulpmiddelen voor meer comfort

Om optimaal te profiteren van uw huis is het ook belangrijk om te zorgen voor voldoende woon- en leefcomfort. Denk bijvoorbeeld aan hulpmiddelen in huis zoals een voetenbankje of een tabletkussen waardoor u niet alleen comfortabel uw tablet of telefoon kunt bekijken, maar ook heerlijk ontspannen een boek kunt lezen. Ook een goed stel pantoffels draagt bij aan uw comfort in huis. Ze helpen niet alleen tegen koude voeten, maar zorgen er ook voor dat uw voeten tot rust komen. Van een heel andere orde zijn de grijpers. Ze zijn vooral heel nuttig wanneer u moeite heeft om dingen in uw huis op te pakken. Met dit hulpmiddel kan dat heel eenvoudig en zonder veel inspanning of pijn.

Hulpmiddelen voor het slapen

Een goede nachtrust levert een belangrijke bijdrage aan onze gezondheid. Omdat u minimaal een derde van uw tijd in bed doorbrengt, is het belangrijk om te investeren in uw slaapcomfort. Een goede matras kan u veel problemen besparen en pijntjes voorkomen. Ook een goed kussen helpt u om beter te slapen. Zeker als u door omstandigheden lang in bed moet verblijven is een matras die u beschermt tegen doorliggen van groot belang. Ook het door een motor aangedreven hoog-laag bed waarin u zowel kunt liggen als rechtop zitten, is een uitstekende optie. Een dergelijk bed maakt de kans dat u langer thuis kunt wonen een stuk groter. Dit type bed wordt meestal gebruikt in combinatie met andere middelen voor bed ondersteuning, zoals een bedpapegaai of een bedtafel.

Naar boven